DeLonghi Autentica Plus review: geweldige koffiemachine

De DeLonghi Autentica Plus is een volautomatische koffiemachine die bonen of gemalen koffie omzet in een heerlijk kopje koffie. Het is een machine die bijna alle rommelige en vervelende onderdelen van het hebben van een koffiemachine weglaat. Je hoeft hem minder te onderhouden dan een cafetière en er is duidelijk over het design nagedacht om hem ook geschikt te maken voor personen die geen enorme keukens hebben. Met een prijs van zo’n €599 kan je iets betere koffie krijgen als je voor een ‘pure’ espressomachine kiest, maar nadat we hem een paar weken uitgetest hebben, zijn er geen andere redenen om niet voor dit model te kiezen. Je leest er alles over in onze DeLonghi Autentica Plus review.

Plus- en minpunten in een oogopslag

Voordelen:
  • Slank frame
  • Diverse stijl
  • Automatisch onderhoud
Nadelen:
  • Reservoirsysteem kan een beetje onhandig zijn
  • Vereist een beetje techniek op het gebied van melk

Vergelijk prijzen bij:[/wpsm_highlight]

 

DeLonghi Autentica Plus review

Design en features

De DeLonghi Autentica Plus is een middenklasse koffiemachine. Hij biedt voldoende features en aanpassingsmogelijkheden zonder te ver te gaan met high-end features, zoals een dubbel kooksysteem die je in de Sage van Heston Oracle ziet. Er zijn redenen waarom echte koffie snobs dit zullen zien als een ‘standaard’ model. Hij is echter perfect als een levensstijl machine die je koffie van restaurant kwaliteit geeft, zonder gedoe en weinig schoonmaak.

Misschien is het meest opvallende van de machine wel de vorm. Dit is een slanke koffiemachine die niet te veel ruimte in beslag neemt. Het is iets waar we erg dankbaar voor zijn in de ietwat kleine keuken waar we deze machines testen. Hoe veel er in een relatief klein frame past is indrukwekkend. Met kleinere afmetingen dan sommige basis espressomodellen zit er een koffiemolen en bonencompartiment in, waar je een volledig standaard pakje bonen in kan doen. Aangezien deze bak een rubberen afsluiting heeft, hoef je je geen zorgen te maken over de versheid op de korte termijn.

Je krijgt niet het gevoel dat ruimte verspilt wordt, alhoewel we wel een beetje teleurgesteld waren dat de DeLonghi Autentica Plus een reservoirsysteem aan de achterkant heeft. Er is niks uitdrukkelijk mis met dit design, maar het is een beetje jammer in een machine die voor de rest erg goed gemaakt is om te werken in krappe omstandigheden. De meeste keukens zullen geschikt zijn voor het design, maar als je aardig wat huishoudelijke apparaten hebt en keukenkastjes hierboven hebt hangen, dan kan het reservoir optillen een beetje lastig worden. Het bovenste gedeelte fungeert als een handgreep en maakt het ook mogelijk om hem zonder op te tillen te vullen. De opening is echter een klein beetje te nauw voor dit laatste (zonder overal water te knoeien). Een volledig uitgeruste koffiemachine die zo compact mogelijk probeert te zijn, zal altijd een paar compromissen hebben. Dit is een van de primaire en er zijn niet veel anderen.

In de Autentica reeks is de plus een middenklasse model. Voor zo’n €200 extra kan je een Autentica Cappuccino machine kopen, welke een melkmodule heeft die je in de koelkast kan doen wanneer je hem niet gebruikt, zodat je alle kans dat je de melk kookt elimineert. Dat is echter de echte koffie voor ‘dummies’ optie en er zijn goedkopere machines beschikbaar die dat kunnen doen.

DeLonghi Autentica Plus kopen

 

Gebruiksgemak

De DeLonghi Autentica Plus probeert je niet voor de gek te houden dat je tijdens het gebruik van deze machine als een barista speelt. Je drukt voornamelijk op een knop en daar komt vervolgens een drankje uit. En dat is prima en de afgelopen weken deze luie levensstijl aanhouden is erg makkelijk geweest. Doe de machine aan en na een paar seconden zal hij zijn autospoelprogramma starten en het water beginnen op te warmen, zodat er zo min mogelijk vertraging is wanneer je je drankje uitkiest.

Deze koffiemachine biedt niet duizenden presets, maar in plaats daarvan bied hij in principe espresso en ‘long’ koffie en de sterkte en hoeveelheid kan je vervolgens aanpassen. Als je iets meer leert over het systeem kan je ook de temperatuur aanpassen. Dit is echter alleen nodig wanneer je koude melk aan je koffie toe gaat voegen. Er is ook een  ‘Mijn Koffie’ instelling. Als je cappuccino’s en flat whites gaat maken, in plaats van magere melk aan je espresso toevoegen, dan moet je de handen een beetje uit de mouwen steken. Een knop op de voorkant van de DeLonghi Autentica Plus zet de stoomuitvoer aan en deze moet je handmatig aansturen om je melk op te warmen en schuim te creëren. Er is een risico dat je je melk kookt als je een beginner bent (of niet), maar net als bij het leren hoe je een stropdas omdoet of de perfecte manier om mascara aan te brengen, is YouTube er om je te helpen. Net als bij de meeste machines (vooral degene zonder dubbele kokers), is er een beetje water gespetter voordat de stoom naar buiten komt. De uitvoer is voor de rest echter consistent en kan de melk voor je drankje binnen een minuut opwarmen. Maar als je zoals eerder gezegd alles automatisch wilt hebben, neem dan een kijkje naar de Autentica Cappuccino.

De stijl machine biedt fantastische diversiteit, hetzelfde dat je zou verwachten van een model met normale afmetingen. Zo is er bijvoorbeeld een heet water knop die het icoon van een kopje thee heeft. Hij is ook handig om je espresso’s om te toveren tot Americanos. De op zichzelf staande stoomspuit is ook perfect voor het maken van warme chocolademelk. Het spuitstuk voor de koffie kan verhoogt en verlaagt worden om ruimte te bieden voor kleine espresso kopjes tot grote mokken. Wederom bewijs dat de DeLonghi Autentica Plus een hoop in een klein frame stopt. Je kan ook instellen hoe fijn de koffiemolen de bonen vermaalt.

Ondanks het feit dat deze koffiemachine gemaakt is voor relatief gebruiksgemak, voelt hij veel minder beperkt dan sommige vergelijkbare machines. Het is zelfs mogelijk om gemalen koffie te gebruiken, maar dit is niet gemaakt voor dagelijks gebruik, aangezien deze optie niet zo snel is als de rest. De onderhoud is zo automatisch als je zou willen. Naast het spoelen tijdens het aanzetten, geeft hij ook aan wanneer de afvalcontainer geleegd moet worden. In tegenstelling tot het reservoir zit deze op een handige plek. Deze is onderdeel van de druppelbak, welke je simpelweg uit de machine kan trekken. Koffiebonen laten niet van die modder achter als bij een cafetière. De machine gaat ook automatisch uit en spoelt zichzelf wederom op dit moment. Dit gebeurt op basis van een tijdsklok die in het menu in kan stellen (we lieten hem op de standaard instelling staan wat 20 minuten is).

DeLonghi Autentica Plus review

 

Hoe smaakt de koffie?

De kwaliteit van de melkdrankjes hangt voornamelijk af van of de techniek doorhebt of niet. Waar de machine verantwoordelijkheid voor neemt is simpele koffie en dat is het. De standaard hoeveelheden zijn misschien een beetje zwakjes, maar met een ‘sterk’ en ‘extra sterk’ modus is het een probleem dat je kan verhelpen. De DeLonghi Autentica Plus produceert een fijne donkere crema, alhoewel het een beetje dunner is dan we zouden willen. Dit was vooral duidelijk, omdat we hiervoor de drie keer zo dure Sage van Heston Oracle getest hebben en deze haalde ook een wat meer nootachtig karakter uit de bonen dan de Autentica. Het belangrijkste is echter dat hij perfect presteert in zijn klasse op het gebied van koffiekwaliteit. Zodra je de techniek doorhebt zal je melkdrankjes kunnen maken die vergelijkbaar zijn met Starbucks.

 

Zou ik de DeLonghi Autentica Plus moeten kopen?

Deze koffiemachine is voornamelijk bedoeld voor het gebruik van bonen, is makkelijk te gebruiken en geeft je nog steeds de flexibiliteit om verschillende soorten drankjes te maken. Sommige machines beperken je tot een bepaalde soort koffie, maar met deze kan je cappuccino’s, espresso’s, thee, warme chocolademelk en zelfs bovril maken. Hij is niet bedoeld voor personen die met een druk op de knop een cappuccino willen hebben, maar DeLonghi heeft daar al een machine voor. Als je relatief weinig ruimte hebt, dan is de DeLonghi Autentica Plus een soort van superster. Als je echter voldoende ruimte hebt, dan zijn er goedkoper modellen in de Philips Saeco reeks die je zou kunnen overwegen.

Goedkoopste DeLonghi Autentica Plus

 

Conclusie DeLonghi Autentica Plus review

Een geweldige koffiemachine voor bonen die vooral handig is voor personen met weinig ruimte. We hopen dat je genoten hebt van deze DeLonghi Autentica Plus review.

Vergelijk prijzen bij:

 

8 Totale Score
Geweldige koffiemachine

Een geweldige koffiemachine voor bonen die vooral handig is voor personen met weinig ruimte.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo