Keuze redactie

Jura Impressa Z9 Review: Soevereiniteit en Extravagantie

Voordelen:
 • Bereidt wel 11 koffie- en melkspecialiteiten met één druk op de knop
 • Perfecte prestaties qua koffie en koffiespecialiteiten
 • Mogelijkheid om 6 specialiteiten te onthouden op het TFT-kleurendisplay
 • Sterk en Stil
 • Mooie kopjesverlichting in twee kleuren.
Nadelen:
 • Door zijn formaat neemt hij wel wat ruimte in beslag

Vergelijk goed de prijzen nu bij:

 

 

Jura Impressa Z9 oprecht genieten & doordachte bediening

Het zat eraan te komen. Één bedrijf moest de volgende stap nemen om de technologie van espressomachines op een hoger plan te brengen– Jura heeft zeker de toon gezet met hun Impressa Z9. Dit is het hoogtepunt van Zwitserse engineering, men neme een klassiek Italiaans concept, stopt hem in een tijdmachine en blaast hem de toekomst in. Het belangrijkste onderdeel voor tech-junkies is het full-color Thin-Film-Transistor display, ook bekend als de TFT.Jura Impressa Z9 One Touch TFT Review

Zonder op een heleboel technische details in te gaan, wat je moet weten van de TFT is dat hij alle complicaties en giswerk bij het maken van je favoriete dranken wegneemt, en de one-touch knop geeft je keuzes voor alles wat je hartje maar begeert. Hij is snel, intuïtief- in wezen de eerste ‘smart’ espressomachine die er is. Het display laat de vooraf ingestelde opties zien die je volledig naar wens kunt instellen (of gewoon standaard), 11 in totaal, zes tegelijk. Druk eenvoudig de knop in op het overduidelijke touch screen en de machine gaat meteen aan het werk.

Hier is het onderdeel waar de espresso enthousiastelingen als de hond van Pavlov terstond van beginnen te kwijlen, laat staan de techies. Zodra je het display icoontje indrukt, beginnen de dubbele thermoblokken tegelijk te stomen en je gekozen drankje te brouwen. Hierdoor krijg jij telkens opnieuw de perfecte portie, sterkte en temperatuur. De techniek van de Z9 is zo geavanceerd dat het gewoonweg onmogelijk is een slechte espresso, kop koffie, latte etc. te maken.

Je krijgt er ook nog Jura’s klassieke Aroma+ ingebouwde koffiemolen (van de Impressa F7) bij, die fluisterstil de snelste maling van alle koffiezetapparaten levert dankzij de uniek geplaatste hoek van de maalkamer. Als het maalsel klaar gaat het eerst door een 15BAR hoge-performance pomp. Deze zorgt ervoor dat je alles kunt maken van ristretto tot caffe creama. Plus, afhankelijk van waarvoor je in de stemming bent, kun je kiezen tussen 5 en 16 gram terwijl je de sterkte en temperatuur van de koffie kunt aanpassen door middel van de vooraf of real-time programmering.

Dankzij de Rotary Switch en de TFT-kleurendisplay spreekt de bediening voor zich.

 

Wat doet de Jura Impressa Z9 One Touch TFT volautomatische espressomachine er boven uit stijgen?

Behalve zijn supermooie touch screen en verbazingwekkende functionaliteit, ontwerp en prestatie, wat heeft de Jura Impressa Z9 nog meer te bieden dat hij zo vroeg al een hot seller is?

 • Je kunt alle namen van de dranken personaliseren om aan te geven wiens favoriete drank het is. Perfect voor grote gezinnen of kleine kantoren waar mensen graag verschillende dranken drinken.Jura Impressa Z9 Espressomachine Review
 • De Magic P knop is de one-touch instellingsknop waarvan je zou willen dat elk ‘smart’ apparaat die had. Zo eenvoudig in gebruik dat je baalt van elk ander apparaat waarbij je scherm na scherm moet doorlopen om een naam of functie te veranderen.
 • Energie Spaar Modus met drie standen om energie te besparen.
 • Herinneringen met ‘Melksysteem-reiniging’ verschijnen elke keer als een drank met melk is gemaakt zodat er geen kruisbesmetting ontstaat. Om schoon te maken hoef je alleen maar een knop op de rotary switch in te drukken en het zelfreinigingsprogramma begint.
 • Heb je ooit een kop onder de verkeerde tuit gezet? Het kopjesverlichtingssysteem laat een wit of amber licht op de tuit schijnen zodat je weet waar je drankje uitkomt en zo kun je een grote bende voorkomen.
 • Een 2,8 liter verwijderbaar waterreservoir betekent dat je minder vaak hoeft bij te vullen en dus langer achter elkaar caffeine kan maken!
 • Twee verschillende kamers schuimen de melk twee keer op om ervoor te zorgen dat je melkschuim die ultieme zijdeachtige textuur krijgt (Fine Foam Technologie). Je kunt je schuimniveau naar wens naar laag of maximum schuim aanpassen.
 • Klassieke Jura kenmerken zijn o.a.: automatische spoeling en reiniging, verstelbare hoogte, volume-instellingen, specialiteiten dranken, etc.

Om je espresso- en drankbereiding op een hoger niveau te brengen, klik nu hier om de beste espresso machine die momenteel op de markt is te krijgen.
Als je een espresso machine wilt die beter bij jouw budget past, bekijk dan onze koopgids.

Vergelijk goed de prijzen nu bij:

 

Het goede

Jura Impressa Z9 One Touch TFT Koffie MachineEen goede stap in de techrichting, maar toch nog steeds makkelijk in gebruik. Hij wordt geleverd met een volledig operationeel, full-color Thin-Film-Transistor (TFT) display aan de voorkant van de machine, zes voorgeprogrammeerde dranken; one-touch espresso, latte macchiato, cappuccino, alle soorten koffie, melkschuim of heet wateropties. Supersnel en ultrastil.

 

Het slechte

Dit is de espressomachine van de toekomst en je weet wat dat betekent- hij heeft alles, inclusief een prijskaartje van ongeveer €2.500. Bovendien, omdat hij maar een beperkte tijd op de markt is, is dit voor iedereen een struikelblok behalve dan voor vroege volgers, tech-junkies en die hard espresso- en koffie- enthousiastelingen. Als dit voor jou geldt, kun je het beste af en toe deze review nakijken of er updates zijn.

 

Jura Impressa Z9 review conclusie

Waar het op neer komt: Alle tekenen wijzen erop dat deze JURA espressomachine dit jaar alle prijzen in de wacht gaat slepen. Zonder twijfel de beste super automatische espressomachine, door alle toeters en bellen, coole gadgets, handige knoppen, eenvoudige doch elegante technologie en als klap op de vuurpijl, het vermogen om espresso te maken zoals hij gemaakt dient te worden als in Italië, neemt hij zelfs de Oscar mee naar huis.

Vergelijk goed de prijzen nu bij:

8.5 Totale Score
Jura Impressa Z9: oprecht genieten & doordachte bediening

Perfecte prestaties qua koffie en koffiespecialiteiten! Ieder thuis wordt hiermee een trendy café.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo