Bialetti Venus review

De Bialetti Venus percolator is perfect voor koffieliefhebbers die het liefst thuis hun drankje bereiden. Hij combineert elegantie en mooiheid om een percolator te creëren die erg gebruiksvriendelijk is. In deze Bialetti Venus review zullen we kijken hoe hij presteert.

 

Overzicht van deze Bialetti Venus review

Voordelen:
 • Maakt heerlijke espresso-achtige koffie
 • Zeer aantrekkelijk ontwerp met een brede onderkant voor meer stabiliteit
 • Gebouwd met volledig metalen onderdelen (behalve pakking en handvat) voor vele jaren gebruik
 • Werkt goed op alle fornuizen, inclusief de inductie
 • Compact ontwerp voor minimale ruimte op het aanrecht of in een keukenkast
 • Relatief gemakkelijk te reinigen; voor het beste resultaat gewoon afspoelen met water (geen zeep)
Nadelen:
 • Capaciteit voor gemalen koffie en water is vrij klein
 • Reservoir bodem is niet volledig vlak en daardoor iets moeilijker om goed te reinigen

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prestaties, koffiekwaliteit en ontwerp

Deze compacte percolator is gemaakt voor 6 kopjes espresso-achtige koffie. De bereidingstijd is relatief kort en bedraagt ongeveer 4 tot 5 minuten per volledige verwarmingscyclus. Hij is gemaakt om makkelijk te gebruiken en compatibel met de meeste fornuizen, met inbegrip van de elektrische, gas en inductie.

 

Bialetti Venus percolator reviewDe percolator heeft een geweldige zetfunctie, welke een koffiesmaak creëert die vol en verrukkelijk is. Het is een goed idee om je zettechniek te variëren (hoeveelheid water en koffie), om zodoende de gewenste individuele smaak te bereiken. Verse vermalen koffiebonen produceren meestal de beste resultaten. Als je je houdt aan de richtlijnen die meegeleverd worden met deze percolator, dan is er geen reden om niet elke dag van een heerlijke koffie te genieten.

Deze Bialetti percolator is stevig gebouwd met hoogwaardig roestvrij staal en hetzelfde geldt voor de onderdelen binnenin, zoals de filterplaat en trechter. Voor extra veiligheid tijdens het gebruik, zijn de handgreep en het deksel beide gemaakt om hittebestendig te zijn.

Naast het model voor zes kopjes die we in deze Bialetti Venus review bespreken is er ook een kleinere voor vier kopjes, die perfect past bij een huishouden van een tot twee personen en een nog kleinere voor twee kopjes voor een persoon die niet zoveel koffie drinkt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat deze percolator niet genoeg koffie maakt voor een normale mok, maar is bedoeld voor kleine espressokopjes.

 

Aanvullende functies

 • Hittebestendige handgreep: de zwarte nylon handgreep is hittebestendig gemaakt om de percolator makkelijker op de pakken wanneer deze verwarmd is op het fornuis.
 • Gemakkelijk te reinigen: deze percolator kan je makkelijk reinigen door hem snel onder de kraan af te spoelen. Het roestvast staal is niet geschikt voor in de vaatwassen, dus voor een meer grondige reiniging zal je hem snel met de hand moeten wassen.

 

Conclusie van deze Bialetti Venus review

Over het geheel genomen is deze Bialetti percolator een klein apparaat dat niet veel ruimte inneemt, maar wel in staat is om een heerlijk kopje espresso-achtige koffie te bereiden. De allround kwaliteit van het drankje is geweldig en hij is erg makkelijk om te gebruiken en schoon te maken.

Vergelijk prijzen nu bij:

8 Totale Score
Een klein percolator die niet veel ruimte inneemt

De allround kwaliteit van het drankje is geweldig en hij is erg makkelijk om te gebruiken en schoon te maken.

Tags:

1 Reactie
 1. Geachte,
  Na een aantal positieve ervaringen op reis in Italie, hebben wij ons recent een Bialetti Venus aangeschaft. Wij hebben al een aantal keer getracht om hiermee koffie te zetten maar telkens hebben we hetzelfde probleem, namelijk dat het waterreservoir maar voor de helft leeg raakt (en bijgevolg de pot bovenaan maar voor de helft gevuld). Enig idee wat wij fout doen ? Ter info : de warmtebron is een electrisch fornuis. In Italie was dit gas.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo