Saeco Intelia HD8751 review: koffie zetten en onderhoud in één handomdraai

Voordelen

  • Snel en eenvoudig in gebruik
  • Automatische reiniging en ontkalking

Nadeel

  • Groot en duur

Kenmerken

‘Bean to Cup’-proces, Instelbare sterkte, Automatische reiniging en ontkalking

Fabrikant: Philips

 

>> Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bol.com

coolblue promo

Wat is de Philips Saeco Intelia Focus HD8751?

De Philips Saeco Intelia HD8751 Focus uit de Saeco ‘bean to cup’-lijn zet met één enkele druk op de knop een kop espresso met vers gemalen bonen. Het resultaat is qua smaak en uiterlijk vergelijkbaar met een koffie uit een espressobar en dát zonder de extra handelingen, die je bij een klassieke espressomachine nog steeds moet uitvoeren.

Het enige wat je bij deze machine hoeft te doen is het bonenreservoir aan de bovenkant samen met het 1,5 l waterreservoir vullen en de Saeco Intelia doet de rest van het werk. Het apparaat heeft tevens een melkopschuim optie, maar in tegenstelling tot de machines uit het middensegment heeft de Intelia geen ingebouwd melkreservoir.

 

Pluspunten

De Philips Saeco Intelia HD8751 is supersnel en gebruiksvriendelijk. Wanneer je het apparaat regelmatig gebruikt is het ook nog eens vrijwel onderhoudsarm.

Het apparaat voert de reinigings- en ontkalkingscycli automatisch uit. Maar je zal de lekbak in de gaten moeten houden, omdat de tuit zo nu en dan water lekt. Het koffieresidu vindt zijn weg in de afvallade. Voordat je de afvallade moet legen, ben je al zo’n twaalf bakjes verder. Het is dus echt niet nodig om bij elke nieuwe kop koffie de lade te legen.

 

Saeco Intelia HD8751 reviewMinpunten

De twee bedenkelijke aandachtspunten van de Philips Saeco Intelia Focus HD8751 zijn de afmetingen en de prijs. Deze espressomachine heeft niet bepaald een compact formaat en de prijs van € 350,00 kan geen kleine uitgave genoemd worden.

Drink je graag een bakje of zijn de andere gezinsleden fervente koffiedrinkers dan spreekt het voor zich dat de Saeco Intelia op de langere termijn een goede investering is, omdat het met koffiebonen en niet met de dure pads werkt.

De machine is echter minder geschikt voor filterkoffie. Je kunt een filtermaling gebruiken, maar het is een beetje omslachtig zetten vergeleken met de koffiebonen.

 

Conclusie Saeco Intelia HD8751 review

De Intelia is een respectabele machine met het elan van een professioneel apparaat voorzien van een aantal design functies, waardoor het koffie zetten en het onderhoud in één handomdraai gebeurt.

 

>> Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bol.com

 

[aff_offer_product]
8 Totale Score
Koffie zetten en onderhoud in één handomdraai

De Intelia is een respectabele machine met het elan van een professioneel apparaat voorzien van een aantal design functies, waardoor het koffie zetten en het onderhoud in één handomdraai gebeurt.

 

Ben je er nog niet uit? Lees dan zeker:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo