Cappuccino apparaat met een Italiaanse tintje

Cappuccino is ontstaan in Italië waar het nog steeds een gewaardeerd onderdeel is van de ontbijttraditie. Italianen zien precies wie toeristen zijn, want zij bestellen een cappuccino in de middag. In Italië wordt het gezien als een ontbijt drankje, terwijl het in andere delen van de wereld de hele dag wordt geserveerd.

De stappen tot een kopje cappuccino

jura cappuccino apparaatCappuccino is een lastig drankje om klaar te maken. Het is verdeeld in drie onderdelen:

  • de espresso,
  • de gestoomde melk
  • en het melkschuim (crema).

Deze lagen, gecreëerd in de perfecte proporties, texturen en temperaturen maken samen de perfecte kop cappuccino. Heel lang waren het alleen getalenteerde chefs die deze combinatie konden maken, maar met de komst van cappuccino apparaten ligt dit voor iedereen binnen handbereik.

 

Hoe een cappuccino apparaat werkt

Cappuccino apparaten zijn gemaakt om de espresso te brouwen en serveren. Veel machines vermalen ook de bonen voor extra verse koffie. Als de espresso in het kopje is gedeponeerd, voegt de machine de gestoomde melk toe. Deze twee stappen zijn relatief eenvoudig, hoewel de temperatuur van de melk en de sterkte van de espresso de meest belangrijke ingrediënten van dit recept zijn.

Het melkschuim is het moeilijkste onderdeel voor zowel mens als machine. Het doel is om een licht schuim te creëren, op precies de juiste temperatuur en met een optimale verhouding luchtbelletjes. Dit micro-schuim blijft warm wanneer het wordt toegevoegd aan een kop espresso en creëert een zoeter smakend schuim dan bij een dichtere concentratie melk. Dit compenseert de bitterheid van de espresso.

De makers van Cappuccino apparaten

JURA is de fabrikant van één van de beste cappuccino apparaten ter wereld. Deze worden zowel thuis als in restaurants gebruikt omdat ze zeer duurzaam zijn, en zijn in staat om de verhoudingen en temperaturen te handhaven die belangrijk zijn voor een goede cappuccino. De restaurant modellen hebben maximaal vijf tuiten om zeer snel cappuccino te bereiden. Deze kosten rond de € 2.000. Voor thuisgebruik bieden andere merken meer betaalbare opties.

LEES OOK: Een Cappuccino apparaat kopen? Let hier op.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo