Melitta Caffeo Solo review

Koffie wordt wereldwijd steeds populairder en als je je liefde voor koffie naar het volgende niveau wilt brengen, dan is de Melitta Caffeo Solo koffiemachine met melkstomer een perfecte koopbeslissing. Deze uitgebreide machine is erg makkelijk om te gebruiken, terwijl tegelijkertijd een grote verscheidenheid aan koffie keuzes wordt aangeboden. Zodoende kan je keer op keer het perfecte kopje koffie krijgen en precies zoals jij het lekker vindt. Vergeet oploskoffie en ga ook niet meer naar je favoriete café, want deze mooie machine geeft je koffie met een rijke en volle smaak die van een expert barista kan komen.

Vergelijk prijzen nu bij:

Melitta is een naam die je kan vertrouwen en ze maken als sinds 1908 kwalitatieve huishoudelijke apparaten. Dus dat is meer dan een eeuw consumenten koffie geven waar ze van houden en wanneer ze dat willen. Het is een bedrijf die gelooft in functionaliteit en innovatie en dit is het bedrijf dat de koffiefilter heeft uitgevonden. Tijden veranderen en de consumenten van vandaag willen een verse en authentieke koffie in plaats van een oploskoffie binnen een paar seconden. De smaak is het belangrijkste en alhoewel de Melitta Caffeo Solo je zeker niet zal teleurstellen op dat gebied, hoef je ook niet al te lang te wachten op je verrukkelijke kopje koffie.

Omdat koffie vandaag de dag zo populair is, zijn er een hoop verschillende koffiebonenmachines beschikbaar en uiteraard niet alleen van Melitta, maar ook van bedrijven zoals Gaggia en DeLonghi. Dus wat zorgt ervoor dat deze machine zich onderscheidt van de rest? Terwijl hij betaalbaar is, heeft hij nog steeds veel features die je eigenlijk verwacht in veel duurdere machines en het gebruiksgemak en feit dat hij erg makkelijk schoongemaakt kan worden, maakt het een ideale keuze voor een druk huishouden waar tijd besparen net zo belangrijk is als geld besparen. In deze Melitta Caffeo Solo review zullen we deze luxueuze koffiemachine eens onder de loep nemen.

 

Melitta Caffeo Solo review:

Compact design

Ja, de primaire functie van een koffiemachine is consistent een verrukkelijke koffie maken, maar dat betekent niet dat het uiterlijk niet belangrijk is. Alles in je huis zou bij je design keuze moeten passen. Als je er alles aan gedaan hebt om een mooie minimalistische keuken te creëren, dan wil je zeker niet dat dit verpest wordt door een enorme koffiemachine die je hele aanrecht in beslag neemt en met niks matched. Dat is zeker niet een probleem wanneer je de Caffeo Solo koopt. Hij is geweldig compact, wat inhoudt dat hij niet veel ruimte in beslag neemt wat bij veel moderne huizen van vandaag de dag al een luxe is. Alhoewel hij klein is, is het zeker niet een lelijk eendje. Hij heeft een klassieke zwarte gloss exterieur, wat versterkt wordt door de reflecterende zilveren onderdelen (gelimiteerde zilveren editie ook beschikbaar). Hij is tijdloos chique en zal zeker de aandacht trekken van mensen die op bezoek komen, terwijl hij tegelijkertijd niet te opvallend is. Met een gewicht van maar 9 kg en een breedte van 20 cm is hij makkelijk om te verplaatsen en werkelijk draagbaar.

Beste Melitta Caffeo Solo Review

 

Makkelijk om schoon te maken en hygiënisch

Ben je ooit wel eens erg enthousiast geworden door een koffiemachine en toch gebruikte je hem bijna niet meer na een paar weken? De kans is groot dat dit kwam omdat de machine moeilijk schoon te maken en onderhouden was. Het drinken van kwalitatieve koffie is een van de meest aangename ervaringen waar we van kunnen genieten, maar dat betekent niet dat we lastig schoonmaakwerk naderhand hoeven te accepteren. Melitta heeft meer ervaring in het maken van koffiemachines dan zo’n beetje elk ander bedrijf, dus ze begrijpen waar hun klanten echt naar op zoek zijn: gebruiksgemak. De Caffeo Solo is ontworpen om schoonmaken een makkelijke taak te maken. Omdat hij klein en compact is ben je binnen een mum van tijd klaar met schoonmaken en de machine wordt standaard geleverd met een fles ontkalker en schoonmaakmiddel. Hygiëne is uiteraard zeer belangrijk en daarom wordt deze koffiemachine geleverd met een waterteststrookje, zodat je ervoor kan zorgen dat je uitstekend water voor je geweldige koffie gebruikt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Koffie zoals jij het lekker vindt

Wat voor koffie vind jij lekker? Een korte, scherpe espresso in een klein shot kopje om je een flinke schok te geven, zodat je fris aan de dag kan beginnen, net zoals de Italianen van hun koffie genieten? Misschien geef je de voorkeur aan een heerlijke cappuccino met een romige, schuimige laag op de top om je smaakpapillen een mild plezier te geven? De smaak van iedereen is uniek en deze compacte Caffeo Solo machine maakt het mogelijk om een koffie te maken die bij je specifieke smaak past. De simpele besturing is geoptimaliseerd om espresso of cappuccino te maken en je kan kiezen uit drie verschillende sterktes. Er zijn ook drie verschillende brouwtemperaturen waar je uit kan kiezen en dit alles maakt het mogelijk om een kopje koffie te maken die echt professioneel smaakt. Een van de beste features is de spuitkop voor het schuimen van melk. Hiermee kan je namelijk precies de juiste hoeveelheid romige schuim aan je koffie toevoegen, waardoor zowel de uitstraling als de smaak van je drankje verbetert wordt.

 

Makkelijk en divers

Als je denkt dat geweldige koffie lastig om te maken moet zijn, dan kan je afstappen van die gedachte. De Caffeo Solo machine wordt geleverd met uitgebreide instructies, maar hij is ongelofelijk makkelijk om te gebruiken en zeer intuïtief. Je zal echt verrast zijn hoe weinig tijd het in beslag neemt om de koffiebonen toe te voegen en vervolgens je heerlijke warme kopje koffie onder de machine vandaan te halen. Nu we het over kopjes hebben, kunnen we zeggen dat het mogelijk is om een willekeurige hoeveelheid in je kopje te gieten en de verstelbare spuitkop betekent dat je niet alleen maar kleine kopjes kan vullen, wat bij zoveel andere machines wel het geval is. De dubbele spuitkop betekent ook dat je twee kopjes per keer kan maken, dus het is een geweldige keuze voor personen die graag socializen tijdens een heet drankje.

Goedkoopste Melitta Caffeo Solo Review

 

Conclusie Melitta Caffeo Solo review

De Melitta Caffeo Solo koffiemachine biedt geweldige features voor een aantrekkelijke prijs (€299) en je krijgt dus uitstekende waarde voor je geld. Als je nog nooit een koffiebonenmachine gebruikt hebt, dan zal je verrast worden door hoe makkelijk je deze machine kan gebruiken en hoe kwalitatief het drankje is dat je krijgt. De compacte afmetingen voegen toe aan de esthetische uitstraling, dus het zal zeker een waardevolle toevoeging voor elk huishouden zijn. Het maakt niet uit of je je koffie sterk of mild of een espresso of cappuccino wilt, want deze machine zal je geven wat je wilt en wanneer je dat wilt.

Vergelijk prijzen nu bij:

9 Totale Score
Geweldige machine voor een aantrekkelijke prijs

De Melitta Caffeo Solo koffiemachine biedt geweldige features voor een aantrekkelijke prijs en je krijgt dus uitstekende waarde voor je geld. Als je nog nooit een koffiebonenmachine gebruikt hebt, dan zal je verrast worden door hoe makkelijk je deze machine kan gebruiken en hoe kwalitatief het drankje is dat je krijgt.

6 Opmerkingen
  1. Enige tijd in gebruik….geweldige koffie naar believe op sterkte in te stellen. Het schoonmaken is binnen no time gebeurd. Al met al een super koffieapparaat die zeer professioneel je laat genieten van hoe koffie echt moet zijn

  2. Ook enige tijd jn gebruik maar om de haverklap brandt er een lampje dat er wat moet gebeuren. Het kan toch niet zo zijn dat een koffiemachine elke 2 weken ontkalkt moet worden? Of het hele reinigingsprogramma moet draaien?
    De lekbak is ook na 3-kopjes koffie al vol. Dat gedoe er omheen valt me dus tegen. Overigens is de koffie goed.

  3. Een super machine,elke 2 maand hou ik mij aan de ontkalking van het apparaat,wij hebben hem nu 3 jr.nu echter brandt er het filterlampje voor in display.wat te kunnen doen om hem verdoofd te krijgen.

  4. Sinds een paar maanden deze machine, hiervoor een ander model gehad. Koffieprut in het bakje is een grote egrenis, het zouden ‘koekjes’ moeten zijn maar het is een natte bende. Wie weet hoe dat komt?

  5. Lekkere koffie maar het onderhoud valt erg tegen: regelmatig kort na elkaar zowel reinigen als ontkalken. Vandaag probeer ik te ontkalken maar het programma wordt niet gestart: zowel de aan/uit lamp als het ontkalkingslamje knipperen, reinigen van zetgroep uitgevoerd, maar het apparaat weigert verder te gaan. Ik vrees dat er geen koffie meer is vandaag …
    Is er een soort reset instructie (ik heb al de stekker een tijdje uit het stopcontact gehaald…)

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo