Krups Inissia review Nespresso xn1001 apparaat

Fantastische koffie aan een geweldige prijs – dit is het Nespresso apparaat dat je moet kopen met een klein budget

De Krups Inissia is het nieuwste Nespresso apparaat dat gemaakt is voor een simpel leven, met slechts één druk op de knop is jouw espresso klaar. Zo hoef je de bank niet eens te verlaten.  Met een prijs van slechts 90 euro is de Inissia een product met een hoge ‘impulsieve aankoop’ factor, waardoor veel klanten zich al snel aan de checkout vinden zonder na te denken over de aankoop.

Omdat de Inissia de eerste rang van Nespresso apparaten vertegenwoordigd, is er veel om leuk te vinden aan dit apparaat. De compacte koffiecupmachine maakt zelfs koffie die een stuk beter is dan de koffie van grotere en duurdere apparaten.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gebouwde kwaliteit

De Inissia is een klein apparaat – 230 x 120 x 321 mm. De Inissia is zelfs zo klein dat Nespresso er een draagtas voor verkoopt. Zo kun je de geweldige koffie overal drinken waar je wilt. Ook de mensen die zichzelf niet zien rondlopen met een koffie apparaat over hun schouder, kunnen genieten van het kleine formaat. De Inissia neemt weinig ruimte in op jouw aanrecht.

 

Er is een grote diversiteit aan kleuren beschikbaar

De Krups Inissia is er in alle kleuren van de regenboog. Wij hebben de rode versie bekeken voor deze review. Er zijn ook zwarte of witte opties voor de mensen die wat rustigers willen. Als je een wat vrolijke kleur wilt, kun je ook kiezen voor oranje. Die ziet er geweldig uit.

In tegenstelling tot het iets grotere, en oudere, Pixie Nespresso apparaat, is de Inissa gemaakt van alleen plastic. Dit zorgt er zeker niet voor dat hij er goedkoop uit ziet – Hij ziet er fantastisch uit bij een KitchenAid mixer en een Sage sapcentrifuge.

Door de plastic constructie is de Inissia ook zeer licht (2,4 kg). Dit is handig voor de mensen die gebruik willen maken van de draagtas die erbij te koop is.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gebruik

Inissia Nespresso apparaat reviewDe Inissia heeft slechts twee knopjes: eentje voor een kopje espresso en een andere voor een grotere kop koffie. Er is geen uit en aan knop; in plaats daarvan druk je op één van de knopjes om het apparaat aan de krijgen en druk je op beide knopjes om het apparaat weer uit te zetten.

Beide knopjes flikkeren als de machine warm aan het worden is, als het water op de juiste tempratuur is, worden de knopjes groen.

Om de machine heen zit een grote hendel. Als je deze optilt gaat de capsule ruimte open. Je stopt er een capsule in en drukt de hendel naar beneden. Dan ben je klaar en kun je kiezen voor een espresso of een grotere kop koffie.

We waren verrast door de hoeveelheid herrie die de Inissia maakt wanneer het koffie aan het maken is. De Pixie maakt ook heel veel herrie als deze koffie maakt. Het lijkt wel dat hoe kleiner het Nespresso apparaat is, hoe meer herrie deze produceert. De draagbaarheid van dit apparaat is fijn , maar door de herrie kun je dit apparaat beter niet meenemen naar je werk. Behalve dan als je het niet erg vind om iedereen die in het kantoor is te irriteren.

De koffie wordt een hele acceptabele 61 graden, perfect voor het nippen van koffie. Er is geen kopjesverwarmer, dus je moet je kopjes eerst zelf verwarmen om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet daalt als de koffie in contact komt met het kopje.

LEES OOK: Welke Nespresso machine kopen? 5 tips die je moet lezen.

 

De kwaliteit van de koffie

Review Krups Inissia koffiezetapparaatHet espresso kopjesstandaard zorgt ervoor dat jouw kopje op het ideale niveau staat voor de koffie. Als je een groter kopje wilt gebruiken, kan je deze tegen de achterkant van de machine houden. Dan houd je jouw kopje zo vast totdat de koffie in het kopje zit.

Zoals de meeste Nespresso apparaten, produceert de Inissia een espresso met een rijke volle crèmelaag die een aanduiding is voor de heerlijke smaak die op je wacht. De smaak van de koffie zal je niet teleurstellen.

De Inissia levert een geweldige espresso met een gladde textuur en geen speurtje van bitterheid. Door zijn grote en prijs dachten wij dat er een middenweg met de kwaliteit van de koffie zou zijn, maar dat was verre van waar.

Er is geen melk optie voor de Inissia, dus is dit apparaat ideaal voor iemand die houdt van espresso of zijn koffie zwart drinkt. Je zou kunnen investeren in de geweldige Nespresso Aeroccina 3 melkopschuimer , maar je bent dan waarschijnlijk beter af met de U&Milk machine.

 

Conclusie Krups Inissia review

Als je op zoek bent naar een capsule espresso apparaat met een kleine budget, is de Inissia geweldig. Zelfs als je de prijs buiten beschouwing laat is de Inissia een geweldig espresso apparaat dat een rijke, gladde en smaakvolle koffie levert.

Als de Latissima Pro het beste Nespresso apparaat is dat je kunt kopen, ligt de Inissia daar niet ver vanaf, ondanks dat de Inissia een stuk goedkoper is.

8.5 Totale Score
Fantastische koffie aan een geweldige prijs

Dit is het Nespresso apparaat dat je moet kopen met een klein budget.

[aff_offer_product]

 

Ben je er nog niet uit?

4 Opmerkingen
 1. Geen klachten over het apparaat zelf, alhoewel er wel veel overtollig koffie in de lekbak zit.

  Wel een klacht over nespresso zelf, bij aankoop vorig jaar november kregen wij er een bon bij.
  Dat je bij aankoop van een nespresso eenmalig voordelig 200 cups kon kopen.
  Formulier ingevuld, opgestuurd, nooit meer iets van gehoord, regelmatig gebeld met nespresso, niemand kon ons hierbij helpen.

  Dus logistiek kan er nog wel heel wat verbeterd worden daar, als ze de mensen bij hun koffie willen houden.
  We halen nu onze koffie bij de lidl, en sinds kort ook bij Jumbo, die is overigens ook heel goed.

 2. Eén á twee weken geleden een Krups Nespresso machine aangeschaft. De Inissia, mooie blauwe kleur. Is werkelijk het enige positieve wat ik er over te zeggen heb. Moet wel 8x de “lungo-knop” indrukken en heb dan pas een kopje koffie, er komt elke keer maar een klein beetje water. Zucht. Veel reviews gelezen (had ik dat maar vooraf gedaan), wordt er niet vrolijk van. Repareren schijnt bijna niet te kunnen of mislukt. Zojuist maar weer een Senseo apparaat besteld.

 3. Onze Maestria begaf het na 3,5 jaar van weinig ntensief gebruik. Voor een machine van bijna driehonderd euro was dat behoorlijk kort, maar natuurlijk royaal buiten garantie. Repareren begint bij €150 en dan moet je maar afwachten of het lukt en wat het nog meer gaat kosten. Als vervanging de Inisia gekocht voor €85 met €30 koffietegoed. Als die het begeeft, lig je er ten minste niet wakker van.
  Tot nu toe bevalt het apparaat prima, eigenlijk beter dan de Maestria. Klein en licht, en de koffie is wat we gewend zijn. De bediening, ook het instellen van de hoeveelheid water, is een fluitje van een cent.

 4. Mijn ervaring met de krups xn1001 zijn zeer slecht. De eerste keer was de klacht elektronisch. Na de reparatie begon de elende, de capsules werden niet geperforeerd dus terug naar nespresso na 2 weken kwam het apparaat terug weer dezelfde klacht (niet perforeren van de capsule dus weer terug naar nespresso na 10 dagen kwam het apparaat weer terug en gelijk geprobeerd resultaat het apparaat blokkeerd en kan niet meer open nespresso gebeld apparaat word morgen opgehaald ben benieuwd wat voor elende ik nu krijg na de reparatie. Mijns inziens is dat de kwaliteit zorg bij de reparatie te wensen over laat ik hoop dat deze machine na 3 keer repareren goed is anders gaat hij zo de prullenbak in (machine type krups inissia XN1001) Jim K.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo