Krups Dolce Gusto Infinissima review

De Krups Dolce Gusto Infinissima kopen?

De Dolce Gusto Infinissima is gemaakt door de Duitse fabrikant Krups en een handmatige koffiecupmachine die alles kan maken van een flat white tot een mokka latte.

Met een opvallend modern design en milieuvriendelijke functies, is het een geweldige optie voor iedereen die een beetje verwennerij wil toevoegen aan hun ochtendritueel. In deze Krups Dolce Gusto Infinissima review bespreken we onder andere hoe de koffie smaakt en waar je tegenaan kijkt qua gebruikskosten.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Krups Dolce Gusto Infinissima

Positief:
  • Mooi ontwerp
  • Geweldige koffie
  • Eenvoudig te gebruiken
Negatief:
  • Gebruikskosten kunnen duur zijn
  • Relatief grote afmetingen
  • Problemen met nadruppelen

 

Prijs en beschikbaarheid

Krups Dolce Gusto Infinissima review koffiecupmachine

De Infinissima is momenteel verkrijgbaar voor zo’n €70 bij de grote webshops. Dit is vergelijkbaar met concurrerende modellen. Hoewel de machine zelf niet duur is, kan het gebruik duur worden, aangezien je voor 48 cups €20 of meer betaalt.

Als je daarnaast een koffie maakt die twee cups vereist, dan krijg je maar 24 porties voor deze prijs. Vergeleken met de ongeveer vijftig porties die je krijgt van 100 gram oploskoffie (die ergens rond de €5 of minder kan kosten), krijg je niet bepaald een goede waarde voor je geld (de koffie smaakt uiteraard wel veel beter).

Nescafé Dolce Gusto cups proberen echter niet concurreren met oploskoffie. Ze bieden een veel meer verrukkelijke ervaring, meer verwant aan het kopen van een koffie in een café en vergeleken met die prijzen is het eigenlijk heel redelijk om €20 uit te geven aan 24 drankjes.


 

Ontwerp

Geïnspireerd door het oneindigheidssymbool ziet de Infinissima er op het eerste gezicht redelijk vreemd uit. Met een bolvormige cuphouder en een driehoekig transparant waterreservoir, lijkt hij meer op een modern kunstsculptuur, dan op een traditionele koffiemachine.

Design Krups Dolce Gusto Infinissima

Prijzen vergelijken:

Toen we hem echter eenmaal op een aanrecht hadden neergezet tijdens deze Krups Dolce Gusto Infinissima review, zag hij er minder vreemd en esthetisch aantrekkelijk uit, met minimalistische lijnen en een strakke vormgeving. Hoewel de Infinissima relatief slank is, neemt hij een behoorlijke hoeveelheid ruimte op je aanrecht in beslag. Personen met kleinere keukens geven dus wellicht de voorkeur aan een compactere machine zoals de Dolce Gusto Piccolo.

Zijkant Dolce Gusto Infinissima

We hebben het rode model met zwarte accenten uitgeprobeerd, die bij de meeste decorstijlen past, maar als je op zoek bent naar een modernere look, geniet het witte model mogelijk je voorkeur. Als alternatief kan het zwart met grijs model wat voor jou zijn.

Met een verstelbare bekerhouder kan je met de Infinissima van alles creëren, van een lange latte macchiato tot een kleine espresso, zonder je zorgen te maken over morsen of spetters op je aanrecht.


 

Kenmerken en prestaties

Bij het instellen van de Infinissima wordt je in de handleiding geïnstrueerd om de dispenser door te spoelen met behulp van zowel warm als koud water, waarna de machine klaar is voor gebruik. Om de machine in te schakelen druk je gewoon op de aan/uit-knop aan de zijkant van het apparaat. Zodra de knop groen oplicht en je het waterreservoir hebt gevuld, is de Infinissima klaar voor gebruik. Hij werkt net als elke andere handmatige cupmachine. Schuif de door jou gekozen cup in de magnetische houder en je bent klaar om te gaan, en met meer dan veertig Nescafé Dolce Gusto drankjes om uit te kiezen, heb je genoeg keuze.

Waterreservoir Krups Dolce Gusto

Schakel vervolgens gewoon de hendel aan de bovenkant van de machine in om de koffie vrij te laten uit de pomp, met warme of koude opties, afhankelijk van de drank die je bereidt. Omdat de Infinissima geen automatisch model is, moet je de pomp zelf uitschakelen, wat een beetje lastig kan zijn als je een drankje maakt dat meer dan één cup nodig heeft, omdat je bijvoorbeeld de juiste hoeveelheid melk en koffie moet schatten.

De Dolce Gusto cupdozen tonen echter een illustratie om je te helpen de juiste hoeveelheden voor elke drank te krijgen. Je kunt ook de hoogte van de bekerhouder voor verschillende koffiesoorten aanpassen, wat geweldig is voor het bereiden van kleinere drankjes zoals espresso’s, omdat het verhogen van de houder voorkomt dat de koffie uit het kopje spettert.

We hebben de latte macchiato cups van Dolce Gusto uitgeprobeerd tijdens deze Krups Dolce Gusto Infinissima review en vonden het proces van begin tot eind heel eenvoudig, waarbij de hogedrukpomp de koffie heel snel levert. Deze specifieke drank vereist wel het gebruik van twee cups – één voor melk en één voor de koffie. En het raden naar de juiste hoeveelheden voor elk van deze cups kan soms lastig zijn, maar de koffie was heet, schuimend en heerlijk.

De grootste cups zijn ontworpen om 200 ml koffie te bereiden. Mensen die ’s morgens een grotere mok nodig hebben, kunnen teleurgesteld zijn door de grootte van de dranken, maar we vonden dat de cups de perfecte hoeveelheid koffie voor ons maakten. Het is gewoon een kwestie van persoonlijke smaak.

Infinissima latte macchiato

Hoewel het maken van de koffie vrij naadloos verliep, hebben we gemerkt dat de pomp lang na het uitschakelen druppelt. Als je haast hebt, wordt dit opgevangen door de lekbak, maar dat betekent wel dat de Infinissima vrij regelmatig moet worden gereinigd. Toch is het gemakkelijk om de lekbak eruit te schuiven en onder de kraan te houden voor een snelle reiniging.

Een mooi kenmerk van de Infinissima, is dat hij automatisch wordt uitgeschakeld na vijf minuten van inactiviteit, waardoor hij je helpt om je energierekening laag te houden. Hij heeft ook een handige ontkalkingswaarschuwingsfunctie, wat betekent dat je niet zult vergeten om je machine in goede conditie te houden. Je weet dat je dit moet doen als je aan/uit-knop oranje oplicht.


 

Conclusie van deze Krups Dolce Gusto Infinissima review

Over het geheel genomen waren we erg blij met de Dolce Gusto Infinissima, en we vonden dat het gebruiksgemak en het hippe, minimalistische ontwerp het prijskaartje van €70 waard was. Maar de Italiaanse modernistische look zal niet iedereen aanspreken, en mensen met kleinere keukens vinden zijn afmetingen misschien te groot.

koffiecupmachine Krups Dolce Gusto Infinissima

Het maken van dranken met de Infinissima was gemakkelijk van begin tot eind, en de koffie die daaruit voortvloeide was erg aangenaam. In werkelijkheid zal geen enkele handmatige koffiecupmachine ooit concurreren met de koffie in een Italiaans café, maar als je op zoek bent naar keuzemogelijkheden, dan is de Dolce Gusto serie zeker een geweldige vervanging.

Hij kan prijzig zijn om te gebruiken met 24 porties voor €20, dus als je een beperkt budget hebt, dan is oploskoffie of voorgemalen koffie beter voor je. Toch hangt het er allemaal van af hoe vaak je warme dranken maakt en hoeveel je bereid bent te besteden aan een goede koffie.Krups Dolce Gusto Infinissima review koffiecupmachine

Hoewel we slechts een paar Dolce Gusto drankjes hebben uitgeprobeerd tijdens deze Krups Dolce Gusto Infinissima review, zal je je niet beperkt voelen met meer dan 40 variaties om te proberen, uiteenlopend van de klassieke cappuccino tot Marokkaanse groene thee en meer.

Alhoewel we de Infinissima zeker fijn vonden, waren er problemen met druppelen. Ook zijn we van mening dat de algemene ervaring zou worden verbeterd als de pomp automatisch uitschakelt wanneer de juiste hoeveelheid vloeistof toegevoegd is. Nescafé biedt echter wel modellen met deze functie als je dit wilt.

Prijzen vergelijken:

 

7 Totale Score
Eigenzinnig ontwerp

Over het geheel genomen waren we erg blij met de Dolce Gusto Infinissima, en we vonden dat het gebruiksgemak en het hippe, minimalistische ontwerp het prijskaartje van €70 waard was. Maar de Italiaanse modernistische look zal niet iedereen aanspreken, en mensen met kleinere keukens vinden zijn afmetingen misschien te groot.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo