Philips EP5360 review (5000 series)

Ben je op zoek bent naar een geweldige espressomachine? Dan is het nieuwste espressoapparaat van Philips zeker iets voor jou. In deze Philips EP5360 review laten we je graag kennis maken met deze machine. We kunnen nu al zeggen dat dit een erg complete espressomachine is qua design en functies. De Philips machine biedt de mogelijkheid om te kiezen uit 5 verschillende koffiespecialiteiten. Geniet je graag van een latte macchiato, een cappuccino, een koffie, of een espresso, of misschien liever een Americano? Alles is mogelijk!

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Philips EP5360 review:

Omschrijving

Philips EP5360 volautomatisch espressomachineDe EP5360 is een volautomatische espressomachine uit de Philips 5000 series. Met deze prachtig vormgegeven machine wordt het je heel erg eenvoudig gemaakt om van verse bonen 5 verschillende koffievarianten te maken, en kunt u daarbij uit ook nog eens vijf aroma sterktes kiezen, allemaal apart in te stellen.
Daarnaast ziet deze nieuwkomer er ook nog eens heel erg goed uit, de designafdeling van Philips heeft zichtbaar veel aandacht besteed aan de vormgeving. En mede door de toepassing van mooie en hoogstaande materialen, afgewerkt met zwarte pianolak, is het onmiskenbaar een sieraad voor elke keuken.

Zes sneltoetsen aan de voorkant laten ons kiezen uit de functies espresso, koffie, cappuccino, latte macchiato, aroma sterkte en een algemene menu knop. Het reservoir voor de koffiebonen naar keuze bevindt zich aan de bovenkant. Daar zit ook de stelschroef om de grofheid van de maling zelf in te stellen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur waarbij wij van een fijne maling houden. Het proces is te volgen in een goed afleesbare display. De melkschuimfunctie is aanwezig aan de rechterzijde van het apparaat. In de praktijk werkt het systeem zeer goed.

 

Geheugenfuctie

Buitengewoon handig is de geheugenfunctie; de machine stelt je hierbij in staat om een persoonlijk gebruikersprofiel aan te leggen, zaken als sterkte en hoeveelheid worden opgeslagen waardoor je altijd, het voor jou, meest perfecte kopje koffie kunt drinken. Overigens is het uiteraard ook mogelijk om verschillende profielen van verschillende gebruikers vast te leggen, met even zoveel verschillende voorkeuren. Ook bestaat de mogelijkheid om de hoeveelheid water en koffie, maar ook de temperatuur van je te zetten kopje koffie naar wens en separaat aan te passen.

 

Melkopschuimer

Philips EP5360 espressomachine reviewDe machine is uitgerust met een ingebouwde melkopschuimer, door de meegeleverde melkbeker. Hierdoor maakt u gemakkelijk een heerlijke latte macchiato of cappuccino voor jezelf of voor je gasten. Door het gebruik van de melkbeker schuimt de melk zonder te spatten twee maal op, en kan vervolgens, op exact de juiste temperatuur, op de koffie geschonken worden. Na gebruik kan de melkbeker eenvoudig schoongemaakt worden of in de ijskast bewaard worden mocht je de opgeklopte melk voor een later kopje koffie willen gebruiken.
Wel viel ons op dat de melkbeker niet altijd even makkelijk te openen was, dat vergt wel wat oefening bij de eerste keren in gebruik.

LEES OOK: Zo maak je de beste espresso of cappuccino

 

Aqua Clean

Een nieuwe en gepatenteerde innovatie van Philips is het zogenaamde Aqua Clean systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat er grofweg 5000 kopjes koffie gezet kunnen worden zonder dat de machine ontkalkt hoeft te worden. Het door het systeem gefilterde water is altijd zuiver en helder. Op het moment dat het Aqua Clean filter vervangen moet worden geeft de machine dit handig aan door middel van een signaal.

 

Schoonmaakfunctie

Met één druk op de knop stel je de schoonmaakfunctie in werking, een prettige feature waarmee je na het gebruik van de opschuimer, het melksysteem kunt door spoelen. Door telkens na gebruik te doen voorkom je dat er melkresten achterblijven in de machine, en er minder prettige luchtjes kunnen ontstaan. Van deze functie zijn we erg enthousiast en zorgt gewoon voor minder gedoe.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Duurzame keramische koffiemolen

Een onderscheidend kenmerk is dat de espressomachine standaard is voorzien van een keramische koffiemolen, dit houdt concreet in dat het toegepaste materiaal dermate hard en precies is dat ook na het malen van ongeveer 20.000 koppen koffie, er geen verschil in smaak waarneembaar is. Daar komt bovenop dat de nieuw ontwikkelde aroma afdichting ervoor zorgt dat het aroma van de koffiebonen ten alle tijden behouden blijft. Bovendien kan als extra en groot bijkomend voordeel genoemd worden dat daardoor de molen beduidend minder herrie maakt dan je gewend bent bij een verse bonen machine.

 

Snelle boiler

Voor een goed en smaakvol kopje koffie is het essentieel dat het water kokend heet is, dit wordt bereikt door de geïnstalleerde snel opwarmende boiler, in combinatie met het roestvrij staal en het aluminium waaruit de machine is opgetrokken. Hierdoor gaat er geen kostbare energie en tijd verloren bij het zetten van uw overheerlijke kopje espresso.

 

Uitneembare zetgroep

koffiemachine Philips EP5360 5000 seriesHet hart van elke espressomachine bestaat uit een zogenaamde zetgroep, dit is een uitneembaar of geïntegreerd onderdeel van elke koffiemachine. De zetgroep zorgt ervoor dat water met een hoge temperatuur en onder hoge druk door de gemalen koffie wordt gedrukt. Het is zeer noodzakelijk dat deze regelmatig schoongemaakt wordt, mocht dat worden vergeten dan kan het voor komen dat kalk en schimmel hun weg vinden in de machine en daarmee schade kunnen aanrichten.
De zetgroep van de EP5360 is compleet uitneembaar waardoor hij eenvoudig onder de kraan afgespoeld en schoongemaakt kan worden.

 

Het eindoordeel

Na het testen en gebruiken van de Philips EP5360, en daarbij alle bovengenoemde onderdelen in overweging genomen komen we tot de volgende voor- en nadelen en eindconclusie.

Voordelen:
  • Goede prijs – kwaliteit verhouding
  • Een mooi en compact design
  • Diverse instelmogelijkheden voor een koffie naar eigen keuze
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Bewaar je favoriete instelling voor snel gebruik
  • Ruim reservoir voor water en bonen
  • Stevige melkschuimkraag
Nadelen:
  • Het indicatielampje van de lekbak brand pas als het bakje bijna vol is, net iets te laat
  • Het geluid tijdens het koffiezetten kan als hard worden ervaren.
  • De melkbeker is lastig te openen

 

Conclusie: Moet je Philips EP5360 kopen?

We kunnen zeggen dat Philips met de EP5360 een puike en strak uitziende machine heeft afgeleverd. Design technisch is het een zeer geslaagd ontwerp geworden, niet spectaculair maar wel zeer verzorgd. Ook de bouwkwaliteit is van een goed en hoog niveau, de machine voelt en ziet er stevig en robuust uit, waardoor je het gevoel hebt met een dure machine te maken te hebben. Wat ons betreft zeer geslaagd!
Tel daarbij de vele mogelijkheden tot persoonlijke instellingen voor smaak, en het type drank op, en je hebt een espressomachine die voor bijna alle huishoudens en toepassingen geschikt is.

Ook de innovatieve functies zoals het Aqua Clean systeem zorgen ervoor dat je niet na hoeft te denken over wanneer en hoe er ontkalkt moet worden. Datzelfde geldt voor de melkbeker, erg handig in gebruik en zorgt voor een prachtige stevige schuimkraag.

Met dit espressoapparaat heeft Philips een machine in handen die elk vergelijk met zijn concurrenten aan kan, ook de duurdere! Op het moment van schrijven zwerven er heel wat verschillende prijzen op het internet, maar gesteld kan worden dat de gemiddelde prijs die wordt aangeboden zo tussen de 450 en 500 euro ligt op dit moment.
Door zijn look en feels geeft de EP5360 het idee een professionele machine te zijn, allemaal sterke punten die de keuze niet moeilijk maken, daarom raden wij je deze machine van zeker aan.

Wij hopen en vertrouwen erop dat je met deze Philips EP5360 review een makkelijkere en weloverwogen keuze kunt maken bij de aanschaf van jouw nieuwe espressomachine.

Vergelijk prijzen nu bij:

9 Totale Score
Een goed espressomachine voor elk huishouden

Een espressomachine die voor bijna alle huishoudens en toepassingen geschikt is. Met dit apparaat heeft Philips een machine in handen die elk vergelijk met zijn concurrenten aan kan, ook de duurdere!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo