Nespresso DeLonghi Lattissima pro review

Opgelet! Deze koffiemachine is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: De’Longhi Nespresso Gran Lattissima

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 14 april 2024 07:50
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Goede Koffie en goede melk, dit is het beste Nespresso apparaat dat er te koop is

We waren niet al te zeer onder de indruk van de  De’Longhi Latissima EN520  nadat we hem beoordeeld hadden. Ook al leek hij geweldig in de beschrijving, de kwaliteit van de koffie zelf liet te wensen over. Met die ervaring in ons achterhoofd verwachtten we dus ook niet al te veel van de Latissima Pro toen hij aankwam. We zaten er echter gruwelijk naast.

Simpel gezegd; de DeLonghi Latissima Pro is het beste aanrecht Nespresso apparaat dat we tot nu toe getest hebben en niet zo’n beetje ook. Dit is eigenlijk alles wat je moet weten, maar om een wat duidelijker beeld te schetsen, breiden we het verslag nog wat uit.

Vergelijk goed de prijzen bij:

Latissima Pro uiterlijk

DeLonghi Lattissima pro review NespressoHoe je je keuken ook hebt ingericht, de Latissima Pro past er perfect bij. Het middelste en grootste gedeelte bestaat uit geborsteld aluminium en de kleinere details, zoals het lekbakje en het uitklapbare espressokopjes houder, zijn gemaakt van verchroomd metaal. De Latissima Pro voelt kwalitatief goed aan en ziet er uit als een geweldige aanwinst voor in de keuken. Zelfs voordat je hem aanzet kun je dus al zien waarom je je geld aan dit ding besteed hebt.

  • Het mooie uiterlijk van het apparaat is ook terug te vinden in het bedieningspaneel. Voor bijna alles is een aanrakingsgevoelige knop te vinden en er is zelfs een LCD scherm dat het instellen van het apparaat gewoonweg in een feest verandert.
  • De Latissimo Pro heeft een knop voor zo ongeveer alles wat je kunt bedenken, van espresso’s tot lungo’s en cappuccino’s, van lattes tot machiato’s  – als je op zoek bent naar een makkelijke manier om alle soorten koffie te maken, dan is dit apparaat een geweldige keuze.
  • Zelfs de melkhouder ziet er goed uit en hoort bij het geheel, het is geen haastig naderhand bedacht bakje, zoals bij zoveel aanrecht koffiezetapparaten. Het ontwerp is ook nog eens slim, met een schuifdeurtje aan de rechter kant, waar een handig heet water kraantje achter zit.

DeLonghi Latissima Pro afmetingen

De Latissimo Pro is een groot apparaat, van 274 * 194 * 332mm (hoogte * breedte * diepte). Het is het grootste aanrecht koffiezetapparaat van Nespresso dat bij ons bekend is. Deze grootte brengt echter een paar duidelijke voordelen met zich mee. In het waterreservoir kan 1,3 liter, wat betekend dat je het niet zo vaak bij hoeft te vullen als bij andere apparaten. Ook de melkhouder is relatief groot, er kan 500 milliliter in.

Daarnaast geeft de Latissima Pro een stevig, goed en massief gevoel. Of je nou een de hendel van de capsules omhoog trekt, de melkhouder inklinkt of het capsulebakje verwijderd, het apparaat zelf zal geen centimeter over het aanrecht verschuiven.

De koffie?

DeLonghi Lattissima pro espressoapparaatVeel mensen denken dat koffie uit capsules altijd het zelfde smaakt, welk apparaat je ook gebruikt. Niets is echter minder waar. De zelfde soort Nespresso capsule kan zeer verschillend smaken uit verschillende apparaten. Nespresso apparaten hebben een andere temperatuur, een andere waterstroomsnelheid en een andere druk. De Latissima EN520, die we onlangs getest hebben, heeft dit maar al te zeer bewezen, aangezien er alleen maar slechte koffie uitkwam, welke smaak capsules we ook uitprobeerden. De koffie van de Latissima Pro daarentegen behoort tot de beste Nespresso koffie die we kennen. Om eerlijk te zijn is hij niet eens ver verwijderd van de kwaliteit van onze ingebouwde Miele Nespresso machine, die onverslaanbaar duur is in vergelijking.

Klap de kopjeshouder naar beneden, druk op de espressoknop en je word direct verzorgd met een gladde, rijke en smaakvolle shot zwart geluk. De temperatuur van 66C is nagenoeg perfect en hij blijft constant, ook al maak je nog zo veel kopjes.

Als je je kunt verzetten tegen de drang om de espresso meteen achterover te gieten, kun je genieten van de goudbruine crema die het geheel afmaakt. De Kleur en textuur is perfect en zou voor andere apparaten als voorbeeld moeten dienen.

Deze gladde en perfecte vormgegeven smaak is ook te vinden in de kortere en langere drankjes. – een 25 milliliter ristretto gaat weg in één geweldige slok en een 110 milliliter Lungo houdt de drinker in zijn humeur tot de laatste druppel.

De melk

Nespresso DeLonghi Lattissima proAls je van cappucino of latte houdt ’s morgens, dan zul je ook van de Latissima Pro houden. We hebben nog nooit een beter melksysteem gezien bij een aanrecht koffiezetapparaat. De plaat op het melkkannetje past zich aan aan de hoeveelheid schuim die er gemaakt wordt, op die manier kun je je drankje precies zo krijgen als dat jij hem wilt.

Als je de perfecte hoeveelheid schuim ingesteld hebt, hoef je alleen nog maar op de juiste knop te druken – cappucino, latte of macchiato – en de Latissima Pro maakt een perfect afgemeten drankje voor je klaar.

Natuurlijk kun je ook alles zelf met de hand doen, door eerst een scheut (of meerdere scheuten) koffie in je kopje te laten vullen en vervolgens op de melk te drukken en zoveel toe te voegen als je wilt. Hoe je het ook doet, je kunt ervan verzekerd zijn, dat het resultaat goed zal smaken.

Nadat je een drankje met melk gemaakt hebt, start de Latissima Pro vanzelf een schoonmaak proces om te voorkomen dat opgedroogde melk na een tijdje het melksysteem gaat verstoppen. Oja en het apparaat herinnert je er zelfs aan om de melk terug in de koelkast te zetten – De’Longhi heeft werkelijk aan alles gedacht!

En oh ja, ook thee

Dankzij de verstopte heet water kraan is de Latissima Pro zelfs voor de irritante theedrinkers onder ons een goede toevoeging in de keuken. Haal simpelweg het melkkannetje weg, klik de heet water tuit in de daarvoor bestemde opening en de Latissimo Pro levert kokend heet water. Je kunt dus een heel scala aan andere lekkere dranken dan koffie maken met dit geweldige apparaat. De heet water tuit kan zelfs uitgeschoven worden om de kans op spetteren te voorkomen.

Conclusie DeLonghi Latissima Pro review

De prijs voor de Nespresso Delonghi Lattissima is behoorlijk hoog voor een aanrecht Nespresso machine, maar het apparaat is zeker weten elke cent waard. De koffie die eruit komt is overheerlijk, het apparaat zit stabiel in elkaar en de ongelofelijke variatie die er mogelijk is is ongekend.

Als je hart uitgaat naar Nespresso koffie en je de prijs kunt betalen, dan zou de Latissima Pro bovenaan je lijstje moeten staan.

Vergelijk goed de prijzen bij:

[aff_offer_product]
9.5 Totale Score
Het beste Nespresso apparaat

Goede Koffie en goede melk, dit is het beste Nespresso apparaat dat er te koop is

Ben je er nog niet uit? Lees dan onze

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 14 april 2024 07:50
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
1 Reactie
  1. Heel goed apparaat maar de melkkan geeft problemen na enige tijd geeft hij geen schuim meer je kunt hem niet goed meer reinigen

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo