Krups EA9000 review: één van de beste espressomachines

Voordelen:
  • Zeer gemakkelijk in gebruik
  • Zet uitstekende koffie op vele verschillende manieren
Nadelen:
  • Hyperactieve schoonmaakcyclus
  • Duur

 

Shop: beste aanbieding

 

Krups EA9000 review espressomachine volautomaatDe Krups EA9000 volautomatische barista is het toppunt van het gemak van koffiezetten. De mogelijkheid om met één druk op de knop  een brede reeks professionele kwaliteitskoffie te zetten laat je snel vergeten dat de machine een heftig prijskaartje heeft.

Hallo, wij zijn VivaKoffie en we zijn onverbeterlijke koffiefanaten. Het begon met af en toe een dark roast bij de koffietent op de hoek maar het liep al snel uit de hand toen we de volautomatische baristamachine Krups EA9000 in handen kregen. Hij maakt alles wat ons hartje begeert met slechts enkele drukken op een knop en nu gaan we zowat elke dag door een hele zak koffiebonen heen. We realiseren ons nu meer dan ooit dat we machteloos zijn tegen koffie en onze levens zijn onbeheersbaar geworden, dus daarom hebben we deze Krups EA9000 review geschreven in de hoop dat je van onze fouten leert.

»» klik hier voor de beste aanbiedingen »

 

Look & Feel

Net uit de doos, ziet de Krups EA9000 er indrukwekkend uit. De machine is gemaakt van zowel kunststof als aluminium, maar dat zie je nauwelijks. Van een kleine afstand kunnen de zilverkleurige kunststof zijpanelen doorgaan voor geborsteld metaal, wat hem een strak en luxe uitstraling geeft die niet zal misstaan op je aanrecht. De kunststofconstructie voelt ook aardig zwaar aan – niet dat het waarschijnlijk is dat je een situatie zal tegenkomen waar de machine een pak slaag of zoiets moet verduren. Toch, we weten niet of je een cursus anger management hebt gehad en we weten ook hoe ongeduldig je wordt als je moet wachten op je kop koffie, dus een beetje extra duurzaamheid kan geen kwaad.

Qua afmeting is de Krups EA9000 aan de zware kant. Hij is beslist groter dan welk filter-koffiezetapparaat die we ooit in ons bezit hadden en behoorlijk hoger dan de meeste espressomachines die we gezien hebben, maar als je bedenkt hoeveel functies hij heeft, is hij nog vrij compact.

Krups heeft duidelijk haar vaardigheden in ruimtelijk redeneren aangescherpt door het jaren spelen van Tetris.

 

Functies en Gebruik

Krups EA9000 review display espresso machineAls Krup’s vlaggenschip van koffiezetapparaten, is de EA9000 uitgedost met alle toeters en bellen waar je op zou hopen. Krups adverteert hem als een “volautomatische barista‘, wat (naast het feit dat het een geweldige naam zou zijn voor een misdaadthriller die zich in Starbucks afspeelt) een uiterst accurate beschrijving is. Hij is een volledige service koffierobot die alles kan maken wat je wil – koffie, espresso shots, cappuccino’s, lattes of gewoon heet water – allemaal met één druk op de knop. Hij is het toppunt van gemak, en al klinkt hij soms als een F1 pitcrew, hij is nog steeds één van de coolste apparaten die we ooit gebruikt hebben.

De machine bedienen is een makkie. Gewoon met water vullen, als je wil het filter installeren, bonen erin doen en je bent klaar om te gaan. Hij heeft twee knoppen in totaal en al het andere wordt gedaan met het 7 x 10 cm touchscreen. Ook al vallen touchscreen interfaces niet echt onder hun gebied van deskundigheid, Krups heeft uitstekend werk verricht met de gebruikersinterface van de EA9000’s. Het instellen van de machine en het afstellen van de voorkeuren was ongelooflijk gemakkelijk – zozeer zelfs dat we de handleiding na de eerste paar minuten gedumpt hebben en nooit meer ingekeken hebben. Als je ooit een smartphone of een webbrowser met tabs hebt gebruikt, zul je geen moeite moeten hebben met het navigeren in het menu van de Krups EA9000 .

De EA9000 is uitgedost met alle toeters en bellen waar je op zou hopen.

Onderhoud is ook vrij eenvoudig. De machine zal periodiek een zelfreinigende cyclus uitvoeren om ervoor te zorgen dat hij nooit vuil wordt, wat geweldig is, maar soms ook een beetje vervelend. Als je de aankoop van een van deze badboys overweegt, moet je  weten dat deze machine een beetje een hygiënefreak is. Hij zal je elke keer als hij opstart vragen om de reinigingscyclus te draaien, waarna wij je adviseren op ‘NO’ te drukken, tenzij je vijf minuten tijd over hebt. Dit is niet echt een probleem als je eenmaal bepaalde dingen onder de knie hebt, maar we werden er zeker een paar keer gefrustreerd van toen hij ons liet wachten op ons ochtendbrouwsel.

Krups EA9000 review volautomatische espressomachine baristaBehalve dat hij een hygiënefreak is, is de EA9000 ook een lastige eter. Hij prefereert hele bonen boven voorgemalen koffie en hij gebruikt zijn ontwerp om die voorkeuren aan jou op te dringen. De bonencontainer heeft een grote hendel die je kan openen en zo makkelijk kan vullen maar er is maar een kleine schuif voor maalsel – een schuif die gesloten blijft tot je de machine expliciet vertelt dat je gemalen koffie wil gebruiken. Nadat je op de juiste knoppen hebt gedrukt gaat de schuif open en kun je het maalsel met één schepje tegelijk vullen. Het is een beetje ongemakkelijk maar als je deze machine koopt, hoef je sowieso geen gemalen koffie meer te kopen. Hij heeft een ingebouwde molen en hij maalt de perfecte hoeveelheid vlak voordat hij je drankje maakt – met als resultaat elke keer dat je hem gebruikt een über-vers brouwsel.

 

Prestatie en Smaak

We hebben dit ding vaak gebruikt – gedeeltelijk omdat hij waanzinnig handig is, gedeeltelijk omdat hij ons fascineerde, en vooral omdat hij uitstekende koffie zet. We maakten onze eerste zak bonen in minder dan twee uur op omdat, zodra de eerste persoon een prachtige latte met drie lagen terugnam naar zijn bureau, iedereen er één wilde hebben.

De espresso die de Krups EA9000 maakt kan niet beter. Vertel maar hoe je hem graag drinkt, bepaal hoe sterk de shot moet zijn en druk op ‘go’. Hij maalt de perfecte hoeveelheid bonen, pompt er wat heet water door en er stroomt een zijdezachte stroom donker mahoganiekleurig brouwsel uit met een dikke laag schuim.

Krups EA9000 espressomachine soorten

Lattes en cappuccino’s waren al net zo uitstekend en toekijken terwijl ze gemaakt worden is haast net zo leuk als ze opdrinken. Als je niet al een doorzichtige mok hebt, zul je er zeker één moeten kopen; geloof ons- je weet niet wat je ziet. Na een paar drukken op de touchscreen geeft de machine aan hoeveel melk je in je mok moet doen. Plaats hem op het plateau, druk op go en de automatische stoompijp zakt langzaam in de melk, schuimt het op en trekt zich terug voor de inkomende shot van espresso. Het is betoverend om de lagen in het glas te zien ontstaan.

 

Conclusie Krups EA9000 review

We hebben echt niet veel te klagen hier, maar terwijl de Krups EA9000 waarschijnlijk één van de beste espressomachines is die er te koop is, maakt de prijs dat hij voor de meeste consumenten onbereikbaar zal zijn. De verkoopprijs van de machine is bepaald op  1.500€ en jij kan bij sommige shops gevonden worden voor 1.100€. Om het in perspectief te zien, dat zijn ruwweg 769 grande vanille lattes van Starbucks. Het is zeker geen budgetapparaat maar als de prijs geen bezwaar is voor jou, weten we zeker dat het liefde op het eerste gezicht is.

»» klik hier voor de beste aanbiedingen »

 

Voordelen:
  • Extreem gemakkelijk in gebruik
  • Zet uitstekende koffie in een brede reeks stijlen
Nadelen:
  • Hyperactieve schoonmaakcyclus
  • Duur

 

 

8.5 Totale Score
1 van de beste espressomachines

De EA9000 is uitgedost met alle toeters en bellen waar je op zou hopen

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo