DeLonghi Esam 5500 review

Ten eerste willen we zeggen dat dit een briljante koffiemachine is en dat je je niet af moet laten schrikken door de prijs (zo’n €600).  De koffie die uit deze machine komt is van een erg goede kwaliteit en kan vergeleken worden met wat je zou krijgen in een goed café. Wat hij zoal te bieden heeft zullen we uitgebreid bespreken in deze DeLonghi Esam 5500 review.

 

DeLonghi Esam 5500 review

Belangrijkste features

 • Automatische koffiebonenmachine om de perfecte echte espresso, cappuccino en cafè latte met een druk op een knop de maken.
 • Gepatenteerd automatisch cappuccino systeem voor verse cappuccino’s of latte’s. Makkelijk om te onderhouden.
 • Gepersonaliseerde koffie instellingen.
 • Je kan hem gebruiken met bonen of gemalen koffie.
 • Automatische spoeling en ontkalking programma’s.

Vergelijk prijzen bij:

 

DeLonghi Esam 5500 review

Features

De opschuiming op dit model is geweldig en halfvolle melk kan gebruikt worden om uitstekende resultaten te bereiken, dus het is erg goed voor personen die op hun gewicht willen letten. Zo niet, dan kunnen we je vertellen dat volle melk ook exceptioneel smaakt en een genot is.

Zoals bij elke nieuwe koffiemachine zal het even duren voordat je de instelling vindt die bij je smaak past, maar na een beetje uitproberen zal je dit zeker kunnen bereiken en deze machine is erg makkelijk om te gebruiken. Met een druk op de knop kan je de sterkte en de afmetingen van je kopje instellen.

Schoonmaakoperaties zijn handig ontworpen met bonen die verpakt zijn in discussen, zodat er weinig rotzooi ontstaat. De machine heeft een deur aan de voorkant waar je de afvalbak uit kan halen, zodat je deze kan legen en schoon kan maken. De machine maakt daarnaast gebruik van een zelfspoeling, die elke keer geactiveerd wordt wanneer je de machine aan/uit zet. Dit voorkomt dat de machine verstopt raakt en dat hij fantastisch blijft functioneren.

De kan is ook erg makkelijk om schoon te maken en veel makkelijker dan bij andere machines die we in het verleden gebruikt hebben. De pijp kan losgetrokken en vervolgens gespoeld worden met warm water. Er komt helemaal geen schrobben aan te pas, maar we raden wel aan om hem regelmatig schoon te maken als je de machine ook regelmatig gebruikt.

Deze machine is voor de koffiedrinker die van een geweldig kopje koffie houdt. Hij zal erg mooi op je aanrecht staan en heeft geweldige features. Wat zou je nog meer willen?

 

Inhoud van de doos

 • DeLonghi Perfecta Cappuccino ESAM 5500
 • Heet water extensie
 • Melkkan
 • Roestvrij stalen druppelbak
 • Plastic gemalen koffie schepje
 • Afvalbak voor gebruikte koffie
 • Ontkalker
 • Volledige productinstructies

Beste DeLonghi Esam 5500 Review

 

Digitaal display DeLonghi Esam 5500

Het intuïtieve digitale display maakt het mogelijk om zonder inspanning door de besturingen te navigeren en vertelt je exact wat er gebeurt. Zo laat het display je weten wanneer de container voor het koffiedik geleegd moet worden, het waterbassin gevuld moet worden en hij begeleidt je door alle stappen om je favoriete koffie te maken. Hij vertelt je zelfs wanneer het tijd is om de machine te ontkalken.

Vergelijk prijzen bij:

 

Melkkan

De innovatieve gepatenteerde melkkan koppel je rechtstreeks met de machine. Selecteer de schuim dichtheid om je koffie aan je behoeften aan te passen en klik simpelweg op het besturingspaneel voor een latte, cappuccino of latte macchiato. De machine doet de rest voor je.

Het systeem is zo ontworpen dat de melk nooit in de machine gaat, zodat de maximale hygiëne behouden blijft. Door op de automatische schoonmaak knop te drukken kan je de pijpen in de melkkan schoonmaken, waardoor je de kan los kan koppelen en in de koelkast kan bewaren. Wanneer het tijd wordt om te melk in de kan te vervangen, kan je hem ontkoppelen en alle onderdelen kunnen handig in de vaatwasser gedaan worden.

 

Geïntegreerde burr koffiemolen

De geïntegreerde professionele burr vermaler heeft zeven aanpasbare grofheid instellingen. De smaak en kwaliteit van je koffie hangt grotendeels af van hoe fijn de bonen gemalen zijn. Kies de fijnere instelling voor een sterkere smaak of een grovere instelling voor een koffie die iets zwakker is. De koffiebonen worden vers gemalen voor elk kopje. De sterkte van de koffie kan je volledig instellen, zodat je de hoeveelheid koffie dat gebruikt wordt aan kan passen en tussen de 7 en 11 gram kan vermalen.

 

Thermoblock

De thermoblock is een geavanceerde soort boiler. DeLonghi koffiemachines met de gepatenteerde melkkan hebben twee thermoblocks, waardoor de machine tegelijkertijd de koffie kan verwarmen en stoom kan creëren om melk te schuimen. Hij verwarmt precies genoeg water voor je kopje. Het bereiken van een stabiele en accurate watertemperatuur is cruciaal voor het brouwen van de perfecte koffie. Dit verkort de opwarmtijd, zodat je koffiemachine binnen een mum van tijd klaar is om te gebruiken en hij is meer efficiënter op het gebied van energieverbruik. De koffietemperatuur kan verder aangepast worden in de menu instellingen.

 

Verwijderbare brouwunit

De brouwunit biedt een perfecte warmtedistributie. Hij doet al het werk voor je en het enige wat je hoeft te doen is op een knop te drukken. Hij spoelt automatisch wanneer je de machine aan en uit doet. Het innovatieve design betekent dat de brouwunit verwijderbaar is voor makkelijk onderhoud en schoonmaken.

 

Een of twee kopjes

Selecteer een of twee kopjes per keer door simpelweg op de relevante knop te drukken. De hoeveelheid die je selecteert wordt aangegeven door een enkel of dubbel kopje op het voorste paneel. Deze functie is beschikbaar voor de zwarte koffie optie op de machine en de hoeveelheid gemalen koffie wordt automatisch aangepast.

Vergelijk prijzen bij:

 

Automatische uitschakeling

De Perfecta zal zichzelf automatisch uitschakelen nadat een van te voren ingestelde tijd verstreken is.

Goedkope DeLonghi Esam 5500 Review

 

Aanpasbare koffie dispenser

Het koffie spuitstuk kan omhoog of omlaag bewogen worden om ruimte te bieden voor latte glazen of juist espresso kopjes.

 

Geheugenfunctie DeLonghi Esam 5500

De machine kan je favoriete koffie herinneren. Dit kan bereikt worden door de hoeveelheid melk, water en koffie dat je wilt gebruikt in te stellen en dit in het geheugen op te slaan. Selecteer simpelweg de ‘Mijn koffie’ optie of de speciale cappuccino knop om toegang te krijgen tot deze functie.

 

Ergonomisch en makkelijk om te gebruiken

De containers voor zowel het water als de gemalen koffie zitten aan de voorkant van de machine, zodat ze makkelijk verwijderd kunnen worden voor de schoonmaak. Het waterbassin kan makkelijk bijgevuld worden. Koppel simpelweg de container los en houdt deze onder de kraan. Hij heeft ruimte voor een maximum van 1,7 liter water.

 

Functies

De functie van een koffiebonenmachine is net zoals de naam aangeeft, namelijk je letterlijk koffie geven van vers gemalen bonen in je kopje binnen een paar seconden. Nadat je op een knop drukt om espresso te selecteren, begint de bonen naar kopje reis bij de geïntegreerde koffiebonen vermaler. Een aanpasbare, professionele burr koffiemolen zal de bonen vermalen tot de gewenste grofheid.

De gemalen koffie wordt vervolgens stevig verpakt in de interne brouwunit. Heet water wordt door de koffie geforceerd met een maximale hoeveelheid druk van 15 bar. De espresso wordt daarna rechtstreeks in je kopje gegoten. Het kenmerk van een perfecte espresso kan je herkennen aan de crema: een crèmige, hazelnoot gekleurde laag die bovenop de espresso ligt om de temperatuur en de smaak in te sluiten. Hoe dikker de crema, hoe beter de espresso en de kwaliteit van de machine die het drankje geproduceerd heeft.

Als je geen koffiebonen meer hebt of liever van te voren gemalen koffie wilt gebruiken (cafeïnevrij bijvoorbeeld), gebruik dan het besturingspaneel om de instellingen aan te passen en doe gemalen koffie in de hiervoor bestemde container.

 

DeLonghi Esam 5500 kwaliteit en koffie

Kwaliteit en betrouwbaarheid blijven een belangrijk onderdeel van de DeLonghi merkwaarden. Alle producten ondergaan rigoureuze kwaliteitscontroles. De beste machines van het bedrijf worden nog steeds met de hand ontworpen, geproduceerd en geassembleerd in Italiaanse productieomgevingen, om zodoende te kunnen voldoen aan de te verwachte kwaliteitsstandaarden.

Vergelijk prijzen bij:

 

Conclusie DeLonghi Esam 5500 review

De Delonghi Esam 5500 is zo’n goed ontworpen machine dat hij bij iedereen zal passen. Het is extreem makkelijk om tijdens je eerste gebruik espresso. cappuccino’s en latte’s te maken met een simpele druk op een knop. Met het digitale display kan je direct zien wat je geselecteerd en geprogrammeerd hebt.

De stijlvolle zwart en zilveren afwerking zal geweldig in elke keuken passen. De machine is ook praktisch, aangezien hij aan zal geven wanneer het tijd is om de machine te ontkalken (een automatische functie die maar 30 minuten in beslag neemt). Ook zal hij je vertellen wanneer de container voor de koffiedik geleegd moet worden en wanneer je het waterbassin moet vullen. Hij zal je begeleiden tijdens alle stappen van het maken van een espresso en cappuccino en nog veel meer.

Goedkoopste DeLonghi Esam 5500 Review

Het stijlvolle design en de kwalitatieve bouw van de Perfecta is zoals je zou verwachten van de hoge standaarden van DeLonghi. Deze koffiemachine kan al je zintuigen verrijken en je elke dag een langdurige en onvergeetbare koffie-ervaring bieden.

 

Vergelijk prijzen bij:

8 Totale Score
Een goed ontworpen espressomachine

De Esam 5500 is zo'n goed ontworpen machine dat hij bij iedereen zal passen. Het is extreem makkelijk om tijdens je eerste gebruik espresso. cappuccino's en latte's te maken met een simpele druk op een knop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo