DeLonghi Esam 4000 review

In deze DeLonghi Esam 4000 review zullen we deze koffiebonenmachine uitgebreid bespreken. Onze eerste indruk van de DeLonghi is erg goed. Hij heeft een mooi design en hij is goed gefabriceerd. Sommige mensen vinden de plastic bouw misschien een beetje goedkoop om aan te raken, maar al met al is het een goede machine.

De meest indrukwekkende feature is het bonen naar kopje proces. Met koffiebonen en water in de daarvoor bestemde compartimenten kan je met de druk op een knop al koffie maken. De geproduceerde koffie heeft een hoge standaard met uitstekende crema en je kan verschillende sterktes instellen. De fabrieksinstellingen zullen voor de meeste personen een beetje zwak zijn, dus we raden aan om met de instellingen te spelen.

De koffiemolen is redelijk luidruchtig, zoals bij de meeste koffiemachines, maar dit beïnvloedt de kwaliteit niet en is daarom geen probleem. De stomer is goed en werkt prima met verschillende soorten melk. Het schoonmaken van de tuit is simpel en we raden aan om deze regelmatig met een vochtige doek schoon te maken en vervolgens kort te stomen om de binnenkant schoon te maken.

De opslag van water en koffiebonen is net zo goed. Het waterniveau kan je zien door de transparante container.

De DeLonghi wordt geleverd met een goede instructiegids die makkelijk om te lezen is en alle belangrijke onderwerpen bevat. We hebben veel gezien die niet zo behulpzaam zijn als deze.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

DeLonghi Esam 4000 review:

Belangrijkste features

  • Stijlvolle koffiebonen espresso/cappuccino machine met een professionele 15-bar pompdruk
  • Geschikt voor verse koffiebonen en gemalen koffie
  • Traditionele roestvrij stalen melkschuim arm en ingebouwde burr koffiemolen
  • Geavanceerd duaal boilersysteem, verwijderbare brouwunit en druppelbak, actieve kopverwarmer en spuitstuk dat in hoogte verstelbaar is
  • Koffiebonen naar kopje kwaliteit met een simpele druk op een knop

 

Geïntegreerde burr koffiemolen

De geïntegreerde professionele burr vermaler heeft zeven aanpasbare grofheid instellingen. De smaak en kwaliteit van je koffie hangt grotendeels af van hoe fijn de bonen gemalen zijn. Kies de fijnere instelling voor een sterkere smaak of een grovere instelling voor een koffie die iets zwakker is. De koffiebonen worden vers gemalen voor elk kopje. De sterkte van de koffie kan je volledig instellen, zodat je de hoeveelheid koffie dat gebruikt wordt aan kan passen en tussen de 7 en 11 gram kan vermalen.

 

Een of twee kopjes

Selecteer een of twee kopjes per keer door simpelweg op de relevante knop te drukken. De hoeveelheid die je selecteert wordt aangegeven door een enkel of dubbel kopje op het voorste paneel. Deze functie is beschikbaar voor de zwarte koffie optie op de machine en de hoeveelheid gemalen koffie wordt automatisch aangepast.

 

Traditionele melkopschuimer

Cafè latte, cappuccino’s en latte macchiato’s kunnen gemaakt worden door de traditionele melkopschuimer te gebruiken om melk te schuimen. Je kan gebruik gemaken van elke soort koude melk, de stoomdruk aanpassen en handmatig melk stomen zoals een barista dat ook doet om een perfecte schuimlaag te creëren.

De elektronische stoom en koffie thermostaat zorgt voor een accurate aanpasbare stoomcontrole. De Magnifica kan zo ingesteld worden dat de hoeveelheid koffie en water aan je individuele smaak aangepast wordt, zodat je elke keer een perfect kopje kan creëren.

Vergelijk prijzen nu bij:

Beste DeLonghi Esam 4000 Review

 

Aanpasbare koffie dispenser

Het koffie spuitstuk kan omhoog of omlaag bewogen worden om ruimte te bieden voor latte glazen of juist espresso kopjes.

 

Thermoblock

De thermoblock is een geavanceerde soort boiler die in elke DeLonghi koffiebonenmachine terug gevonden kan worden. Hij verwarmt precies genoeg water voor je kopje. Het bereiken van een stabiele en accurate watertemperatuur is cruciaal voor het brouwen van de perfecte koffie. Dit verkort de opwarmtijd, zodat je koffiemachine binnen een mum van tijd klaar is om te gebruiken en hij is efficiënter op het gebied van energieverbruik. De koffietemperatuur kan verder aangepast worden in de menu instellingen.

 

Automatische uitschakeling

De Perfecta zal zichzelf automatisch uitschakelen nadat een van te voren ingestelde tijd verstreken is.

 

Gepersonaliseerde koffiefuncties

Twee draaiknoppen op de machine maken het mogelijk om je favoriete koffie zo af te stemmen, zodat je precies de juiste hoeveelheid water en koffiesterkte hebt voor je favoriete kopje koffie.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Verwijderbare brouwunit

De brouwunit biedt een perfecte warmtedistributie. Hij doet al het werk voor je en het enige wat je hoeft te doen is op een knop te drukken. Hij spoelt automatisch wanneer je de machine aan en uit doet. Het innovatieve design betekent dat de brouwunit verwijderbaar is voor makkelijk onderhoud en schoonmaken.

 

Ergonomisch en makkelijk om te gebruiken

De containers voor zowel het water als de gemalen koffie zitten aan de voorkant van de machine, zodat ze makkelijk verwijderd kunnen worden voor de schoonmaak. Het waterbassin kan makkelijk bijgevuld worden. Koppel simpelweg de container los en houdt deze onder de kraan. Hij heeft ruimte voor een maximum van 1,8 liter water.

 

Functie

De functie van een koffiebonenmachine is net zoals de naam aangeeft, namelijk je letterlijk koffie geven van vers gemalen bonen in je kopje binnen een paar seconden. Nadat je op een knop drukt om espresso te selecteren, begint de bonen naar kopje reis bij de geïntegreerde koffiebonen vermaler. Een aanpasbare, professionele burr koffiemolen zal de bonen vermalen tot de gewenste grofheid.

De gemalen koffie wordt vervolgens stevig verpakt in de interne brouwunit. Heet water wordt door de koffie geforceerd met een maximale hoeveelheid druk van 15 bar. De espresso wordt daarna rechtstreeks in je kopje gegoten. Het kenmerk van een perfecte espresso kan je herkennen aan de crema: een crèmige, hazelnoot gekleurde laag die bovenop de espresso ligt om de temperatuur en de smaak in te sluiten. Hoe dikker de crema, hoe beter de espresso en de kwaliteit van de machine die het drankje geproduceerd heeft.

Als je geen koffiebonen meer hebt of liever van te voren gemalen koffie wilt gebruiken (cafeïnevrij bijvoorbeeld), gebruik dan het besturingspaneel om de instellingen aan te passen en doe gemalen koffie in de hiervoor bestemde container.

 

DeLonghi kwaliteit en koffie

Kwaliteit en betrouwbaarheid blijven een belangrijk onderdeel van de DeLonghi merkwaarden. Alle producten ondergaan rigoureuze kwaliteitscontroles. De beste machines van het bedrijf worden nog steeds met de hand ontworpen, geproduceerd en geassembleerd in Italiaanse productieomgevingen, om zodoende te kunnen voldoen aan de te verwachte kwaliteitsstandaarden.

 

Koffieclub

Wanneer je je Magnifica aangeschaft hebt zal je uitgenodigd worden om lid te worden van de DeLonghi koffieclub, om toegang te krijgen tot een wereld van koffie inspiratie.

Goedkoopste DeLonghi Esam 4000 Review

 

Conclusie DeLonghi Esam 4000 review

Alle aspecten van een typische professionele pomp espressomachine (zoals degene die je ziet in een café), zoals vermalers, filterhouders en stoompijpen kan je vinden in de Magnifica. DeLonghi heeft ze simpelweg opnieuw ontworpen, kleiner gemaakt en verborgen in een machine. De Magnifica presteert al deze functies perfect met de druk op een knop. De traditionele melkopschuimer maakt het mogelijk om je gasten te verrassen door handmatig de melk te schuimen terwijl je de perfecte cappuccino of latte maakt. De Magnifica is een van de beste koffiebonenmachines voor espresso’s lungo, latte en cappuccino in huis, met een ingenieus design en gepatenteerde innovatie.

De Magnifica Esam 4000 is een must voor elke persoon die voor barista wil spelen en hun eerste stap willen zetten in de koffiebonenmachine markt. Je kan espresso’s en americano’s maken met de druk op een knop en de traditionele melkopschuimer gebruiken om de perfecte lungo, latte, cappuccino of elk ander melk drankje te maken. Hij kan een 15 bar restaurant en koffiehuis standaard koffie maken in de comfort van je eigen huis en op de meest simpele manier.

Al met al is dit een erg goede machine met een aantal erg goede vaardigheden voor het maken van een perfect en snel kopje koffie.

Vergelijk prijzen nu bij:

8.5 Totale Score
Een erg goede machine met een aantal erg goede features

De Magnifica Esam 4000 is een must voor elke persoon die voor barista wil spelen en hun eerste stap willen zetten in de koffiebonenmachine markt. Je kan espresso's en americano's maken met de druk op een knop en de traditionele melkopschuimer gebruiken om de perfecte lungo, latte, cappuccino of elk ander melk drankje te maken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo