Grasshopper Latte recept

Een Grasshopper is een klassieke, romige cocktail die gemaakt wordt met twee unieke likeuren, namelijk: Creme de Cacao en Creme de Menthe. Creme de Cacao heeft een cacaosmaak, maar de chocoladesmaak overheerst niet en de Creme de Menthe heeft een verse muntsmaak en een felle groene kleur. Ondanks hun naam is geen van deze twee likeuren romig. De romigheid van de cocktail komt van melk, slagroom of zelfs ijs wat aan de likeuren toe wordt gevoegd, zodat de cocktail een rijke, gladde textuur krijgt. Deze ingrediënten zorgen samen voor een cocktail met munt, chocolade chips ijs smaak en zo ziet het er ook een beetje uit.

Grasshoppers worden vaak rond St. Patrick’s Day gemaakt, omdat het groene drankje de perfecte manier lijkt om te toasten op de vakantie. Wij hebben echter besloten om het drankje ietwat anders te benaderen en de cocktail te veranderen in een koffie voor na het diner! De Grasshopper Latte begint met een espresso, wordt gemengd met Creme de Cacao en Creme de Menthe en tot slot wordt er gestoomde melk overheen gegoten. Alhoewel de espresso de kleur van de groene likeur iets minder helder zal maken, zit er genoeg melk in deze latte om de groene kleur te benadrukken en zorgt het ervoor dat deze kleur niet verloren gaat door de koffie. Het drankje is net als een heerlijk koffie, muntdrankje voor na het avondeten en is verrassend heerlijk voor iets dat zo groen is.

De twee likeuren zijn redelijk zoet, dus we hebben geen suiker toegevoegd aan ons drankje, maar je kan natuurlijk altijd wat extra suiker toevoegen als het niet zoet genoeg is. Voeg hier wat slagroom aan toe voordat je het serveert en als je wilt dan kan je ook wat cacaopoeder of fijne chocola toevoegen voordat je de slagroom er op spuit.

 

Ingrediënten Grasshopper Latte

  • 60 ml espresso
  • 240 ml melk
  • 30 ml Creme de Cacao
  • 45 ml groene Creme de Menthe

Als je geen espresso hebt, dan kan je dit drankje maken met koffie. Gebruik hiervoor 120 ml sterke koffie. Hoe meer melk je latte heeft, hoe beter de kleur van het uiteindelijke drankje, dus houd dat in gedachten.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo