Krups Dolce Gusto Melody 3 review

De Dolce Gusto Melody 3 heeft diverse mogelijkheden. Als eerste is er het systeem dat 15 bar druk kan realiseren om de aantrekkelijke crema laag en rijke espresso te creëeren voor je favoriete drankje. Het druksysteem zorgt ervoor dat de machine water door de koffie kan persen voor de extractie, zodat het drankje de smaak heeft die je wil hebben. Een tweede aantrekkelijke optie is de thermo-block technologie. Deze optie gebruikt de pomp om waterdruppels over een verhit blok te leiden hetgeen het water omzet naar stoom. Deze verhitting ligt tussen 80 en 90 graden celsius. Het process zorgt dat het water snel opwarmt en je dus snel koffie kunt maken.

  • Voordelen: Dolce Gusto Melody 3 is snel en maakt geweldige koffie.
  • Nadelen: Het nieuwe Play & Select model is aan de dure kant maar de nieuwe features zijn niet zo speciaal.

 

»» Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bol.com »

 

Nescafe Capsules

Nescafe capsules hebben een grote variatie aan dranken en zijn perfect voor wie elke dag iets anders wil proberen in plaats van steeds dezelfde koffie. Waar Nespresso alleen de espresso range kan bieden, kun je met Nescafe ook latte, mokka of zelfs thee zetten.

De futuristische, stijlvolle en slanke machine komt in zwart of rood. Ik had eerder een andere machine en het punt was dat deze te klein was voor mijn favoriete kop. Deze Dolce Gusto Melody 3 heeft een aanpasbare lekbak waardoor alle maten koppen en glazen eronder passen en ik dus eindelijk mijn favoriete mok kan gebruiken. De machine bevat ook een 1,5 liter waterreservoir die eenvoudig te verwijderen en af te wassen is. Het product is eenvoudig in elkaar te zetten en neemt minimale ruimte in doordat het compact is.

Dolce Gusto Melody 3 review koffiezetmachine

Er zijn twee versies van deze machine, de normale Melody 3 en de Melody 3 Play & Select. De Play en Select is het nieuwere model en hier zijn de verschillen tussen de twee modellen:

  1. Het Play & Select model vervangt de hendel door een muiswiel. Bij het oude model moet je handmatig de koffie-hoeveelheid instellen maar de nieuwe doet dit automatisch voor je.
  2. Het Play & Select model heeft een eco aan/uit functie die helpt bij het besparen van elektriciteit.

Dus, welke modellen moet ik gebruiken? Is de Dolce Gusto Melody 3 zijn geld waard? Ik kan vertellen dat ik erg blij ben met het „oude” Melody 3 model en dat ik deze nog dagelijks gebruik. De nieuwe mogelijkheden op het Play & Select model maken in mijn ogen weinig verschil. Maar de kosten liggen zo’n €75 hoger, wat het volgens mij niet waard is.

Vergeleken met andere koffie en espresso machines is het Play & Select model vrij duur, met een prijs rond de €150 euro. Als je €75 wilt besparen kun je het oude en vrijwel gelijke model kopen. Je kunt het bij Bol.com kopen, en dan krijg je er ook nog een sample box met 12 capsules bij.

 

»» Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bol.com »

Lees ook:

 

7 Totale Score
Snel en maakt geweldige koffie

Het nieuwe Play & Select model is aan de dure kant en de nieuwe features maken niet veel goed.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo