Beste koffiezetapparaat bonen TOP 10

Ben je op zoek naar een eenvoudig te gebruiken koffiezetapparaat met bonen voor je dagelijkse kopje koffie? Dan vind je hieronder onze Koffiezetapparaat bonen TOP 10

Als koffieliefhebber, wil je het beste kopje koffie mogelijk. Om die vers gebrande koffiesmaak te bereiken overweeg je best een koffiezetapparaat met bonen. Deze machines hebben vergelijkbare eigenschappen en werken op soortgelijke wijze als een traditioneel koffiezetapparaat. Ze werken eigenlijk op een kopje na kopje basis, door het malen van de bonen voor het toevoegen van het water.

beste koffiezetapparaat met bonen kopen

Deze machines hebben een ingebouwde koffiebonenmaler. Ze zijn geweldig voor echte koffieliefhebbers op zoek naar de verste koffie mogelijk: rechtstreeks gezet van de koffieboon. Er is dus geen noodzaak om minder vers gemalen koffie te gebruiken. Veel van deze bonen koffiemachines werken automatisch. Je voegt gewoon bonen toe en de machine doet de rest. Malen, de juiste hoeveelheid afwegen en aanstampen na een simpele druk op één knop. Er is geen noodzaak om een portafilter te gebruiken – de koffiemachine doet al het werk voor jou .

Hieronder vind je een overzicht van 10 van de beste koffiemachines met bonen momenteel verkrijgbaar op de markt. Lees verder op deze pagina reviews per apparaat.

BONEN MACHINEBESTE VOORREVIEW
Siemens EQ.9+ s400Beste luxe volautomatische koffiebonen machinelees review
De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110Beste goedkope bonenmachine (ook voor gemalen koffie)lees review
Philips 3200 EP3246Beste getest / beste koop (prijs/kwaliteit)review binnenkort
JURA E60Onderhoudsvriendelijke volautomaat met topklasse stevigheidlees review
JURA WE8beste koffiezetautomaat bonen voor kantoorreview binnenkort
Melitta Barista T Smart F830Stille koffiebonenmachine met applees review
De'Longhi Dinamica ECAM350.75.SBeste voor cappuccino en latte macchiatolees review
Sage Barista ExpressBeste half-automatische koffiemachine met bonenlees review
Philips Grind & Brew (HD7769/00)Beste koffiezetapparaat met bonen en filterreview binnenkort

Direct naar: Machine TOP 10 reviews – best getestKoopgids – veelgestelde vragen

Een mogelijk nadeel van koffiezetapparaten met bonen is dat ze dikwijls duurder zijn dan de traditionele modellen en dat ze nogal luidruchtig kunnen zijn tijdens gebruik. Ze kunnen ook veel groter zijn dan de traditionele filter koffiezetapparaten of machines die met koffiecapsules werken.  Aan de positieve kant moet gezegd worden dat ze vaak minder rommelig zijn in gebruik, en geweldige koffie zetten.

Als je geïnteresseerd bent in het maken van een cappuccino, is het ook mogelijk om dit te doen, door het toevoegen van een vleugje melk. Koffiezetapparaten die zelf bonen malen en koffie zetten zijn meestal recht toe recht aan en eenvoudig te gebruiken. Door het volgen van een paar eenvoudige stappen, ben je in staat om een verscheidenheid aan verschillende dranken te produceren.

Mensen denken vaak dat koffiezetapparaten die zelf bonen malen niet in staat zijn om de koffiekwaliteit te evenaren die reguliere apparaten produceren.  Sommigen vinden dat koffiemachines met bonen hun drankjes heel snel laten afkoelen, wat niet iedereen prettig vindt. Toch zijn deze machines zeer effectief, betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken.

Onze TOP 10 koffiezetapparaat bonen beste getest

Nu je de koffiebonenmachine modellen hebt gezien die onze voorkeur genieten, wordt het tijd om ze wat uitgebreider te bespreken. Hieronder zullen we kort bespreken waarom elk model in onze top 10 staat.

1

DeLonghi Magnifica ECAM 20.110/22.110 – goedkoopste

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110 DeLonghi Magnifica ECAM 22.110 Koffiezetapparaat Met Bonen

Onze favoriete koffiebonenmachine is de DeLonghi Magnifica ECAM 20.110 / 22.110, welke in onze ogen beter presteert dan andere modellen van het bedrijf, zoals de ECAM 20.110/22.110. Hij is ontwikkeld om een goede beginnersmachine te zijn voor personen die net de wereld van thuis koffie bereiden betreden. Het is makkelijk om direct te beginnen met de machine, omdat hij een espresso functie met één druk op de knop biedt en hetzelfde geldt voor een Lungo. Daar houdt het echter niet op, aangezien er ook een uitgebreide cappuccino functionaliteit is toegevoegd. Dus alles met betrekking tot het opschuimen van melk is ook erg eenvoudig. Het is de geweldige prijs en de functies die je daarvoor krijgt wat ervoor gezorgd heeft dat de Magnifica bovenaan op onze lijst staat.

DeLonghi heeft het voor elkaar gekregen om alles in een compacte machine te stoppen, zodat je zelfs voor de kleinste keuken de keuze hebt uit een geweldig koffiezetapparaat met bonen. Je zult duidelijk profiteren van de jaren ervaring die DeLonghi heeft in het ontwikkelen van hun machines en dat met een prijs die erg aantrekkelijk is vergeleken met de meeste andere modellen.

Bekijk video van de review

Vergelijk nu prijzen bij:

[content-egg-block template=custom/all_merchant_widget groups=”NL delonghi ECAM 20.110″]

2

Melitta Caffeo Barista T Smart – bediening met smartphone

Melitta Caffeo Barista TS koffiezetapparaat bonen beste getest

De Caffeo Barista T Smart van Melitta gaat verder waar hun Bistro koffiemachine gebleven is. Hij is erg geschikt voor personen die indrukwekkende resultaten willen en het budget hebben om meer uit te geven. Het is een erg aantrekkelijk machine die gezien kan worden als een allrounder; perfect voor huishoudens die koffiedrinkers met uiteenlopende wensen hebben. In andere woorden kan je heel makkelijk espresso’s en cappuccino’s maken en zelfs liefhebbers van latte zullen onder de indruk zijn. Deze koffiebonenmachine is echt een werkpaard voor de personen die hem kunnen betalen en dit wordt continu bevestigd door andere gebruikers.

De Barista T Smart heeft Melitta de mogelijkheid gegeven om te verbeteren en het gat tussen de thuis en café koffiemarkt te overbruggen en gaat vol vertrouwen het gevecht aan met Jura voor de prijs van premium bonenmachine voor thuis. We zullen hierna de Jura koffiemachine bespreken, maar er is echt weinig dat de twee van elkaar onderscheidt. We verwachten dat afhankelijk van smaak sommige personen de voorkeur zullen geven aan de Jura, maar wij persoonlijk vinden de Melitta mooier.

Bekijk video van de review

Vergelijk prijzen nu bij:

3

Jura E6 / E60 – topklasse & onderhoudsvriendelijk

koffiebonen machine Jura E6/E60

Zoals we hierboven al aangaven is de Impressa E6/E60 van Jura een uitstekende bonen koffieautomaat en brengt de koffiemarkt voor thuisgebruik ook naar een hoger niveau. Een koffiemachine van JURA wordt meestal gezien als een fabrikant van dure, premium machines, maar met de Impressa E6/E60 hebben ze hun uitgebreide ervaring verpakt in een apparaat dat geschikt is voor een veel breder publiek. Ja, deze koffiemachine is nog steeds duur vergeleken met de goedkopere Magnifica van DeLonghi, maar zoals zo vaak het geval is krijg je waar je voor betaalt. Een premium machine zal een veel rijkere, aanpasbare en diverse koffie bieden. Dus kies niet alleen voor de goedkoopste optie omdat die bovenaan onze lijst staat, aangezien een hoop te maken heeft met wat je relatief gezien krijgt voor die prijs.

Deze Jura presteert echt goed op het gebied van gebruiksgemak direct uit de doos. De besturingen zijn ongelofelijk intuïtief, vooral omdat ze flink anders zijn dan andere machines die we gezien hebben. Ze zitten allemaal rond een scherm bovenaan de machine, welke je door het gebruik begeleidt. Jura heeft het voor elkaar gekregen om een ongelofelijke hoeveelheid opties in een kleine hoeveelheid menu’s te stoppen en het voelt helemaal niet ingewikkeld. Tegelijkertijd krijg je echter het gevoel dat je je drankjes zoveel aan kunt passen als je wilt.

Bekijk productvideo

Vergelijk prijzen nu bij:

4

De’Longhi Dinamica ECAM350.75.B – beste voor cappucino

De'Longhi Dinamica ECAM350.55 koffiemachine bonen

DeLonghi is een van de zwaargewichten en niet alleen in de koffiebonenmachine markt, maar op het gebied van koffiemachines in het algemeen. Ongeacht waar je naar op zoek bent, zal je een machine kunnen vinden die aan je vereisten voldoet. Maar zijn ze daarom altijd de beste keuze?

We willen direct duidelijk maken dat als je deze kunt betalen, we denken dat hij beter is dan de Magnifica bovenaan deze lijst en voor een reden. Als de twee machines een vergelijkbare prijs zouden hebben, dan had deze bovenaan gestaan. Dit is onze favoriete DeLonghi machine als je de prijs uit de vergelijking haalt.

De Dinamica ECAM350.75 machine is een van de sterkste deelnemers van het bedrijf, wat gebruikers ook bevestigen. Dit model specialiseert zich in het bereiden van cappuccino’s, wat betekent dat hij ingebouwde functies voor het stomen van melk heeft. Jouw koffiebonen zullen je de beste ervaring geven en een heerlijk vers drankje produceren en hij is niet alleen goed in het produceren van cappuccino’s, want de andere dranken zijn ook verrukkelijk. Als je bijvoorbeeld van latte houdt, dan zal de verwijderbare melkkan perfect bij je behoeften passen.

Bekijk video van de review

Vergelijk prijzen nu bij:

5

Solis Grind & Infuse Pro

Solis Grind & Infuse Pro espresso machine bonen

Het andere model van Solis in deze lijst heeft een prijs waar je water van in je ogen krijgt, dus we zijn blij dat dit model in onze top 10 terecht is gekomen. Alhoewel hij nog steeds duur is voor sommige personen, is hij meer dan de helft keer zo goedkoop als de Barista Triple Heat. Er is geen twijfel over mogelijk dat Solis kennis heeft over koffie en beide modellen geven geweldige resultaten. In het begin twijfelden we een beetje over de Grind & Infuse Pro, omdat deze koffiebonenmachine zich tussen twee uiteinden bevindt. Daarom dachten we dat personen die prijs niet echt belangrijk vonden liever voor de Barista Triple Heat zouden kiezen en personen met een beperkt budget liever een goedkoper model kiezen. Deze machine is echter erg populair vanaf het begin dat hij op de markt gebracht werd en daardoor lijkt er duidelijk een markt voor te zijn.

Om die reden staat hij boven de Barista Triple Heat in onze lijst, omdat hij een aantal ongebruikelijke functies heeft die hem erg uniek maken en een indrukwekkend kopje koffie produceren.

Bekijk video van de review

Vergelijk prijzen nu bij:

6

Siemens EQ9 Plus

Siemens EQ6 Plus koffiebonen apparaat

Geen enkele top 10 lijst zou compleet zijn zonder een model van Siemens. Op het gebied van koffie maken doet het bedrijf mee met de beste en hun EQ9 Plus stelt zeker niet teleur. Zoals je in de foto kan zien is het een erg compacte keuze en dus geweldig voor keukens waar ruimte een luxe is.

Een bonen koffieautomaat die alles voor je doet voelt mogelijks een beetje aan als valsspelen. Met de EQ9 plus heb je de mogelijkheid om nagenoeg elk heet drankje dat je kent te bereiden dankzij de automatische melkopschuimfunctie.  Een strak ontwerp en simpele besturingen aan de voorkant nemen het bereiden van de espresso voor hun rekening. Met een dikke en olieachtige crema en een smaakvollen espresso daaronder als resultaat. De EQ9 plus maakt een kopje espresso met hetzelfde detail als een goede handmatige machine.

Als je het budget hebt, dan zal je niet lang na hoeven te denken om deze Siemens EQ9 Plus te kopen.

Bekijk video van de review

Vergelijk prijzen nu bij:

7

Melitta E953-101 Caffeo Solo – mooiste design

bonen koffieapparaat Melitta Caffeo Solo

Het tweede model van Melitta in deze lijst is de Caffeo Solo. We vinden de uitstraling van dit model erg mooi en denken zelfs dat het een van de mooiste modellen in deze lijst is.

Hij is goedkoper dan de Caffeo Barista TS en presteert daardoor iets minder dan zijn grotere broer. Deze koffiebonenmachine produceert echter nog steeds een geweldig kopje koffie en is divers genoeg om een verscheidenheid aan koffiedranken te bieden. Je krijgt echter het gevoel dat hij steeds net niet zo goed presteert als het duurdere Melitta model, maar daar is de prijs natuurlijk ook naar. Al met al is het nog steeds een uitstekend bonen koffieapparaat.

Vergelijk prijzen nu bij:

8

De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS

DeLonghi PrimaDonna Elite koffieautomaat bonen

Als je het beste koffiezetapparaat wilt dat smart is, dan is de DeLonghi PrimaDonna Elite de machine voor je. Naast het bereiden van alle soorten koffiedrankjes, automatisch melk opschuimen en stomen, kan deze koffiemachine verbinden met je telefoon.

De PrimaDonna Elite heeft een strak design. Het grote kleuren touchscreen is één van de dingen die er echt uitspringt, welke je met een enkele tik, controle over het bereiden van je drankjes geeft. De gebruikersinterface is makkelijk om te gebruiken en we vonden deze betrouwbaarder dan de ietwat onhandige smartphone app. Met het touchscreen kan je recepten configureren en de machine besturen om elke keer tot het perfect kopje koffie te komen, precies zoals jij die lekker vindt. Espresso wordt bereid met een donkere kleur en rijke crema die langzaam oplost, terwijl op melk gebaseerde dranken licht en luchtig waren.

De PrimaDonna Elite Experience is erg eenvoudig om te gebruiken en biedt een hoop personalisatie mogelijkheden, maar hier zit wel een stevig prijskaartje aan verbonden. Als je niet zoveel configuratie mogelijkheden nodig hebt, dan zijn er kleinere en goedkopere machines beschikbaar.

Bekijk video van de review

Vergelijk prijzen hier:

9

Philips 3000 HD8821/01 – goed instapmodel

Philips 3000 HD8821 bonen apparaat

De Philips 3000 HD8821/01 is binnen een korte tijd erg populair geworden dankzij de competitieve prijs en de uitstekende functies. Het is niet een allrounder zoals andere modellen in deze lijst en dat is ook voornamelijk de reden waarom dit koffiezetapparaat bijna onderaan op onze lijst staat. De ervaring van Philips zie je bij hun goedkopere machines vooral terug in de aandacht die ze besteden aan goed doordachte functies, zoals de lekbak bij dit model.

Met meer dan genoeg keuzes op het gebied van de soorten koffie, is het geen verrassing dat deze machine als interessant wordt gezien door koffieliefhebbers die hun koffie erg precies willen. Daarmee willen we echter niet zeggen dat deze bonenmachine lastig om te gebruiken is. Met deze Philips 3000 kan je erg makkelijke melkdranken bereiden, wat hij zeker te danken heeft aan de handmatige melkopschuimer.

Reinigingsfuncties zijn handig en kunnen snel uitgevoerd worden, dus onderhoud zal heel eenvoudig zijn, waar de meeste personen erg blij mee zullen zijn.

Bekijk video van de review

Vergelijk prijzen hier:

10

Solis Barista Triple Heat

Solis Barista Triple Heat bonen koffiemachine

Solis heeft zijn naam op verscheidene koffiemachines geplaatst en ze zijn zeker erg indrukwekkend. Het vlaggenschipmodel van Solis werd uitgebracht in 2016 en de grootste reden waarom hij niet hoger in deze lijst staat, is de prijs, welke zeer waarschijnlijk buiten het bereik van een hoop huiseigenaren valt. Als je echter een indrukwekkende indruk wilt achterlaten bij je vrienden en familie die langskomen, dan is dit zeker de koffiebonen automaat om dat te bereiken. De Grind & Infuse Pro staat hoger op onze lijst dan dit model, omdat de consumenten duidelijk hebben laten zien dat ze hier meer interesse in hebben, ook geven we de voorkeur aan de resultaten en het plezier dat je met dit bonen koffiezetapparaat kan bereiken.

De Solis Barista Triple Heat is een hoogwaardig model en produceert één van de beste kopjes die je buiten een speciale koffiewinkel kunt vinden. Het grootste verkooppunt van dit model is de wetenschap, zoals de specifieke 93 graden melktextuur en aandacht voor detail op het gebied van druk om de perfecte smaken te creëren. Als er een gekke professor zou zijn die zijn perfecte drankje bereidt, dan zou deze bonenmachine zijn keuze zijn.

Vergelijk prijzen nu bij:

Koopgids:

Tips voor het kiezen van een koffiebonen apparaat

Zelfs de meest ervaren barista’s zullen moeite hebben om de perfecte koffiemachine voor thuis te kiezen. Het zal dus nog moeilijker zijn voor minder goed geïnformeerde of ervaren kopers om door de overvloed van functies te navigeren die door de verscheidene modellen geboden worden. Hieronder nemen we een kijkje naar de factoren die het belangrijkste zijn voor de meeste kopers.

1

Meerdere kopjes in een keer zetten

De eenvoudige optie om twee kopjes tegelijk te maken kan een groot voordeel zijn voor een bepaald koffiezetapparaat. Alhoewel veel fabrikanten dit snappen, zijn er nog steeds te veel die je limiteren tot een kopje koffie per keer. En zijn echter ook machines die het bijna onmogelijk maken om een kopje per keer te maken, aangezien de standaard optie twee is. Gelukkig zijn er vandaag de dag niet meer veel van dit soort machines op de markt te vinden en hun ongemak zorgt er vaak voor dat ze snel verdwijnen.

Het grootste voordeel van twee kopjes in een keer kunnen bereiden, is dat je minder tijd kwijt bent en het eerste kopje niet koud begint te worden terwijl je de tweede bereidt.

2

Prijs is belangrijk, maar niet het belangrijkste

Veel personen maken de fout om de goedkoopste koffiebonenmachine te kiezen die aan hun vereisten voldoet. Het kan prima zijn, maar het is waarschijnlijk niet de beste manier om tot de ideale keuze te komen. Uiteraard moet je niet meer uitgeven dan je kwijt kan, maar als het verschil tussen twee modellen zo’n €50 is en de duurdere optie duidelijk beter is, dan hoeven we je vast niet te vertellen dat je beter de duurdere kan kiezen.

Je kan prijs het beste gebruiken om een uiteindelijke keuze te maken tussen verschillende modellen met nagenoeg dezelfde functies en er geen andere factoren meer zijn om ze van elkaar te onderscheiden.

3

Vergeet de schoonmaak niet

Veel moderne koffiemachines hebben vandaag de dag ingebouwde reinigingscycli die je een hoop tijd kunnen besparen om je machine schoon en hygiënisch te houden. Geen enkele machine kan alles voor je doen, dus je zal in ieder geval compartimenten moeten leggen en schoonmaken. Er is een groot verschil tussen hoe makkelijk je deze compartimenten kunt verwijderen en schoonmaken en in de meeste gevallen geldt dat je bij goedkopere machines meer tijd kwijt zult zijn aan onderhoud. Dit is echter niet een vaste regel, aangezien sommige hoogwaardige modellen ook erg veel aandacht nodig kunnen hebben. Gebruikers van dit soort machines zien koffie vaak als een plezier om te bereiden en daardoor maken de fabrikanten veel onderdeel verwijderbaar, terwijl deze onderdelen bij goedkopere modellen automatisch gereinigd worden.

4

Lees beoordelingen van andere gebruikers

Het grote voordeel van de populaire webwinkels, is dat je vaak snel kunt zien hoe de ervaring van vorige gebruikers is. Hierbij moet je rekening houden dat mensen in het algemeen sneller negatieve ervaringen delen dan positieve, dus focus niet op één webwinkel.

Met de bovenstaande vier tips zal je ongetwijfeld de goede richting opgaan, dus hou ze in gedachten wanneer je moeite hebt om een keuze te maken. Vooral de beoordelingen van andere gebruikers zijn belangrijk, omdat ze het beste aangeven hoe goed de kwaliteit van een bonen koffiemachine is en of hij bij je specifiek behoeften past.

Veelgestelde vragen

Soms kan het helpen bij het aankoopproces als je een duidelijk idee hebt wat je machine doet. Uiteraard wil je een apparaat dat geweldige koffie produceert, maar wat heeft nu eigenlijk invloed op dat perfecte drankje? In dit gedeelte behandelen we de meest gestelde vragen over koffiemachines met bonen, zodat je aan het einde duidelijk weet wat je koopt.

Waarom is het gebruik van koffiebonen goed

De meeste koffieliefhebbers zullen het over eens zijn dat je het verschil kunt merken wanneer een koffiedrankje bereid is met vers gemalen bonen. Machines met bonen profiteren van de versheid van koffiebonen ten opzichte van voorgemalen koffie om je een rijker drankje te geven en vaak een indrukwekkende aroma tijdens het vermalen en bereiden.

Zijn deze machines niet erg luidruchtig?

Ja, het klopt dat koffiebonen malen niet een stil proces is, dus als je van koffie laat in de avond houdt en kinderen hebt, dan is het waarschijnlijk een goed idee om een koffiemachine te kopen die met voorgemalen koffie werkt. Dat kan mogelijk echter je ideale koffiezetapparaat met bonen zijn, aangezien er veel modellen zijn die je de keuze tussen koffiebonen en voorgemalen koffie geven. We denken echter niet dat het lawaai van deze machines een enorm probleem is en is onze ogen een deel van de ervaring. Daarnaast duurt het maar een paar seconden.

Hoe groot zijn deze apparaten?

Over het algemeen zijn koffiebonenmachines groter dan andere soorten koffiemachines, omdat ze een mechanisme hebben om de bonen te malen voor gebruik. De fabrikanten worden echter steeds slimmer om de afmetingen te verkleinen en vandaag de dag zullen de meeste machines niet een hoop ruimte op je aanrecht in beslag nemen.

Waarom is een koffiezetapparaat met bonen zo duur?

Dit vinden wij een vreemde vraag, maar toch komt hij vaak naar voren. Persoonlijk vinden wij deze machines helemaal niet duur, vooral wanneer je nagaat hoeveel personen koffie tijdens de reis van en naar het werk kopen. Onderzoek heeft laten zien dat we gemiddeld €50 of meer per maand spenderen aan koffie onderweg, wat bijna €2,50 per werkdag is. Dus als we naar die uitgave kijken, zullen de meeste machines zich in veel minder dan een jaar terugbetalen.

Sommige personen bedoelen met deze vraag echter vergeleken met andere koffiemachines die de koffiebonen niet voor je malen. Het maling mechanisme voegt een extra laag complexiteit toe aan de productie van de machines (de afmetingen binnen de perken houden bijvoorbeeld) en de onderdelen zelf zijn uiteraard ook niet gratis. Een koffiemachine met bonen is gericht op een andere markt dan de goedkopere koffiemachines, aangezien de eerste bedoeld is voor personen die van koffie houden en bereid zijn om te betalen om van die passie thuis te kunnen genieten. 


Zijn deze machines geschikt voor restaurants of cafés?

Op deze site focussen we voornamelijk op thuisgebruikers die een bonenmachine in hun keuken willen hebben. Wanneer je naar de marketing van deze apparaten kijkt, dan lijkt het ook dat de fabrikanten voornamelijk op thuisgebruik richten. Dit benoemen ze echter niet specifiek, dus je zou deze machines uiteraard in een café of restaurant kunnen plaatsen. Je moet echter wel in de gaten houden wat de capaciteit is en hoe snel ze werken. Als je een hoop koffiedrinkers hebt, dan zijn er waarschijnlijk commerciële / professionele machines beschikbaar die beter geschikt zijn, omdat deze speciaal gemaakt zijn voor het grotere gebruik. Voor een klein restaurant of café werken deze machines echter prima.

Kan ik niet beter een tweedehands koffiebonen apparaat kopen?

Zoals bijna elk apparaat kan je een bonen apparaat ook tweedehands kopen. Tenzij het een familielid of vriend is weet je echter niet hoe de persoon zijn koffiemachine heeft onderhouden en of er mogelijke gebreken zijn. Als het een familielid of vriend is, de machine niet te oud is en je veel minder kwijt bent dan de nieuwprijs, dan kan het een goede manier zijn om geld te besparen. Zo niet, dan kan je waarschijnlijk beter een nieuwe koffiemachine kopen.

Koffiemachine met geïntegreerde of losse koffiemolen?

Een koffiemachine met ingebouwde koffiemolen kopen is de meest populaire keuze voor personen die koffie met verse bonen willen bereiden. Dat is echter niet de enige optie, want voor de Solis Barista Perfect Pro heb je een aparte koffiemolen nodig om de koffiebonen te malen tot de gewenste afmetingen. Als je een echte koffieliefhebber bent, dan kies je waarschijnlijk voor een losse koffiemolen in plaats van een geïntegreerde. Het gemak en de eenvoud van een koffiezetapparaat met geïntegreerde koffiemolen is echter voor de meeste van ons de gewenste keuze, vooral als je voor een volautomaat koffiemachine kiest.

Nog enkele reviews van enkele koffiezetapparaten met bonen

Miele CM6300

koffiezetapparaat bonen Miele CM 6300 Automatische Espresso Apparaat

Ziet er geweldig uit en zet goede koffie.

De Miele CM6300 is echt een bonen koffiemachine van een andere orde. Hij kan werkelijk  alles, met inbegrip van het opschuimen van melk en het automatisch toevoegen van opgeschuimde melk aan een shot espresso om een cappuccino of latte te maken.  Hij ziet er ook fantastisch uit en omdat hij simpel te gebruiken is wordt het zetten van lekkere koffie met deze koffiezetmachine met bonen kinderspel. De prestaties zijn eerste klas als het gaat om het zetten van een uitstekende espresso of drankjes op melkbasis. Miele bevat ook een melktank die de melk voor ongeveer 12 uur koel houdt zodat je hem s’ochtends kunt vullen en verder zonder ernaar omkijken de hele dag kunt blijven gebruiken. De Miele CM6300 zal zichzelf automatisch reinigen door water door de machine te spoelen. Dat betekent echter dat je het druipbakje wel regelmatig moet legen.
»» Vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue 

Gaggia Brera

Gaggia Brera koffiezetapparaten met bonen


De Gaggia Brera zet een goede espresso, heeft twee boilers en ziet er ook geweldig uit.

De Gaggia Brera is een prachtig uitziend koffiezetapparaat dankzij zijn roestvrijstalen exterieur. Met de eenvoudige selector aan de voorkant stel je de sterkte van de koffie die je wilt drinken in en dan heb je nog de keuze tussen een schot espresso of het vullen van een hele mok. Hij kan niet automatisch melk opschuimen, maar wordt wel geleverd met een stoompijp aan de voorkant, zodat je zelf makkelijk naar behoefte melk kunt opschuimen. Door de dubbele boilers kan stoom op elk moment worden gebruikt zonder dat het apparaat eerst moet opwarmen. Zowel koffiedik als het waterreservoir zijn toegankelijk via de voorkant van de Brera, hoewel het koffieafval en de container bij het legen soms wat rommel kan geven. Als je niet perse melk automatisch wilt kunnen opschuimen is dit een geweldige machine die een briljante espresso zet.
»» vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue

Saeco HD8747 Xsmall

Saeco HD8747 Xsmall koffiezetapparaat bonen

De Saeco heeft een fijn formaat en eenvoudige bediening.

Het is misschien de mooiste “bean-to-cup” machine op de markt, maar de Saeco XSmall is klein, eenvoudig te bedienen en schenkt fatsoenlijke koffie. Het enige wat je hoeft te doen is kiezen of je een schot espresso wilt of een volle mok koffie. Vervolgens leun je achterover en laat je de machine het harde werk doen. Het zal niet automatisch melk opschuimen, maar je kunt dat makkelijk handmatig doen dankzij de stoompijp. Dit is echter een machine met één enkele ketel, dus moet je een tijdje wachten om de machine de gelegenheid te geven op te warmen tot de juiste temperatuur. Er is genoeg ruimte in de uitvoerlade om het koffiedik op te vangen, zodat je dit niet vaak hoeft te legen. Het 1 – liter water reservoir is een beetje aan de kleine kant, dus dit zal vaker moeten worden bijgevuld.
»» vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue

Saeco Intuita HD8750/11 – Volautomaat espressomachine

SAECO INTUITA HD8750 koffiezetapparaat bonen

Scherp geprijsd, eenvoudig te gebruiken.

Wie zei dat koffiezetapparaten met bonen duur moeten zijn ? De Philips Saeco HD8750 / 18 Intuita is een absoluut koopje. Voor deze prijs mag je echter niet verwachten dat het alles kan. In dit geval kun je niet automatisch melk opschuimen en dus moet je de melk zelf schuimen met het stoompijpje. Deze machine is goed in het serveren van espresso shots of “long” koffie. De Philips Saeco heeft een eenvoudig bedieningspaneel voor het selecteren van koffiesterkte en de hoeveelheid te zetten koffie. Aanzetten, instellen en verder alleen maar afwachten. De machine doet alles zelf. Voor deze prijs mag je niet de beste koffie verwachten, maar wat je krijgt is nog steeds veruit superieur aan een pot instant koffie.
»» vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue

De’Longhi Magnifica S ECAM 22.360.S

De'Longhi Magnifica S ECAM 22.360.S Volautomaat Espressomachine

Geweldig smakende koffie en een spectaculair voorkomen.

Als je snel en eenvoudig een goede koffie wil, ga je voor de De’Longhi Magnifica ECAM22.320.S. De machine warmt snel op, is eenvoudig in gebruik en levert goede espresso’s en lungo’s. Je hebt volledige controle over de smaak, en je kunt de instellingen zo fijn instellen dat het het type koffie dat jij wilt drinken  levert. Wat jammer is, is dat het apparaat niet automatisch melk kan opschuimen, hoewel het stoompijpje je wel in staat stelt dit werkje handmatig voor je rekening te nemen.

Je kunt het niet ontkennen. Deze machine produceert uitstekende koffie, maar hij is relatief duur en je hebt voor minder geld machines die ook  automatisch melk schuimen.  De goede smaak van de koffie kan ervoor zorgen dat je het koffiezetapparaat toch de moeite waard vindt.
»» vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue

De’Longhi Magnifica ESAM 4200 S Volautomaat Espressomachine

De'Longhi Magnifica ESAM 4200 S Koffiezetapparaat Bonen

Stijlvol tot en met en zet twee kopjes tegelijk.

Gewoon door te kijken naar de naam weet je dat het een zeer stijlvolle machine betreft. Het zilverkleurige ontwerp is onberispelijk en zal perfect binnen elke keuken passen. Zodra je de machine van dichterbij bekijkt, zie je de eenvoud. De’Longhi Magnifica heeft slechts een paar knoppen en toetsen. Aangezien de meeste koffiedrinkers niet alleen drinken, is hij bijzonder geschikt omdat hij twee kopjes tegelijk kan zetten. Je hoeft je geen zorgen te maken over wat er allemaal achter de voorste knoppen gebeurt. Het menu bied je de mogelijkheid om snel een warme drank te serveren die voldoet aan jouw verlangens.

Hoewel de machine eenvoudig en efficiënt werkt kan hij niet worden gebruikt om heet water, cappuccino of thee te zetten. Toch hoort hij, om meer dan een reden, thuis op de lijst van beste koffiezetapparaten met bonen.
»» vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue 

 Philips Grind & Brew HD7762/00 – Koffiezetapparaat

Koffiezetapparaat Bonen Philips Grind & Brew HD7762

Als de prijs goed is, zul je dat ongetwijfeld weten.

En met dit compacte, maar krachtige koffiezetapparaat kun je daarvan zeker zijn. Deze machine biedt een zeer stijlvol design, die in jouw keuken of kantoor perfect zal passen. Je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde functies of instellingen, omdat er slechts een enkele bedieningsknop is en een paar eenvoudige opties om uit te kiezen.
Alle koffiebonen kunnen worden toegevoegd aan de bovenkant van de machine, vóór de bereiding start. In plaats van één soort boon, is het mogelijk om te schakelen en de optie bonenkeuzeschakelaar te gebruiken om een mengsel van bijvoorbeeld twee verschillende types te gebruiken.

De machine schakelt zichzelf automatisch uit na twee uur inactiviteit. Om met deze machine het perfecte kopje te creëren, moet je experimenteren en leren hoe je de exacte hoeveelheid water afmeet die nodig is voor de specifieke hoeveelheid die je wenst te brouwen, of het nu één kopje of twee kopjes betreft. Kortom, dit is een uitstekende machine die waar biedt voor zijn geld.
»» vergelijk goed de prijzen bij Bol.com en Coolblue

Saeco Minuto HD8763/01 – Volautomaat espressomachine

Koffiezetapparaat met Bonen Saeco Minuto HD8763

Een geweldig apparaat met heerlijke koffie.

Met de Saeco Minuto HD8763 bereid je met een druk op de knop je favoriete koffie. De machine is makkelijk in gebruik en geeft je een echte “bean-to-cup” ervaring waar je zelf bijvoorbeeld nog de maalgraad en koffiesterkte in kan stellen.
De Saeco Minuto HD8763 biedt goede prestaties ondanks het fijne compacte formaat.
Ook heeft deze machine van Saeco een geheugenfunctie en een intuïtief display.
»» vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue 

Siemens EQ.6 TE603201RW

Siemens EQ.6 TE603201 Koffiezetapparaat Bonen


Fijne machine met goede koffie.

De geur van verse koffie staat voor velen gelijk aan gastvrijheid.
Wie er bij jou binnenkomt voelt zich gelijk thuis.
Met de Siemens EQ.6 TE603201RW in de keuken wil iedereen wel een kopje koffie met je drinken.
Met zijn heldere kleurendisplay ben je maar met 1 druk op de knop verwijderd van een espresso, cappuccino, latte macchiato, café crème of koffie verkeerd. Bereid je graag melkspecialiteiten?
Ook dat doet hij zonder tegensputteren.
»» vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue 

Krups EA8108

Koffiezetapparaat Bonen Krups EA8108

Vergelijk nu prijzen bij:

[content-egg-block template=custom/all_merchant_widget groups=”NL Krups EA8108″]

Instelbare koffievoorkeuren voor koffie geheel naar eigen smaak.

Zet met de Krups EA8108 eenvoudig een kopje koffie. De hoeveelheid koffie en sterkte van de koffie zijn gemakkelijk in te stellen met één draaiknop. Ook de maalgraad stel je eenvoudig in. Zo zet je altijd het kopje koffie zoals jij hem het lekkerst vindt. Dankzij het verwijderbare stoompijpje maak je naast espresso’s  overigens ook verschillende melkspecialiteiten.  De uitloop is daarbij in hoogte verstelbaar zodat je ook hoge mokken kunt plaatsen.  Na gebruik reinig je de Krups EA8108 gemakkelijk dankzij het automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma.

Koffiezetapparaat Bonen Top 10: Tot Slot…

En daarmee komen we aan het einde van deze koopgids. Hopelijk ben je beter geïnformeerd over welke koffiemachine het beste bij je past. Als je een bepaald merk en model hebt gevonden dat aan je vereisten voldoet, dan wensen we je veel plezier ermee. Zo niet, veel succes met het vinden van het geschikte model.

We hopen dat je na het lezen van deze gids het beste koffiezetapparaat bonen gaat kopen en we dat je kan genieten van heerlijke koffie. Laat het hieronder weten als je nog vragen hebt en we beantwoorden je onmiddellijk.

4 Opmerkingen
  1. Ik ben op zoek naar een volautomatische waar een grote kop koffie mee gezet kan worden. Ik ben gewend om een mok koffie te drinken en niet een espresso kopje

    • Hallo Remmert, je kan er eigenlijk vanuit gaan dat de meeste recente toestellen de mogelijkheid bieden om een grote kop onder te plaatsen. Meestal is de hoogte te regelen. Succes met je keuze.

  2. Hallo, goed artikel, maar ik lees niet veel over de schoonmaakprogramma’s. Welke is de makkelijkste in gebruik?

  3. Zijn er volautomatische koffieapparaten waar ik decafebonen in kan doen?

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo