Krups XP5620 review: Goed geprijsde espressomachine

Dit apparaat heeft een heleboel slimme functies, maar we hebben betere koffie gemaakt met andere machines.

 

Voordelen:
  • Eenvoudig in gebruik
  • Goede kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk tampingsysteem; Apparaat drukt zelf de koffie aan
  • Geschikt voor zowel losse koffie als ESE-servings
Nadelen:
  • Goed mikken om de piston er goed in te doen
  • Machine druppelt vrij lang na
  • Slechts 1 thermoblock, waardoor het maken van meerdere cappuccino’s langer kan duren dan bij een espressomachine met twee thermoblokken of boilers

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

Krups XP5620 Review

Krups XP5620 koffiezetapparaatHet eerste dat ons opviel aan de Krups XP5620 was de ingewikkeld uitziende filterhouder, die ratelend op zijn plaats valt in de machine. Dit komt door het aanstamp-systeem dat Krups heeft ingebouwd, waardoor je de koffie niet meer zelf hoeft aan te stampen.  Op de filterhouder staat een schaal die je helpt te bepalen hoe ver je de houder moet draaien, afhankelijk van de hoeveelheid gemalen koffie die erin zit. Voor één kop koffie draai je hem zo dat hij naar rechts wijst, en voor twee koppen moet hij recht naar voren wijzen. Het is een goed idee, hoewel het wel betekent dat bij het maken van één kop koffie de dubbele tuit niet recht staat, dus het is lastig het kopje op de juiste plek te zetten.

 

De Krups XP5620 heeft een ingebouwd aanstamp-systeem, waardoor je alleen de filterhouder in je juiste positie hoeft te draaien.

 

Als je klaar bent om koffie te maken, moet je controleren of er water zit in het 1.1 liter reservoir en dat de machine op temperatuur is. Dit kun je zien aan het indicatielampje. Terwijl je wacht, kun je de kopjes opwarmen met de kop-verwarmer bovenop. Er is 89 millimeter ruimte onder de filterhouder, dus ook grote formaat mokken passen eronder. Onze test-mok paste zonder probleem.

Krups XP5620 reviewAls de machine is opgewarmd, hoef je alleen maar koffie in de filterhouder te doen, de houder naar de juiste positie te draaien en dan de draaiknop op het koffie symbool te zetten. De koffie begon in eerste instantie op een goede snelheid te lopen, maar halverwege ging het steeds langzamer, totdat het druppelde.

De espresso liep heel langzaam op het eind, en we kregen maar een dunne cremalaag.
Dit betekende dat we maar een dunne cremalaag kregen. De crema was veel te wit en had niet de roodbruine kleur die een goede espresso heeft. We hebben het opnieuw geprobeerd, maar hebben onze koffiemolen grover afgesteld. Deze keer was het resultaat veel beter. De XP5620 gaf weer steeds langzamer koffie, maar het had nu niet veel effect. We kregen een dikkere, donkere cremalaag. Het was nog steeds iets te licht was naar onze smaak en een beetje schuimend op de plek waar de koffie erin druppelde.

 

Kies de juiste vermaling van de koffie en je krijgt een goed kopje koffie uit de Krups XP5620

De smaak was weer beter, met de juiste bitterheid, hoewel het niet zo rijk van smaak was als bij andere machines die we hebben beoordeeld.

We zijn blij met het gemakkelijke uitwerp systeem in de filterhouder, die de gemalen koffie eruit duwt. Hierdoor hoef je niet meer met de houder tegen de vuilnisbak te tikken.

 

Een koffiemaler aanschaffen is geen overbodige luxe want versgemalen bonen zijn gewoon echt lekkerder dan voorgemalen koffie.

We zijn blij met het gemakkelijke uitwerpen van de gebruikte koffie.

Daarna hebben we melk opgeschuimd met de stoom-modus. Hiervoor moet je de draaiknop op de Krups XP5620 op de voorverwarm stand zetten. Als het indicatielampje brandt, draai je de knop naar de stoom-modus.

Er is geen kraantje en de stoom toevoer is automatisch. Het stoompijpje is lang, maar we vonden dat het erg lang duurde om de melk op temperatuur te krijgen. Dit betekende dat we veel schuim kregen met vrij veel luchtbelletjes. Omdat de temperatuur zo langzaam stijgt, is het moeilijk om invloed uit te oefenen op het soort melk dat je produceert.
We vonden het moeilijk om de hoeveelheid schuim te beïnvloeden.

We probeerden het opnieuw, maar de melk was te schuimig. Toen we dat wisten hebben we een lepel gebruikt om het schuim tegen te houden, terwijl we de melk in een latte glas schonken waar al een espresso in zat. Deze keer kregen we de juiste combinatie van schuim en koffie met melk.

 

Wees voorzichtig met het inschenken van de melk om de beste latte te maken

Krups XP5620 reviewDe Krups 5620 is een koffie machine met een heleboel slimme functies, maar de resultaten zijn wisselvallig. Het automatische aanstampen zou het makkelijker moeten maken om koffie te maken, maar wij vonden het lastiger om te leren hoe dat werkte, dan om de koffie gewoon aan te stampen. We vonden het ook lastig om de melk goed op te schuimen met deze machine.

Dat gezegd hebbende, als je eenmaal weet wat zijn zwakheden zijn en welke koffie maling hij het liefst heeft, dan is het mogelijk een goede espresso en drankjes met melk te maken. Aan de andere kant kun je voor hetzelfde geld een DeLonghi EC680.R Dedica aanschaffen, die veel betere koffie maakt.

 

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

Krups XP5620 Specificaties

Afmetingen: (HxBxD): 305x230x295mm,
Water capaciteit: 1.1 L,
Kop verwarmer: ja,
Melk opschuimer: ja (stoompijpje)

Wij hopen dat je iets gehad hebt aan onze Krups XP5620 review

Kijk ook eens rond op onze Beste Espressomachine Top 10 of onze Koffiezetapparaat TOP 10

 

7.5 Totale Score
Krups XP5620: een kleine espresso machine van grote waarde

Zodra je de juiste koffiebonen en maalgraad hebt, krijg je een consistent heerlijke espresso met een mooie crema.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo