Bosch Tassimo Vivy review: meest compacte Tassimo koffiemachine

Voordelen:
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Compact formaat
 • Maakt ook drankjes met melk en thee
Nadelen:
 • Beperkt assortiment T Discs
 • Basis functies
 • Getekende uitleg kan verwarrend werken

Vergelijk prijzen nu bij:

Fabrikant: Bosch

 

Wat is de Tassimo Vivy van Bosch?

Bosch Tassimo Vivy koffiezetmachine reviewDe meest compacte Tassimo koffiemachine tot nu toe, de Vivy probeert alles wat geweldig is aan het T Discs drinksysteem toe te passen in een super goedkoop, kleiner dan gemiddeld apparaat dat in hoeken of onder keukenkastjes past.

Het andere aspect wat de kleine Vivy zo aantrekkelijk maakt is dat, zoals bij andere Tassimo apparaten, hij eenvoudig in gebruik is met een één-toets bediening en praktisch geen opwarmtijd nadat hij is aangezet. Door het lezen van de barcode op elke T Disc, past de Bosch Tassimo Vivy automatisch de hoeveelheid water, temperatuur en zettijd aan, en maakt het hele assortiment Tassimo dranken klaar, zoals koffie, thee, chai lattes, en fruit- en kruidenthee.

 

 

Ontwerp en kenmerken Bosch Tassimo Vivy

Met zijn gladde ronde hoeken, is Vivy’s ontwerp net zo eenvoudig als zijn bediening. Zijn net zo compacte watertank is netjes aan de zijkant weggestopt maar heeft een ingebouwd handvat zodat het in één beweging eruit gehaald kan worden. Aan de voorkant is het bedieningspaneel weggewerkt met de aan-uit knop aan de zijkant. Deze bestaat uit een knop die je zowel gebruikt om een drank te maken als om water voor het schoonspoelen door te laten (als de bijgevoegde schoonmaakdisk op zijn plek zit), een lichtje om aan te geven wanneer water bijgevuld moet worden en een knop om te ontkalken. De schoonmaakdisc zit samen met de getekende gebruiksaanwijzing in een ruimte onder de watertank, zodat ze bij de machine bewaard kunnen worden.

Bosch Tassimo Vivy koffiezetapparaat review

Terwijl vele compacte koffiezetapparaten moeite hebben om met verschillende maten bekers te werken, kan Vivy’s verstelbare plateau aangepast worden aan de gebruikte maat- kleine kopjes kunnen dicht bij de tuit gebracht worden, helemaal omlaag voor normale bekers of geheel verwijderd voor grotere mokken.

 

Hoe is hij in het gebruik?

Met slechts één knop voor dranken is de Bosch Tassimo Vivy eenvoudig te gebruiken, al kan het nuttig zijn om enkele van de online video’s te bekijken voor andere functies, zoals ontkalken. Je hoeft nauwelijks te wachten nadat hij aangezet is – er is een minimale opwarmtijd dankzij een doorstromer en hij switcht na elke drank naar een lage energie standby.

Bosch Tassimo VivyPlaats eenvoudig een T Disc op zijn plek in de houder, maak de klep dicht om hem op zijn plek te houden en door te prikken en druk op de startknop. De koffiemachine leest dan de barcode en na een paar seconden komt je drank eruit. Een paar keer weigerde hij de ingebrachte disc (en als de disc eenmaal doorgeprikt is kan je hem niet meer gebruiken) maar over het algemeen deed de Vivy het goed.

De T Discs zijn er in verschillende variaties, van gecombineerde dranken zoals Costa Lattes (één espresso disc met een grote melk disc) tot Cadbury’s hot chocolate (één chocolade disc met een kleine melk disc), aan welke de Tassimo Vivy zijn resultaat aanpast. Bijvoorbeeld, een kleinere hoeveelheid water ging door de latte’s espresso disc, al overstroomde een espressokopje wel, dan er door de latte’s melkdisc werd vrijgegeven. De capaciteit van de watertank van 700 ml. betekent dat je iets vaker moet bijvullen dan bij andere machines maar het is een goede maat gezien de afmeting van het apparaat.

Na gebruik is er minimaal afval, dus opruimen is stressvrij. De schoonmaakdisk in de kop plaatsen en de kopjesknop indrukken om heet water te laten doorstromen om de tuit te spoelen en dan kan de rest van de Vivy schoongeveegd worden.

 

Hoe goed is de koffie?

Bosch Tassimo Vivy dichtbij koffie espressomachineAangezien de Bosch Tassimo Vivy niet de bardruk heeft die andere café-stijl machines hebben, is de smaak van de koffie meer afhankelijk van de T Disc die je gebruikt. De Costa-merk espresso was van goede kwaliteit, glad met een hint van crema, terwijl de standaard medium roast meer op filterkoffie lijkt dan café-standaard. Zijn bijbehorende melkpads zijn een beetje zoet en misschien niet naar ieders smaak, maar ze zijn een goede oplossing voor instant drankjes aangezien het ontstane schuim heerlijk licht en schuimend is. Chocolade liefhebbers zullen zeker genieten van de schuimende hete chocolade – het overheerst niet en is veel rijker dan instant.

LEES OOK: Koffie: de ultieme gids naar de beste koffie

 

Moet ik de Bosch Tassimo Vivy kopen?

Bosch Tassimo Vivy review koffiezetapparaatMet een brede selectie van dranken om uit te kiezen en het vermogen om overal in de keuken te staan, zorgt de piepkleine Vivy ervoor dat zowat iedereen het T Disc systeem kan uitproberen.

Als een upgrade van koffie en thee die je maakt met je waterkoker is het een geweldige aankoop om je mogelijkheden uit te breiden, plus de prijs van de disks maakt hem zuiniger dan enkele andere padsystemen. Drukke huishoudens waar ook niet-koffiedrinkers wonen zullen hem zeker waarderen, terwijl zijn minimale onderhoud en eenvoudige bediening de Bosch Tassimo Vivy eindeloos aantrekkelijk blijft.

Hij is nu ook verkrijgbaar in Europa voor slechts 75 euro, wat een belachelijk lage prijs is voor zo’n veelzijdige koffiemachine.

 

Eindoordeel Bosch Tassimo Vivy review

Als je eenvoudig verschillende drankjes in een goedkope, compacte machine wil, is de Vivy ideaal en het T Disc systeem zal je op den duur de kop niet kosten.

»» Klik hier voor meer info & de beste aanbiedingen

 

Hoofd Kenmerken:  3.3-bar drukpomp; 700ml watertank; H24.9 x W16.9 x D29.8cm

LEES OOK: Onze beste koffiezetapparaat kopen gids + TOP 10

8 Totale Score
Een goede goedkope, compacte koffiemachine

Eenvoudig in gebruik; Goede prijs/kwaliteitverhouding; Compact formaat ; Maakt ook drankjes met melk en thee

14 Opmerkingen
 1. Ik heb op de beurd een tassimo koffieapperaar gekocht .Na 3 mnd deed hij al vreemd .Een keer wel koffie de volgende keer niet .Na een paar weken wachten deed het apperaat wel de koffie pakken maar niet de melk .Nu doet hij niets meer .
  goedkoop is dus duurkoop mijn inziens .Ik ben al bij verschillende winkels geweest met mijn klacht maar omdat hij op de beurs is gekocht kan en wil niemand iets voor me doen .
  mvg Marlou

 2. Ondanks dat AH DIT APPARAAT HEEFT VERKOCHT , BLIJVEN ZE ACHTER MET DE VERKOOP VAN DE PADS.
  Na 4 maanden gebruik is het een en al ellende in gebruik; laat ik maar niet alle problemen benoemen die ik ondervonden heb en zelf opgelost , blijft nu het onderste van de 3 lampjes rood branden terwijl de koffie toch doorloopt. Kan dit kwaad en hoe kan ik dit oplossen ?
  Het betreft een Tassimo Vivy

 3. Tassimo nog niet zo heel lang in gebruik hè galmpje brand gewoon maar toch doet hij helemaal niets meer, vanalles geprobeerd, niets. Inderdaad goedkoop is hier zeker duurkoop!

 4. De koffie wordt steeds slechter. De capuccino is net koffie met melk ondanks het schudden van de pad. Bij de koffie met melk blijft bij de laatste slok vieze prut zitten. Ik was in het begin echt een fan van de koffie maar het wordt steeds slechter dus vandaag gaat de Tassimo op marktplaats. Ook AH heeft bijna geen sortering meer.

 5. Jammer dat de koffie niet in de winkel te verkrijgen is sinds de ah ermee is gestopt

 6. Idd jammer ik kan nergens hier in de buurt koffie pads kopen voor de tassimo, was er zeer tevreden over maar sinds ik nergens de pads kan kopen staat het apparaat op zolder, vind het jammer dat ik me heb laten oprapen want was eerst can plan de dolce gusto te kopen, had ik dat maar gedaan

 7. schandalig, inderdaad, ik heb de tassimo zo’n anderhalf jaar geleden bij AH gekocht en nu verkopen ze er helemaal geen koffie meer voor.Ik ben hier echt heel ontevreden over. Slechte zaak van AH en Bosch!!

 8. Antwoord Avatar van gesina van brederode
  gesina van brederode 26 januari 2018 op 13:59

  heb ook een probleem dat je niet de koffie cups kan kopen in de winkel vind het schandalig eerst de koffie machine promoten bij ah en negers meer kunnen kopen vind het oplichting vg mevr g m van brederode

 9. Antwoord Avatar van gesina van brederode
  gesina van brederode 26 januari 2018 op 14:01

  heb ook een probleem dat je niet de koffie cups kan kopen in de winkel vind het schandalig eerst de koffie machine promoten bij ah en negers meer kunnen kopen vind het oplichting vg mevr g m van brederode
  nee dat heb ik niet want heb van dag pas besloten te melden omdat ah niks had

 10. Koffie moet op meer plaatsen te koop zijn en goedkoper

 11. In het begin alles prima maar na paar weken begon de ellende; moest ontkalkt worden maar apparaat bleef raar doen. Geen koffie en heel af en toe doet hij het het. Dus waardeloos, apparaat heeft een beperkte houdbaarheids datum

 12. Ik ben zeer tevreden over mijn tassimo. Smaak lekker en vele smaken, Als apparaat het niet doet is vaak het venster boven waar je de cupjes in moet doen vies. Even schoonmaken en hij doet het weer. Ik koop de cups via http://www.deprijshamer.nl. Zijn ze goedkoper en hebben groot assortiment. Misschien een aanrader.

 13. Ben heel tevreden over de Tassimo , heb hem al zeker 5 jaar !
  Inderdaad wel geregeld goed schoon maken , maar dat moet je met alles toch ?
  Bestel de koffie ook bij de Prijsbreker , of koop het bij de Makro

 14. Ik heb ook zeker al een paar jaar de Tassimo ben er erg tevreden over af en toe even ontkalken heb 1 keer een probleem gehad heb de Bosch gebeld en ze hebben het probleem opgelost en me pads gratis toegestuurd om te proberen wel jammer dat de cups niet overal kunt kopen maar bestellen kan zeker ook en hier zit een 2 Brüder winkel daar hebben ze ook de cups in verschillende smaken (hoop dat die blijft).

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo