Krups EA850B review One Touch Cappuccino

De Krups EA850B is een uitstekende maar prijzige volautomatisch espressomachine

 

De EA850B is een eerste klas espressomachine die ook automatisch Cappuccino en Caffé latte maakt.

Krups EA850B review touchscreen

Het touchscreen leidt je door de uitgebreide instellingen van de EA850B

Deze machine is een topproduct, wat al goed is te zien aan zijn glanzend zwarte behuizing. We hadden graag wat metaal gezien aan een machine in deze prijscategorie, maar het plastic is in ieder geval van goede kwaliteit.

De EA850B heeft de meest uitgebreide instellingen die we ooit hebben gezien bij een espressoapparaat. Het touchscreen display leidt je door de instellingen: het testen van de waterhardheid met de meegeleverde teststrip, het aanbrengen van het chloor- en kalkfilter en de eerste spoeling van het systeem. Hij laat het je zelfs weten wanneer je iets niet goed hebt geïnstalleerd, bijvoorbeeld als de koffiemolen niet goed op zijn plaats .

Zodra je bonen hebt toegevoegd aan de bovenop gemonteerde molen kun je de  fijnheid van de vermaling aanpassen met een simpele draaiknop. Bij het maken van espresso kun je kiezen hoeveel espresso je wilt – tussen 30 en 70 ml – en of je één of twee kopjes wilt maken. Het tuitblok is ook erg flexibel, waardoor je kopjes kunt gebruiken tussen 62 en 122 mm hoogte.

De eerste espresso die we hebben gemaakt was 50 ml en op maximale sterkte. Het smaakte redelijk, de temperatuur net boven de 65 graden met een goede cremalaag, maar het had niet helemaal de body die we zochten. Bij de tweede espresso hebben we het formaat aangepast naar 30 ml, en dit gaf gelijk een beter resultaat. De espresso was vol van smaak, met een mooie cremalaag en een dikke, olieachtige textuur. Dit is de beste espresso die we met een koffiemachine met molen hebben gemaakt.

»» Vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue

dikke, olieachtige espresso

Een mooie dikke, olieachtige espresso.

De meeste machines hebben ook een Ristretto instelling voor een kleinere, sterkere espresso. Dit resulteerde in een erg sterke en bittere slok koffie voor als je espresso voor watjes vindt.

De Krups EA850B maakt ook cappuccino en latte. Het opschuimen van de melk gebeurt echter niet met een los stoompijpje, maar volautomatisch. Je vult een kan met melk (zoals je anders zou gebruiken bij het opschuimen met een stoompijpje) en steekt een slangetje aan één kant in de melk en de andere kant in het tuitblok van het apparaat. Dan draai je aan een knop op het tuitblok om cappuccino of latte te selecteren, kies het gewenste formaat espresso en druk op de knop.

De machine zuigt de melk uit de kan, stoomt het en laat het in je glas lopen, om daarna de espresso toe te voegen. Het resultaat is een groot glas koffie: het paste nauwelijks in ons grote cappuccino glas, maar het resultaat is indrukwekkend. De cappuccino moest nog even geroerd worden om het volledig te mengen, maar het was goed heet en bevatte stevig, dik schuim, gemaakt in een

De Krups maakt indrukwekkende cappuccino.

De machine maakt automatisch een indrukwekkende cappuccino.

De Panasonic NC-ZA1 had deze optie ook, maar wij vonden de uitvoering bij de Krups handiger: het is gemakkelijk om het slangetje aan te sluiten en weer te verwijderen op het Krups model, en het is er alleen wanneer je het nodig hebt. Het blijft niet aan de zijkant hangen wanneer het niet gebruikt wordt, zoals bij de Panasonic het geval is. Wij vonden ook dat de EA850B beter was in het opschuimen, en een steviger schuim produceerde.

Het enige probleem dat we zijn tegengekomen met deze machine is dat er geen waarschuwing kwam wanneer de bonenvermaler bijna leeg was terwijl we een drankje wilden maken. Dit resulteerde in een weggegooide latte, omdat deze half uit heet water bestond bij gebrek aan bonen.

 

Conclusie Krups EA850B review

Zonder twijfel is de Krups EA850B een erg dure koffiemachine, maar hij maakt ook een van de beste kopjes espresso die we ooit hebben gehad. We zijn ook onder de indruk van de functie voor cappuccino en latte. Deze grote koffies waren erg lekker en gemakkelijk te maken. Het apparaat wordt iets beter beoordeeld dan de Panasonic NC-ZA1 omdat hij automatisch het melk opschuimt. De Panasonic is echter de helft goedkoper, waardoor hij de EA850B toch verslaat voor de titel Beste Koop.

9.5 Totale Score
Uitstekende espressomachine

Uitstekende maar prijzige volautomatisch espressomachine

[aff_offer_product]

 

Ben je er nog niet uit?
Bekijk hier onze Koffiezetapparaat TOP 10

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo