Philips Senseo Quadrante review

Als je op zoek bent naar een fraai uitziende Senseo-machine die goed in je keuken past, dan is de Philips Senseo Quadrante misschien wel iets voor jou. De Philips Senseo Quadrante kost ongeveer €80 en is daardoor aantrekkelijk in vergelijking met goedkopere modellen die niet dezelfde functies hebben als de Quadrante. In deze Philips Senseo Quadrante review zullen we kijken of hij het succes van de populaire Senseo-serie voort kan zetten.

 

Overzicht van deze Philips Senseo Quadrante review

Voordelen:
 • Mooi ontwerp
 • Betere koop dan de goedkopere Senseo modellen
 • Goede bouwkwaliteit
Nadelen:
 • Hij heeft geen kalkindicator
 • Geen touchscherm
 • De pianospray afwerking kan makkelijk krassen, wat de machine er snel gebruikt uit laat zien

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Belangrijkste functies en eigenschappen

 • Verstelbaar platform (ook voor lange kopjes)
 • Waterreservoir voor 8 kopjes (1,2 l)
 • Autostop na 30 min.
 • Kan twee kopjes tegelijk zetten
 • Energieverbruik 1450W
 • Afmetingen kopje 75 tot 124 mm
 • Verstelbare lekbak
 • Indicator voor leeg reservoir
 • Alle verwijderbare onderdelen kunnen in de vaatwasser gedaan worden
 • Gewicht 7 kilo
 • Tuit van chroom

 

Ontwerp

De meeste mensen zullen het vierkante ontwerp aantrekkelijk vinden en de vierkante vorm van de Quadrante maakt het gemakkelijk om de machine in bijna elke keukenomgeving te plaatsen. De vorm is het belangrijkste designkenmerk van de Philips Senseo Quadrante.

De op een na belangrijkste ontwerpeigenschap van dit apparaat is de mogelijkheid om twee koppen koffie tegelijkertijd te zetten. Als die functie belangrijk voor je is, dan is het goed om te weten dat bijna alle Senseo-machines deze mogelijkheid hebben. De reden waarom sommige merken niet over deze functie beschikken, is waarschijnlijk omdat ze allemaal zo snel koffie zetten dat je nagenoeg niets wint als je twee kopjes tegelijk zet. Je moet de drankjes anders identiek maken en een van de centrale ideeën van een koffiepadmachine is de mogelijkheid om verschillende aanpassingsmogelijkheden te hebben, zodat je een koffie kan hebben die aan je individuele smaak voldoet.

Koffiepadmachine Philips Senseo Quadrante Review

Het waterreservoir van de Quadrante heeft een inhoud van ongeveer 8 kopjes. Dat is een van de grootste van alle koffiepadmachines en hij heeft een indicator voor een leeg reservoir. Een andere leuke eigenschap is dat de ingebouwde handgreep in het waterreservoir het mogelijk maakt om het water gemakkelijk aan te vullen. De gebruiker moet echter wel rechtshandig zijn; als dat niet het geval is, is het voor een linkshandig persoon enigszins moeilijk om toegang te krijgen tot de tank.

De behuizing van de Philips Senseo Quadrante heeft een pianospray afwerking, waardoor het apparaat een high-end uitstraling heeft die maar weinig koffiezetapparaten hebben. Dit is het enige apparaat die in de buurt komt van de AEG Favola die dezelfde kwalitatieve pianospray afwerking heeft.

De Quadrante heeft een verstelbaar platform, waardoor je een kopje koffie kunt zetten met een hoogte tussen de 75 en 124 mm. Dit betekent ook dat je koffie kunt zetten in mokken en middelgrote glazen, maar niet in reisbekers of lange glazen.

Het grootste nadeel van het ontwerp van de machine is dat je geen verse melk kan gebruiken in de drankjes die je bereidt. Als je liever warme melk drinkt, is de Philips Senseo Latte Duo een betere optie voor je, omdat deze een ingebouwd melkcompartiment heeft waarmee je op melk gebaseerde dranken kunt bereiden.

Een laatste kwaliteitseigenschap van deze Philips Senseo Quadrante review is dat hij een tuit van chroom heeft, wat er geweldig uitziet op elke machine.

 

Kwaliteit

De Philips Senseo Quadrante onderscheidt zich door een aantal belangrijke elementen vanuit kwaliteitsoogpunt. Het belangrijkste is dat hij een overtuigende bouwkwaliteit heeft, zowel wat betreft het gebruikte materiaal van de behuizing als de bouwkwaliteit in het algemeen.

Goedkope Philips Senseo Quadrante Review

Het apparaat is stil tijdens het zetten, vooral in vergelijking met conventionele espressomachines, die bij het zetten van koffie behoorlijk wat lawaai kunnen maken. Hij is ook vrij snel klaar voor gebruik. Het duurt ongeveer 90 seconden. Voor de meeste personen is dat een acceptabele tijd zijn, maar het is mogelijk om machines te kopen die in minder dan 25 seconden klaar zijn.

De Quadrante heeft een auto-stop functie na 30 minuten. Dit is vrijwel standaard in elke moderne koffiepadmachine en de meeste stoppen na 7 tot 20 minuten, wat beter is omdat er geen reden is om de machines lang aan te laten staan wanneer ze zo snel opstarten.

De Quandrante heeft een vrij laag energieverbruik van slechts 1450W en dit is een van de zuinigste in vergelijking met andere koffiepadmachines. Een laatste kwaliteitsaspect waar je rekening mee moet houden is dat alle verwijderbare onderdelen is de vaatwasser kunnen, wat een aangenaam gemak is voor het dagelijkse gebruik van de machine.

 

Conclusie van deze Philips Senseo Quadrante review

Voor de prijs biedt de Philips Quadrante een goede kwaliteit en zijn vierkant ontwerp maakt het makkelijk om hem op je aanrecht te plaatsen. Als je een huishouden hebt met veel koffiedrinkers die vergelijkbare voorkeuren hebben, dan is dit een uitstekende koffiepadmachine om te kopen.

Vergelijk prijzen nu bij:

8.5 Totale Score
Uitstekende koffiepadmachine

Voor de prijs biedt de Philips Quadrante een goede kwaliteit en zijn vierkant ontwerp maakt het makkelijk om hem op je aanrecht te plaatsen. Als je een huishouden hebt met veel koffiedrinkers die vergelijkbare voorkeuren hebben, dan is dit een uitstekende koffiepadmachine om te kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo