Jura Impressa C60 review

De JURA Impressa C60 kopen?

Met draaiknoppen die je doen denken aan een oude autoradio om de machine te programmeren en aan te sturen, ziet de Jura Impressa C60 er op het eerste gezicht niet heel erg indrukwekkend uit. Maar geef hem een kans en je zal er mogelijk achter komen dat deze JURA espressomachine snel je beste vriend zal worden.

In deze Jura Impressa C60 review zullen we hem uitgebreid onder de loep nemen.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Jura Impressa C60

Positief:
  • Passieve kopverwarmer
  • Groot 1,9 liter waterreservoir
  • Automatisch melk opschuimen (als je dit graag volledig zelf wilt doen, dan is dit een nadeel)
  • Roestvrijstalen koffiemaler met conische maalschijf
  • Automatische uitschakeling kan ingesteld worden tussen 15 minuten en 15 uur
Negatief:
  • Niet intuïtief
  • Volledig plastic behuizing
  • Geen handmatige stoomoptie (als je de voorkeur geeft aan automatisch, dan is dit uiteraard geen nadeel)

 

Overzicht

De C60 wordt geleverd met alle basis karakteristieken van Jura, zoals een kwalitatieve constructie en een gestroomlijnde uitstraling.

jura impressa c60 review

Met een prijs van rond de €800 is de C60 redelijk geprijsd. Je betaalt iets meer voor de Jura naam vergeleken met andere merken. Daar krijg je echter een kwalitatieve machine voor terug die het jarenlang vol zal houden als je hem goed onderhoudt. Andere espressomachines met een vergelijkbare prijs hebben mogelijk meer toeters en bellen, maar ze houden het niet zolang uit als een Jura.

Het zijn alleen kleine details, zoals de capaciteit van het koffiebonencompartiment en programmeerbaarheid, welke de kleine verschillen tussen de C60 en andere Jura modellen duidelijk maken. Laten we eens een kijkje nemen.

 

Functies en eigenschappen

De capaciteit van de Impressa C60 verschilt afhankelijk van het compartiment. Het waterreservoir heeft een indrukwekkende inhoud van 1,9 liter, maar het bonenreservoir biedt ruimte voor maar 200 gram.jura impressa c60 review

Direct prijzen vergelijken:

 

Als je iemand bent die zijn/haar koffiebonen in donkere, gesloten omgevingen bewaart, dan zal je hier waarschijnlijk echter niet echt problemen mee hebben.

Het interieur van de machine is voor een groot deel de reden waarom deze espressomachine bijna 10 kg weegt. Hij is gebouwd met een thermoblock van roestvrij staal en zelfreinigende bereidingsunit en zal zonder problemen espresso na espresso bereiden.

De programmeerbaarheid op de Impressa C60 is gelimiteerd, maar als je de radiostijl draaiknoppen onder de knie kan krijgen, dan kan je hiermee verschillende opties instellen. Een draai aan de knop zal het mogelijk maken om te kiezen tussen koffie en espresso. Nog een tik en draai maakt het mogelijk om een van de twee warmteniveaus te selecteren. Tik en draai weer en je kan de grote van het kopje instellen, naast vier programmeerbare koffiesterktes.

Melk stomen is volledig automatisch met de Impressa C60; nou ja, nagenoeg volledig automatisch. Je moet aan nog een knop draaien om de stoomunit te activeren en vervolgens weer aan de knop draaien als je genoeg melk hebt.

 

Betrouwbaar en makkelijk in gebruik

jura impressa c60 review

De Jura Impressa C60 is in eerste instantie niet de makkelijkste espressomachine om te gebruiken, maar hij is erg betrouwbaar. De stereo draaiknop programmering had makkelijk gedaan kunnen worden met een lcd-menu, wat het iets makkelijker gemaakt zou hebben om de machine uit te vogelen.

Maak er echter even een dag voor vrij om de machine onder de knie te krijgen en je zal het gebruik uitgevogeld hebben, vooral met behulp van de gebruikshandleiding. Zodra je de manier van programmeren geleerd hebt, dan is het gebruik van de Impressa C60 erg eenvoudig.

Op het gebied van betrouwbaarheid hoef je je geen zorgen te maken met de Impressa C60. Jura is een bedrijf die bekend staat om hun kwalitatief gebouwde, betrouwbare espressomachines.

Zolang je een waterfilter of de ontkalkingsoptie gebruikt, zal je deze Jura jarenlang kunnen gebruiken.


 

Voor wie is deze espressomachine bedoeld?

De C60 is bedoeld voor personen die graag willen genieten van een standaard espresso of op melk gebaseerd espressodrankje, zonder te veel tijd te hoeven besteden aan de instellingen. Deze espressomachine heeft een aantal gelimiteerde programmeringsopties, zoals temperatuur en koffiesterkte, maar er zijn geen op melk gebaseerde opties.

jura impressa c60 review

Direct prijzen vergelijken:

Je krijgt simpelweg zoveel gestoomde melk als je wilt totdat je de functie uitschakelt. Iedereen die op zoek is naar specifieke op melk gebaseerde dranken, zoals cappuccino’s of macchiato’s, doet er goed aan om een uitgebreide espressomachine te kopen.

Als je espresso lekker vindt, niet te veel na wilt denken over het afstellen van je machine en een apparaat wilt die gebouwd is door een betrouwbare fabrikant, dan is de Jura Impressa C60 zeker het overwegen waard.

 

Is hij je geld waard?

Jazeker! Laat je niet weerhouden door het feit dat er geen luxe schermen op dit apparaat zitten. Het is echt werkpaard en competitief geprijsd ten opzichte van andere espressomachines in deze prijsklasse.

Als je voor dit apparaat kiest, dan zal je erachter komen dat hij meer dan capabel is om kwalitatieve espresso en goed opschuimde melk te creëren. Het is een relatief goedkopere machine, wat minimale toeters en bellen betekent. Maar waar hij voor gemaakt is zal hij erg goed doen.


 

Andere overweegbare opties

Als je het niet erg vindt om iets meer uit te geven aan extra capaciteit en aanpassingsmogelijkheden, overweeg dan de Jura E6. Deze zal je makkelijk te lezen scherm met intuïtieve knoppen geven. Hij zal ook meer verscheidenheid voor je drankjes bieden, waaronder tien malingsinstellingen.

jura impressa c60 review

Bekijk de Jura A1 en vergelijk prijzen

Als je op zoek bent naar een apparaat dat nog eenvoudiger en goedkoper dan de C60 is, neem dan een kijkje naar de Jura A1. Hij heeft geen melk opschuim mogelijkheid, maar als melk je ding niet is, dan zal je een hoop geld besparen door te focussen op wat je wel wilt: geweldige espresso. De Jura A1 is ook erg klein, compact en vergelijkbaar ontworpen als de Impressa C60. (lees hier onze Jura A1 review)


 

Conclusie van de Jura Impressa C60

jura impressa c60 review

De C60 is een unieke volautomaat espressomachine die alleen bedoeld is voor algemene espressoliefhebbers. Alhoewel we de stereoknoppen in eerste instantie een beetje lastig om te gebruiken vonden, zal je na even tijd te nemen om de machine te leren een hoop verwarring vermijden.

Omdat de melk stoom functie zo basis is, zullen sommige die dit apparaat aanschaffen mogelijk een beetje teleurgesteld zijn. Dus zorg ervoor dat je van tevoren weet wat je uit een espressomachine wilt halen. Als je simpelweg goede espresso met af en toe wat gestoomde melk wilt hebben, dat is de Impressa C60 een geweldige en betaalbare optie.

Direct prijzen vergelijken:

7.5 Totale Score
Voor espressoliefhebbers

De C60 is een unieke espressomachine die alleen bedoeld is voor algemene espressoliefhebbers. Als je simpelweg goede espresso met af en toe wat gestoomde melk wilt hebben, dan is de Impressa C60 een geweldige en betaalbare optie.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo