Dolce Gusto Oblo review van Krups

Dolce Gusto Oblo koffiepadmachineVoordelen

 • Eenvoudig te reinigen
 • Compact en makkelijk op te bergen
 • Stijlvol ontwerp en beschikbaar in meerdere kleuren
 • Lage aanschafprijs

Nadelen

 • Waterreservoir lastig te vullen
 • Uitsluitend geschikt voor specifieke capsules
 • Beperkte inhoud van waterreservoir

 

Specificaties: 15 bar drukpompsysteem, 0,8 lt waterreservoir, 1500W; H31.2 x B24.5 x D17.8 cm

Fabrikant: Krups

 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

De Krups Dolce Gusto Oblo review in vogelvlucht

Eén van de machines, die aan de Nescafé Dolce Gusto serie wordt toegevoegd is de Krups Oblo. Dit apparaat is één van de voordelige modellen voor het populaire koffiecapsulesysteem. De Gusto Oblo werd tegelijkertijd met de Jovia van De’Longhi uitgebracht en het is het vierkante alternatief voor de Jovia met de specifieke rondingen en het rechtopstaande ontwerp.

Voor minder dan € 100,00 koop je een goed instapmodel voor het zonder toeters en bellen zetten van een kwalitatieve prima kop koffie. Maar wel een apparaat met veel gebruiksgemak en de keuze uit diverse warme en koude dranken. Zoals de populaire espresso en cappuccino, die je zet door twee capsules te combineren, maar ook ijskoffie, chai tea latte en warme chocolademelk. Daar blijft het niet bij want ook ‘magere’ en ongezoete drankjes kan je met de Gusto Oblo maken. Kortom je kunt meer dan 30 dranken bereiden.

 

Ontwerp en Functies

Terwijl sommige cupmachines lang en slank zijn is de Oblo korter, breder en vierkanter. Dit betekent niet alleen, dat het probleemloos op het keukenblad onder laaghangende kasten kan staan, maar wanneer je het niet gebruikt kan je het ook in de lengte draaien en in het in een handige uitsparing opbergen.

Het compacte ontwerp en de ronde achterkant van de Krups Oblo zorgt ervoor dat het heel geschikt is voor een ongebruikte hoek. Je hebt keuze uit de kleuren kersenrood, pianozwart, wit en oranje, waardoor het misschien onopvallend ergens kan staan of juist de blikvanger van je keuken wordt.

De Oblo is een handmatige machine. Dit houdt in dat je de hendel aan de bovenkant moet gebruiken ter bepaling hoeveel water door de capsule moet lopen. In iedere doos capsules heb je een overzicht van de optimale hoeveelheid water voor de diverse dranken. Dit vergt enige oefening voordat je de ‘juiste’ kop hebt gezet. Dit is niet ideaal als je iedere ochtend je koffie volgens hetzelfde receptuur wil drinken. Daarentegen heeft deze wijze van koffie zetten wel als voordeel dat je heel eenvoudig je kopje lichter of sterker kunt maken. Voorts heeft de Oblo geen LCD scherm en bevat het geen afvalreservoir voor gebruikte capsules.

De lengte (80 cm) van het elektriciteitssnoer zorgt voor een beperking waar je het apparaat plaatst. Maar de felrode kleur van het snoer is zeer handig, vooral als meerdere apparaten op hetzelfde stopcontact zijn aangesloten. De Oblo weegt slechts 2,5 kg en kan daardoor eenvoudig in de keuken worden verplaatst.

Dolce Gusto Oblo koffie capsulesapparaat

 

Hoe bevalt het gebruik?

Nadat je de Gusto Oblo uit de verpakking hebt gehaald kan je met de bijgeleverde snelstartgids in enkele minuten je allereerste kopje koffie zetten. Het waterreservoir heeft een onhandige vorm, waardoor het lastig vasthouden is wanneer je het onder de kraan vult. Het aan de achterzijde zittende reservoir is wel weer eenvoudig te verwijderen en terug te plaatsen. Maar de inhoud bedraagt slechts 0,8 lt, m.a.w. als je een aantal koppen wil zetten, zal je het waterreservoir meerdere keren moeten vullen.

Dolce Gusto Oblo close capsuleWil je een kop espresso of een ander drankje maken dan trek je eenvoudigweg de capsulehouder eruit, doe je de capsule erin en daarna schuif je het weer in de machine voordat je de vergrendelingsbeugel naar voren drukt. Door deze handeling wordt de capsule doorgeprikt en vastgehouden, waarbij het water met een maximale druk van 15 bar (deze maximale druk is nodig voor het verkrijgen van een optimale espresso) doorheen wordt geperst. Andere capsules zijn zodanig gemaakt dat elke drank met de vereiste druk wordt bereid.

Schuif de hendel die bovenop de machine zit naar rechts of naar links afhankelijk of je een warme dan wel een koude drank wilt maken en de Oblo gaat aan de slag. Zodra de juiste hoeveelheid water is doorgelopen schuif de hendel weer naar het midden en de capsule kan door de vergrendelingsbeugel op te tillen worden verwijderd. Zodra je het apparaat inschakelt, wordt het thermoblock in minder dan 30 seconde warm en zelfs tussen de drankjes door bereikt het in een paar tellen de vereiste werktemperatuur.

 

Hoe goed is de koffie?

Dolce Gusto Oblo koffiepadmachineDe koffie die deze machine zet is van goede kwaliteit met een aanvaardbare crèma en de melkcapsules zorgen voor een goed drijvende schuimlaag. Eén ding dat minder handig is, is dat de bovenzijde van Nescafé Dolce Gusto melk- en koffiecapsules op elkaar lijken, terwijl de capsules zelf wit of bruin zijn. Om ’s morgens in de haast geen vergissing te maken is het beter de melk- en koffiecapsules niet bij elkaar te bewaren. Doordat het lekrooster verwijdert kan worden heb je de mogelijkheid om een kleine kop of een langer glas onder de tuit te zetten, maar de breedte is beperkt dus grote mokken passen waarschijnlijk niet.

Na veelvuldig gebruik springt de vergrendelingsbeugel niet altijd open, dan moet je het zelf naar boven duwen. Omdat de Oblo geen afvalreservoir heeft moet je iedere keer de capsule verwijderen en weggooien, maar het is ‘rommelvrij’ vergeleken bij het koffieresidu, dat bij de klassieke espressomachines vrijkomt. Schoonmaken is een fluitje van een cent en bestaat uit het omspoelen van de capsulehouder en met een doekje de eventuele druppels of spetters afnemen.

 

Is het verstandig de Krups Dolce Gusto Oblo te kopen?

Zoals bij ieder cupapparaat, heb je te maken met één specifiek system. Het is daarom beter om het resultaat in de winkel uit te proberen om uit te vinden of de smaak van de espresso of evt. andere variaties je bevalt, voordat je hieraan geld uitgeeft.

Echter, een garantie van twee jaar en een € 40,= cashback bij de aanschaf van de Oblo maakt het espressoapparaat zeer aantrekkelijk. De te gebruiken capsules zijn ook vrij redelijk geprijsd een doos van 16 kost € 4,69, een bakje drinken is dus niet een al te dure gewoonte.

 

 

Eindoordeel

Een gebruiksvriendelijk en eenvoudig te onderhouden koffieapparaat voor capsules waarmee een breed scala aan dranken kan worden bereid. Maar omdat de Oblo uitsluitend basisfuncties bezit zullen de fervente koffie enthousiastelingen eerder een apparaat kiezen met meer opties.

Vergelijk prijzen nu bij:

7 Totale Score
Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te onderhouden

Een gebruiksvriendelijk en eenvoudig te onderhouden koffieapparaat voor capsules waarmee een breed scala aan dranken kan worden bereid. Maar omdat de Oblo uitsluitend basisfuncties bezit zullen de fervente koffie enthousiastelingen eerder een apparaat kiezen met meer opties

 

Ben je er nog niet uit? Lees ook:

4 Opmerkingen
 1. Er is nergens een tabel te vinden op de machine waaraan je kan zien hoeveel water er verbruikt is. De eerste kopjes koffie zijn qua sterkte een gok. door ervaring weet je hoeveel water je dient te gebruiken. Streepjes op het waterreservoir zou al een oplossing zijn.

 2. Zopas een oblo gekregen en ik weet niet hoe ik het waterreservoir moet loskrijgen om het onder de kraan te kunnen vullen!!! Nergens een aanduiding hoe dit moet. Bij mij zit alles muurvast!!!

 3. ja ik weet ook niet hoe je het waterreservoir los moet krijgen , er is ook geen handleiding van ,

 4. Spuuglelijk dat rode snoer. Is een zwart snoer leverbaar?

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo