DeLonghi Esam 4200 review

De Magnifica Esam 4200 is een must voor elke persoon die voor barista wil spelen en hun eerste stap willen zetten in de koffiebonenmachine markt. Je kan espresso’s en americano’s maken met de druk op een knop en de traditionele melkopschuimer gebruiken om de perfecte lungo, latte, cappuccino of elk ander melk drankje te maken. Hij kan een 15 bar restaurant en koffiehuis standaard koffie maken in de comfort van je eigen huis en op de meest simpele manier. In deze DeLonghi Esam 4200 review zullen we deze koffiebonenmachine uitgebreid bespreken.

Alle aspecten van een typische professionele pomp espressomachine (zoals degene die je ziet in een café), zoals vermalers, filterhouders en stoompijpen kan je vinden in de Magnifica. DeLonghi heeft ze simpelweg opnieuw ontworpen, kleiner gemaakt en verborgen in een machine. De Magnifica presteert al deze functies perfect met de druk op een knop. De traditionele melkopschuimer maakt het mogelijk om je gasten te verrassen door handmatig de melk te schuimen terwijl je de perfecte cappuccino of latte maakt.

Vergelijk prijzen bij:

 

DeLonghi Esam 4200 review:

Belangrijkste features

  • Stijlvolle koffiebonen espresso/cappuccino machine met een professionele 15-bar pompdruk
  • Geschikt voor verse koffiebonen en gemalen koffie
  • Traditionele roestvrij stalen melkschuim arm en ingebouwde burr koffiemolen
  • Geavanceerd duaal boilersysteem, verwijderbare brouwunit en druppelbak, actieve kopverwarmer en spuitstuk dat in hoogte verstelbaar is
  • Koffiebonen naar kopje kwaliteit met een simpele druk op een knop

 

 

Traditionele melkopschuimer

Cafè latte, cappuccino’s en latte macchiato’s kunnen gemaakt worden door de traditionele melkopschuimer te gebruiken om melk te schuimen. Je kan gebruik gemaken van elke soort koude melk, de stoomdruk aanpassen en handmatig melk stomen zoals een barista dat ook doet om een perfecte schuimlaag te creëren.

De elektronische stoom en koffie thermostaat zorgt voor een accurate aanpasbare stoomcontrole. De Magnifica kan zo ingesteld worden dat de hoeveelheid koffie en water aan je individuele smaak aangepast wordt, zodat je elke keer een perfect kopje kan creëren.

 

Geïntegreerde burr koffiemolen

De geïntegreerde professionele burr vermaler heeft zeven aanpasbare grofheid instellingen. De smaak en kwaliteit van je koffie hangt grotendeels af van hoe fijn de bonen gemalen zijn. Kies de fijnere instelling voor een sterkere smaak of een grovere instelling voor een koffie die iets zwakker is. De koffiebonen worden vers gemalen voor elk kopje. De sterkte van de koffie kan je volledig instellen, zodat je de hoeveelheid koffie dat gebruikt wordt aan kan passen en tussen de 7 en 11 gram kan vermalen.

 

Verwijderbare brouwunit

De brouwunit biedt een perfecte warmtedistributie. Hij doet al het werk voor je en het enige wat je hoeft te doen is op een knop te drukken. Hij spoelt automatisch wanneer je de machine aan en uit doet. Het innovatieve design betekent dat de brouwunit verwijderbaar is voor makkelijk onderhoud en schoonmaken.

 

Thermoblock op de DeLonghi Esam 4200

De thermoblock is een geavanceerde soort boiler die in elke DeLonghi koffiebonenmachine terug gevonden kan worden. Hij verwarmt precies genoeg water voor je kopje. Het bereiken van een stabiele en accurate watertemperatuur is cruciaal voor het brouwen van de perfecte koffie. Dit verkort de opwarmtijd, zodat je koffiemachine binnen een mum van tijd klaar is om te gebruiken en hij is efficiënter op het gebied van energieverbruik. De koffietemperatuur kan verder aangepast worden in de menu instellingen.

Vergelijk prijzen bij:

Beste DeLonghi Esam 4200 Review

 

Een of twee kopjes

Selecteer een of twee kopjes per keer door simpelweg op de relevante knop te drukken. De hoeveelheid die je selecteert wordt aangegeven door een enkel of dubbel kopje op het voorste paneel. Deze functie is beschikbaar voor de zwarte koffie optie op de machine en de hoeveelheid gemalen koffie wordt automatisch aangepast.

 

Koffiefuncties personaliseren

Twee draaiknoppen op de machine maken het mogelijk om je favoriete koffie zo af te stemmen, zodat je precies de juiste hoeveelheid water en koffiesterkte hebt voor je favoriete kopje koffie.

 

Automatische uitschakeling DeLonghi Esam 4200

De Perfecta zal zichzelf automatisch uitschakelen nadat een van te voren ingestelde tijd verstreken is.

 

Aanpasbare koffie dispenser

Het koffie spuitstuk kan omhoog of omlaag bewogen worden om ruimte te bieden voor latte glazen of juist espresso kopjes.

 

DeLonghi Esam 4200 – Ergonomisch en makkelijk om te gebruiken

De containers voor zowel het water als de gemalen koffie zitten aan de voorkant van de machine, zodat ze makkelijk verwijderd kunnen worden voor de schoonmaak. Het waterbassin kan makkelijk bijgevuld worden. Koppel simpelweg de container los en houdt deze onder de kraan. Hij heeft ruimte voor een maximum van 1,8 liter water.

Vergelijk prijzen bij:

 

Functies DeLonghi Esam 4200

De functie van een koffiebonenmachine is net zoals de naam aangeeft, namelijk je letterlijk koffie geven van vers gemalen bonen in je kopje binnen een paar seconden. Nadat je op een knop drukt om espresso te selecteren, begint de bonen naar kopje reis bij de geïntegreerde koffiebonen vermaler. Een aanpasbare, professionele burr koffiemolen zal de bonen vermalen tot de gewenste grofheid.

Goedkoopste DeLonghi Esam 4200 ReviewDe gemalen koffie wordt vervolgens stevig verpakt in de interne brouwunit. Heet water wordt door de koffie geforceerd met een maximale hoeveelheid druk van 15 bar. De espresso wordt daarna rechtstreeks in je kopje gegoten. Het kenmerk van een perfecte espresso kan je herkennen aan de crema: een crèmige, hazelnoot gekleurde laag die bovenop de espresso ligt om de temperatuur en de smaak in te sluiten. Hoe dikker de crema, hoe beter de espresso en de kwaliteit van de machine die het drankje geproduceerd heeft.

Als je geen koffiebonen meer hebt of liever van te voren gemalen koffie wilt gebruiken (cafeïnevrij bijvoorbeeld), gebruik dan het besturingspaneel om de instellingen aan te passen en doe gemalen koffie in de hiervoor bestemde container.

Kwaliteit en betrouwbaarheid blijven een belangrijk onderdeel van de DeLonghi merkwaarden. Alle producten ondergaan rigoureuze kwaliteitscontroles. De beste machines van het bedrijf worden nog steeds met de hand ontworpen, geproduceerd en geassembleerd in Italiaanse productieomgevingen, om zodoende te kunnen voldoen aan de te verwachte kwaliteitsstandaarden.

 

DeLonghi Esam 4200 review – Conclusie

De DeLonghi Magnifica 4200 is een geweldige machine en in de juiste handen zal hij elke keer uitstekende koffie maken. We raden aan om eerst goed de handleiding te lezen, zodat je het meeste kan halen uit deze machine. Daarnaast zal het gebruik van de best mogelijke koffie je kopjes nog tien keer beter maken.

TIP: je kopjes van te voren verwarmen met kokend water voordat je de koffie maakt zal voor een significant verschil in kwaliteit zorgen.

Wees je er van bewust dat koffiebonenmachines tijdens het vermaalproces luidruchtig zijn en dat is bij deze niet anders, maar gezien de uitstekende kwaliteit van de koffie kunnen we dat door de vingers zien. De toegevoegde bonus van een aparte container voor gemalen koffie is geweldig als je cafeïnevrije koffie wilt.

Ontkalk de machine regelmatig, dit zal een verschil maken en je zal er zeker van profiteren. Met goede en correcte onderhoud zal je jarenlang kunnen genieten van de geweldige koffie die deze machine maakt.

Vergelijk prijzen bij:

9 Totale Score
Een geweldige espressomachine

De DeLonghi Magnifica 4200 is een geweldige machine en in de juiste handen zal hij elke keer uitstekende koffie maken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo