Dolce Gusto mini me review: Helemaal géén slechte espresso, maar…

 De espresso die door de Krups Dolce Gusto Mini Me wordt gezet is helemaal niet slecht, maar met de melkcapsules hebben ze een slechte slag geslagen

 

Nescafé is ongetwijfeld het meest bekende merk van Nestlé voor oploskoffie of het nu de klassieke melange Goud of andere smaakvariaties betreft. Het spreekt dan ook voor zich dat Nestlé het Dolce Gusto capsulesysteem voor espressomachines onder haar befaamde paradepaardje uitbrengt.

Nestlé lanceerde al eerder het Nespresso capsulesysteem voor de koffiekenners onder ons. Maar met Nescafé Dolce Gusto wil het concern díe koffiedrinker aantrekken, die méér dan oplos- of filterkoffie wil en op zoek is een naar een ‘echte’ kop koffie. Dit concept wordt tevens ondersteund doordat je de Dolce Gusto capsules in de supermarkt kunt kopen, terwijl de Nespresso capsules uitsluitend online of bij de Nespresso boetieks te verkrijgen zijn.

Vergelijk prijzen nu bij:

Stijlvol en Futuristisch

Dolce Gusto mini me koffiepadmachine reviewZoals je op de foto’s ziet is de Gusto Mini Me een meer dan futuristisch uitziende machine. Dit ronde ontwerp geldt voor alle apparaten, die in de Dolce Gusto serie zijn uitgebracht. Door de Mini Me in je keuken te plaatsen creëer je enigszins een ‘out-of-space’ idee.

Uiteraard ziet de Mini Me er gaaf uit, maar wanneer je het apparaat beter bekijkt dan zie je dat het eigenlijk niet veel voorstelt en het uit kunststof bestaat. Het spreekt voor zich dat het merendeel van de koffiepadmachines uit deze prijsklasse overwegend uit kunststofmaterialen zijn vervaardigd, maar de Nespresso Inissia uit dezelfde prijscategorie ziet er als een kwalitatief beter apparaat uit en voelt ook als zodanig aan. Maar de Mini Me heeft toch als pluspunt, dat het een behoorlijke compacte espressomachine is, waardoor het zelfs in de kleinste keuken probleemloos kan staan. Het is bovendien ook in diverse kleuren zoals zwart, indigo, grijs of rood te verkrijgen, waardoor het makkelijk in je interieur is in te passen.

 

Aan de slag

De Mini Me komt ‘kant-en-klaar’ uit de verpakking en het enige wat je nog moet doen is het verwijderen en vullen met leidingwater van het aan de achterzijde geplaatste 0,8 l waterreservoir. De kunststof tray, dat tevens als lekbakje dient is op 3 verschillende hoogtes in te stellen, waardoor je heel handig een espresso kopje of een latte glas kan plaatsen.

Dolce Gusto mini me reviewBedieningsknoppen en/of –hendels zijn tot een minimum beperkt, dit wil niet zeggen dat de Mini Me geen veelzijdig apparaat is. De aan/-uitknop van de machine bevindt zich bovenop de ronde knop. Door de knop in te drukken wordt de machine opgewarmd en knippert de knop rood, totdat de machine klaar is voor extractie (doorlopen van water), dan zie je ook dat het knipperen is gestopt en de knop groen brandt. Aan de voorzijde van de ronde kop zit de doseringsindicator, waarmee je de exacte hoeveelheid water voor je koffie en –variaties kunt instellen.

Eén van de meest handige foefjes van het hele Dolce Gusto systeem is dat op iedere capsule de precieze instellingsdosering wordt aangegeven, waardoor je nooit de mist in kunt gaan.

Dan heb je ook nog aan een hendel aan de achterzijde van de kop, die je naar links of rechts kunt schuiven. Duw je de hendel naar rechts krijg je warm water en duw je het naar links dan komt er koud water vrij. Zodra de Mini Me de ingestelde hoeveelheid water heeft laten doorlopen stopt het en gaat de hendel terug naar de uitgangspositie.

 

De koffiekwaliteit

Het eigenlijke werk bestaat uit het openen van de vergrendelingsbeugel, die aan de voorzijde van de kop te vinden is. Door deze beugel op te tillen wordt de capsulehouder ontgrendeld. Vervolgens trek je de capsulehouder eruit en plaats de capsule erin, dan schuif je deze terug in de machine en sluit je de vergrendelingsbeugel. Zodra dat is gebeurd hoor je een geluidje wat betekent dat de capsule is doorgeprikt en klaar is voor extractie.

Daarna stel je de juiste hoeveelheid water in en schuif je de hendel naar rechts. De Mini Me is tijdens de extractie behoorlijk lawaaierig, maar niet zo geluidsonvriendelijk als de Nespresso Inissia. Het apparaat trilt enigszins, maar het is niet zodanig dat het kopje of glas op het lekbakje ronddanst zoals bij de Dualit Xpress 3-in-1.

Bij het gebruik van de gewone espresso capsule laat de Mini Me een verbazingwekkend goed resultaat zien. De koffie valt bij een temperatuur van om en nabij de 610C in het kopje en dat is bijna perfect voor een espressoapparaat uit deze prijsklasse. De espresso wordt met een romige goudbruine crèma gezet, wat duidt op een pittig bakje.

Eerlijk gezegd hadden we geen hoge smaakverwachtingen van de Mini Me, maar we geven al te graag toe, dat onze vooroordelen ongegrond bleken te zijn. De Mini Me zet een espresso die glad en rijk is met precies het juiste vleugje bitterheid. Het is wel zo dat de Mini Me wat smaak betreft het niet haalt bij de Inissia, maar waarschijnlijk heeft dat zowel te maken met het verschil in capsules als de machines. Vergeleken met Nespresso is de variatie in espressosmaken bij Dolce Gusto behoorlijk beperkt.
Dolce Gusto mini me review soorten

 

Melkvariaties

Het Dolce Gusto koffiesysteem onderscheidt zich van elk andere type machine, die we beoordeeld hebben. De Mini Me kan een duizelingwekkende reeks dranken maken, maar gebruikt geen melk. Bij de Dolce Gusto draait alles om het gemak en zoals eerder gezegd bedoeld voor de koffiedrinker, die het lastig vindt om een melkkan te vullen, af te wassen en ook er nog eens voor moet zorgen dat de ongebruikte melk weer terug in de koelkast gaat.

Review Dolce Gusto mini me zijkantKortom in plaats van melk te gebruiken om je favoriete drankje klaar te maken, doe je simpelweg een melkcapsule in de Mini Me en laat het apparaat de rest voor je doen. Het is overduidelijk dat dit een zeer snelle en handige bereidingsmethode is, maar het is ook logisch dat het eindresultaat niet echt perfect zal smaken. Stel dat je cappuccino wilt maken, dan moet je eerst de melkcapsule voor cappuccino in de houder doen, vervolgens de juiste dosering water instellen en het water laten doorlopen. Daarna volg je dezelfde procedure met de cappucinocapsule.

De cappuccino die we kregen smaakte eigenlijk beter dan we hadden gedacht, maar het was niet iets om over naar huis te schrijven. Het was enigszins te drinken, de textuur was meer dan romig en had een uitgesproken nasmaak. Wat we heel typerend vonden, was dat de ‘vaste’ koffiedrinkers niet veel op hadden met de dranken die door de Mini Me met melkpoeder werden gemaakt, terwijl degenen die zo nu en dan koffie of liever thee dronken wel de cappuccino’s en latte’s van het apparaat waardeerden.

Over het geheel genomen kunnen we stellen dat de Mini Me voldoet bij het zetten van espresso of een café lungo, maar we willen ons echt niet wagen, als dat al mogelijk is, om een drank te maken waarbij een melkcapsule gebruikt moet worden.

 

Conclusie Dolce Gusto mini me review

Op papier lijkt de Dolce Gusto Mini Me een zeer veelzijdige machine en het kan een verrassend fatsoenlijke kop espresso zetten. Jammer genoeg betekent het gebruik van melkpoedercapsules, dat liefhebbers van cappuccino en latte teleurgesteld kunnen worden in wat de Mini Me te bieden heeft. Het ziet er nog slechter uit voor de Mini Me als je de adviesprijs van € 120,00 in aanmerking neemt. Het apparaat is zelfs duurder dan de uitstekend werkende Krups Nespresso Inissia. Maar de prijs van de Mini Me online ligt nu tussen de € 85 en € 100,00, waardoor het espressoapparaat een stuk aantrekkelijker wordt.

Toch zijn we van mening, dat zelfs bij de goedkoopste aanbiedingsprijs, je beter af bent als je voor een Nespressomachine zoals de Inissia gaat. Ondanks het feit dat dit apparaat geen ingebouwd melksysteem heeft. Maar je kunt jezelf altijd op later tijdstip op de Aeroccino melkschuimer trakteren en van de Italiaanse cappuccino met echte melk zoals het hoort, genieten.

Vergelijk prijzen nu bij:

TIP

 

8 Totale Score
Helemaal géén slechte espresso, maar...

De espresso die door de Krups Dolce Gusto Mini Me wordt gezet is helemaal niet slecht, maar met de melkcapsules hebben ze een slechte slag geslagen

11 Opmerkingen
 1. Wààrdeloos apparaat.
  De koffie die er uit komt is amper 50 graden. Helemaal niet warm dus.
  Doe hem daardoor altijd nog een halve minuut in de magnetron op 800 watt.
  Anders is hij niet te drinken.
  Mijn allergrootste miskoop. (gekocht via aanbieding ANWB/kampioen)
  Raad niemand aan om dit apparaat aan te schaffen.

 2. Zelf ook in bezit van een dolce gusto
  Voordelen zijn inderdaad de cups welke aangeven welke stand de machine moet. De smaken welke te krijgen zijn , er is echt een smaak voor iedereen . Ik heb wel een aparte koffie opschuiven er bij genomen, deze combinatie is ideaal want inderdaad de koffie met aparte melk cups is een afraden.
  Smaak vind ik persoonlijk beter als de anderen merken pads en de nespresso, maar doet weer onder aan vers gemalen.

 3. Net een dolce gusto Mini Me aangeschaft. Ik vind de koffie tegenvallen. Cappucino smaakt veel te romig en te vet. Espresso wel aardig maar niet bijzonder.

 4. Heb hem nog geen jaar .vind de koffie goed ..alleen het palletje naar rechts doen werkt alleen als ik hem 30 seconde vasthoud hem help zeg maar .. apparaat is al een keer weg geweest ..hadden niets gevonden .

 5. Het apparaat is oke alleen vinden wij de smaak van de verschillende Nescafe cups erg tegen vallen. Eerlijk gezegd vinden wij de smaak gewoon heel erg vies. Vooral de espresso was , om het even heel plat te zeggen, niet te zuipen.
  We hebben nu cups van Celeste d’oro en deze zijn echt heel erg goed. Een fijne, zachte en romige smaak en de melk bij de cappuccino of latte machiato is romiger en voller en niet zo waterig als bij de Nescafe cups.

  • Ik heb van mijn neef een Dolce Gusto Genio gekregen. Hij had hem al een tijdje thuis staan en deed er niks mee. Hij vond de cups te duur.
   Ik ben er superblij mee!
   De gewone Luncho is lekker, maar vanmorgen voor het eerst een cappucino gemaakt. Eerst de cappucino capsule, en daarna de espresso capsule, die heb ik op het gevoel, in de grote mok melk laten lopen en toen stop gezet.
   Even roeren en ik vond het heerlijk!
   Ik ben echt heel blij met dit fijne apparaat!

 6. al een tijdje gebruik ik de café royal cappucino cups. Beter dan de originele en goedkoper, bovendien regelmatig in de bonus bij een zekere supermarkt

 7. Ik heb hem nu 2 weken en heb echt nog geen reden om te klagen. Ik gebruik Celeste d´Oro cups en prima te drinken. Ook de melk cups zijn goed. Er zijn websites waar deze machine maar 50 euro kost en dat heb ik dus gedaan. Ik heb nog geen klachten en dit is veruit beter dan een Senseo machine

 8. Waar dient het kleine plastic houdertje wat IN de capsulehouder zit? Is dit voor andere merken koffie?

 9. Waar dient het kleine plastic houdertje voor wat iN de cuphouderzit? Is dit voor evt andere kerke cups?

 10. Ik heb van mijn neef een Dolce Gusto Genio gekregen. Hij had hem al een tijdje thuis staan en deed er niks mee. Hij vond de cups te duur.
  Ik ben er superblij mee!
  De gewone Luncho is lekker, maar vanmorgen voor het eerst een cappucino gemaakt. Eerst de cappucino capsule, en daarna de espresso capsule, die heb ik op het gevoel, in de grote mok melk laten lopen en toen stop gezet.
  Even roeren en ik vond het heerlijk!
  Ik ben echt heel blij met dit fijne apparaat!

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo