Jura S8 review

Wil je de Jura S8 kopen?

De Jura S8 koffievolautomaat is niet goedkoop, maar zit vol met functies en heeft een geïntegreerde koffiemolen om ervoor te zorgen dat je altijd de meest verse koffie krijgt.

Het uitgebreide menu kan worden aangepast met je persoonlijke favorieten en hij kan worden bediend vanaf je smartphone met behulp van de Jura app. Klinkt geweldig, maar voert deze JURA koffiemachine de basis goed uit en levert hij de perfecte espresso? Je ontdekt het in deze Jura S8 review.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Jura S8

Positief:
  • Maakt uitstekende espresso’s en goede cappuccino’s
  • Erg gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken
  • Veel functies
  • Wi-fi
  • Werkt stil
Negatief:
  • Erg zwaar
  • Melktemperatuur niet in te stellen
  • Prijs is aan de hoge kant

 

Wat is de Jura S8?

jura s8 review koffiezetapparaat volautomaat koffie

Dit is een hoogwaardig JURA koffiezetapparaat met een geïntegreerde koffiemolen, zodat je verse bonen kunt malen. Je kunt ook gebruik maken van voorgemalen koffie in deze machine, wat handig kan zijn als je geen bonen meer hebt of gewoon even zin hebt in iets anders.

Hij heeft een ingebouwde melkopschuimer die je melk automatisch verwarmt en schuim doseert wanneer je een melkachtig drankje selecteert. Het touchscreen menu heeft een uitgebreide lijst met dranken waar je uit kunt kiezen en je kunt de instellingen voor verschillende gezinsleden personaliseren door de temperatuur, sterkte, melk en het water aan te passen aan je smaak.

Je kunt de meeste functies bedienen vanaf de bank met je smartphone en twee kopjes tegelijk zetten, zodat niemand hoeft te wachten. Hij heeft ook een ingebouwd waterfilter, die je drankje nog beter zou kunnen laten smaken als je hard water hebt.


 

Waar is hij goed in?

Hij is heel eenvoudig te gebruiken, want het touchscreen leidt je door het hele proces. Het moeilijkste is om te beslissen welk drankje je wilt drinken.

We selecteerden tijdens deze Jura S8 review espresso en gebruikten verse bonen voor onze smaaktesten, zowel standaard als fijn gemalen. Beide opties gaven espresso’s een uniforme crema (het gouden schuim dat bovenop de koffie zit), maar ook een intens aroma en uitgebalanceerde smaken.

jura s8 review koffiezetapparaat volautomaat koffie

Direct prijzen vergelijken:

Het is net zo gemakkelijk om melkachtige dranken te maken en cappuccino’s zien er zeer indrukwekkend uit, met een royale hoeveelheid van romig, dicht schuim. Een van onze deskundige proevers omschreef het als ‘de perfecte balans tussen koffie en melk’.

Hij werkt stil, dus verstoort een dinergesprek niet. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,9 liter, dus je kunt voldoende drankjes bereiden voordat je hem moet bijvullen.

jura s8 review koffiezetapparaat volautomaat koffie

Je kan hem heel gemakkelijk schoonmaken volgens de aanwijzingen op het scherm en je wordt eraan herinnerd wanneer het tijd is om dit te doen. Je moet wel een beetje moeite doen om het melksysteem schoon te maken, want dit is een beetje lastig om te verwijderen.


 

Waar is hij minder goed in?

jura s8 review koffiezetapparaat volautomaat koffie

Over het geheel genomen is deze koffiemachine niet te langzaam, maar je moet wel ruim een minuut wachten op de S8 om op te warmen, te malen en je eerste espresso van de dag te bereiden.

De resulterende eerste koffie is misschien niet heet genoeg voor sommigen. Die van ons was slechts 61 graden Celsius.

Met 10 kg weegt deze koffiemachine meer dan de meeste. Zoek dus een vaste plaats op je aanrecht op, zodat je hem daarna niet meer hoeft te verplaatsen.


 

Conclusie van deze Jura S8 review

jura s8 review koffiezetapparaat volautomaat koffie

Als je niet afgeschrikt wordt door het prijskaartje, is dit een fantastische koffiemachine. Hij is zeer eenvoudig te gebruiken, maakt fantastische espresso’s en kan ook een erg goede cappuccino bereiden.

We waren erg onder de indruk van de prestaties van deze mooie koffiemachine en de espresso’s die hij bereide scoorden zeer hoog in onze smaaktest.

Hij zet ook een goede cappuccino, en ondanks de vele functies vonden we hem erg makkelijk te gebruiken en schoon te maken. Voeg daar nog aan toe dat hij stil werkt en het is duidelijk waarom we van deze volautomatische koffiemachine aanraden.

Direct prijzen vergelijken:

9 Totale Score
Onder de indruk van de prestaties

We waren erg onder de indruk van de prestaties van deze mooie koffiemachine en de espresso's die hij bereide scoorden zeer hoog in onze smaaktest. Hij zet ook een goede cappuccino, en ondanks de vele functies vonden we hem erg makkelijk te gebruiken en schoon te maken. Voeg daar nog aan toe dat hij stil werkt en het is duidelijk waarom we van deze volautomatische koffiemachine aanraden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo