Krups XP5210 review: snelle en goedkope espressomachine

 

Krups XP5210 espressomachineVoordelen

  • Geschikt voor gemalen koffie en ESE-servings (pads)
  • Lage aanschafprijs en goedkoop in gebruik
  • Adequate koffiezetsnelheid

 

Nadelen

  • Lastiger in gebruik dan de padmachines

 

Kenmerken: 15 bar druksysteem, Gemalen koffie en ESE-pads, 1,1 l inhoud

Fabrikant: Krups

Vergelijk prijzen:

 

Wat doet de Krups XP5210?

De Krups XP5210 is een redelijk gewone espressomachine. Vergeleken bij sommige van de espresso apparaten beschikt de XP5210 niet over innovatieve snufjes en mist het ook het gebruiksgemak. Daarentegen kan er minder mis gaan bij het espresso zetten en met deze machine heb je zo goed als een professioneel apparaat in huis, zonder dat je een absurd bedrag neer hoeft te tellen.

Het enige deel van de machine, dat met de gemalen koffie te maken heeft, is de uitneembare filterhouder. De machine werkt hierdoor een stuk eenvoudiger dan een koffiebonen machine. De XP5210 heeft naast de koffietuit ook een stoompijpje voor het opschuimen van melk.

In de filterhouder kunnen zowel de gemalen koffie als de ESE-serving pads worden gedaan. Door deze functionaliteit voorkomt de XP5210 dat je de dure voorverpakte pads zonder weer een extra accessoire te kopen, kunt gebruiken.

 


Pluspunten

Krups XP5210 review espressoDe Krups XP5210 is vrij eenvoudig te onderhouden. Het enige dat je regelmatig moet doen is het wassen van de filterhouder.

Het is een redelijk snelle en functionele machine met een pompdruksysteem van 15 bar, waardoor het praktisch net zo snel is als de duurdere machines.

 

Minpunten

Voor degenen onder ons die geen koffieliefhebbers zijn, is de XP5210 niet het meest makkelijke espressoapparaat om te gebruiken. In plaats van een simpele druk op de knop moet je de filterhouder in de machine drukken en vervolgens naar rechts draaien totdat het ergens in klikt. De hoeveelheid en het type koffie bepaalt hoever je moet draaien. Op den duur raak je weliswaar gewend om deze handeling te verrichten, maar in eerste instantie is het toch wel verwarrend. Bovendien zou je je kunnen afvragen hoe het zit met de duurzaamheid van de machine, omdat je toch met wat kracht moet draaien.

Tijdens de tests bleken de filterhouder en het draaimechanisme sterk genoeg. Het apparaat krijgt van ons niet meer dan een voldoende voor de wijze hoe het apparaat in elkaar zit. De behuizing bestaat hoofdzakelijk uit kunststof, dat is overduidelijk als je de machine langer in gebruik hebt.

 

Conclusie Krups XP5210 review

De Krups XP5210 is een espressoapparaat voor echte koffiefans, want het gebruikt hetzelfde mechanisme als een professionele machine. Het zet uitstekende koffie, maar het kost even tijd om het e.e.a. onder de knie te krijgen. Ken je eenmaal de ins-en-outs van de machine dan zet je in een handomdraai een heerlijke kop espresso.

 

Vergelijk prijzen:

– Bol.com: bekijk aanbieding

 

>> Lees meer over reviews van koffiezetapparaten

7 Totale Score
Snelle en goedkope espressomachine

Het zet uitstekende koffie, maar het kost even tijd om het e.e.a. onder de knie te krijgen. Ken je eenmaal de ins-en-outs van de machine dan zet je in een handomdraai een heerlijke kop espresso.

1 Reactie
  1. Waardeloze machine. We hebben het apparaat 2.5 jaar en zijn het aankoopbedrag al bijna dubbel kwijt aan alle reparaties. Eerst de piston die kapot was, daarna het stoompijpje wat in de machine smolt (meest essentiële onderdeel is van plastic!) en daarna een breuk in het plastic!!! verdeelknopje achter de grote draai knop. Hierdoor liep de hele machine vol met water, samen met de elektronica die daar zat was dat een levensgevaarlijke situatie. 2 keer contact gezocht met krups, want dit waren mankementen die ook buiten de garantieperiode nooit hadden mogen optreden! Ze helpen niets. Je krijgt een standaard mail met garantievoorwaarden en mag op eigen kosten het apparaat opsturen voor beoordeling en dan zelf de reparatiekosten betalen. Daarvoor koop je een nieuwe machine! Wij zijn er niet over te spreken omdat een groot deel van de belangrijke onderdelen van plastic zijn, en omdat de service ronduit slecht is. Zonde, want mijn ouders zijn al jaren lang erg tevreden met krups, maar dit apparaat kan je beter laten staan. Zonde, want hij zet wel lekkere koffie. Wij willen nooit meer krups.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo