Pompoentaart Specerij Koekboter Latte

Het pompoentaart specerij latte seizoen (en het is zeker weten een seizoen, ongeacht de tegenstanders) is gestart en is goed op gang. We hebben al genoten van verscheidene heerlijke pompoen specerij lekkernijen, waaronder de Pompoentaart Specerij Koekboter. Deze pasta is een seizoenstwist van de normale koekboter en bevat niet alleen die warme pompoentaart specerijen die geassocieerd worden met koken in het najaar, maar ook echte pompoen. Deze pasta is heerlijk voor op bagels en andere gebakte goederen en het leek ons een geweldige seizoensvariatie voor het normale koekboter latte recept om Pompoentaart Specerij Koekboter Latte te maken.

Dit bleek het geval te zijn. De gekruide koekboter was makkelijk toe te voegen aan hete koffie. Alhoewel de combinatie van koekboter en koffie alleen een wat rare smaak had, mengde de smaken erg goed zodra we wat melk toevoegde. De zoetheid van de koekboter komt naar voren in het uiteindelijke drankje en je kan de pompoen en kruiden tijdens elke slok proeven. Het is zoet, maar heeft een mildere smaak dan een normale pompoen specerij latte zou hebben. We raden aan om een beetje suiker toe te voegen (wij hebben bruine suiker gebruikt, maar wit werkt ook prima), aangezien dit zal helpen om smaak van de pompoen iets meer naar voren te brengen. Doe wat slagroom op je drankje en als je wilt kan je er ook wat kaneel over sprenkelen.

 

Pompoentaart Specerij Koekboter Latte ingrediënten voor 1 portie

  • 60 ml espresso (gebruik 120 ml sterke koffie als je geen espresso hebt)
  • 2 eetlepels pompoentaart specerij koekboter
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 180 ml gestoomde melk
  • Slagroom voor de versiering

Doe espresso, koekboter en bruine suiker in een grote mok en roer dit totdat de koekboter volledig opgelost is. Voeg hier gestoomde melk, slagroom en wat koekkruimels of kaneel (als je wilt) aan toe.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo