Keuze redactie

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110 review

Voordelen:
 • DeLonghi ECAM 22.110 bonenreservoir met goed afsluitbaar deksel voor het behoud van het aroma.
 • Zeer eenvoudig in te stellen. Personaliseer je favoriete espresso zoveel als je zelf wil.
 • Zowel geschikt voor koffiebonen als voor gemalen koffie
 • Altijd kopjes bij de hand door de warmhoudplaat.
 • Geschikt voor melkspecialiteiten dankzij stoompijpje.
 • Eenvoudige in gebruik & onderhoud
Nadelen:
 • Maakt melkspecialiteiten niet met 1 druk op de knop.
 • Vergelijk prijzen bij:

   

  De DeLonghi Magnifica ECAM 22.110.SB: een super automatische espresso machine.

  Overzicht DeLonghi ECAM 22.110 review

  DeLonghi ECAM 22.110 reviewMet een druk van 15 bar is de DeLonghi ECAM 22.110 goed in staat om een geweldige shot espresso te produceren. Hij doet alles voor je: van het malen van de bonen tot koffiezetten en het loslaten van de drap door het indrukken van een knop.  Deze is zeer geschikt voor de beginnende barista of voor die mensen die de makkelijkste manier om koffie te zetten zoeken. Omdat het een pompgestuurde machine is wordt het water door een interne pomp door de gemalen koffie geperst. Hij gebruikt een hogere druk dan een stoommachine en dit resulteert in een beter smakende koffie espresso.

  Hiervoor is een minimale druk nodig van 9 bar!

  DeLonghi Magnifica ECAM 22.110 is het een betaalbare super automatische espressomachine, als je bedenkt dat je voor een super automatische machine gemiddeld meer betaalt.

  DeLonghi Magnifica ECAM 22.110

  Als je de factoren in aanmerking neemt die invloed hebben op espressosmaak, duurzaamheid van de machine en gebruikersvriendelijkheid, komt de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110.SB aanmerkelijk beter voor de dag dan de gemiddelde super automatische machine die op de markt is.

  Dankzij het eenvoudige en efficiënte bedieningspaneel maakt u makkelijk elke soort koffie. Door aan de centrale knop te draaien, bepaalt u de sterkte van de koffie. Druk vervolgens op de knop voor een espresso of lungo.

   

  Ontwerp DeLonghi ECAM 22.110

  Delonghi ecam 22.110SBMet een inhoud van 1.8 liter is de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110.SB uitgevoerd met een waterreservoir met een gemiddelde inhoud, die een relatief stabiele watertemperatuur oplevert, wat op zijn beurt weer zorgt voor een redelijk consistente espressokwaliteit.

  Deze unit maakt gebruik van een enkele boiler met warmtewisselaar om het water op te warmen. Hij pompt het water door een opgewarmde mantelbuis (de warmtewisselaar) om het te verwarmen tot de ideale zettemperatuur.
  Dit systeem houdt de watertemperatuur consistenter en maakt het je mogelijk om tegelijk koffie te zetten en melk te stomen.

  De boiler is gemaakt van aluminium, wat meestal goedkoper is maar na langere tijd vaker gaat roesten.

  Voor degenen die willen bepalen hoeveel schuim in hun koffie komt, is deze machine ook uitgerust met een aparte stoompijp om de melk handmatig te schuimen voor espresso/latte dranken.

  Hiernaast zit er ook een geïntegreerde koffiemolen in die voor nog meer gebruiksgemak zorgt omdat je minder hoeft voor te bereiden en schoon te maken.

  Het RVS stoompijpje mengt stoom, lucht en melk en produceert zo een rijke romige schuimlaag voor een perfecte cappuccino.

  Om het toestel makkelijk te kunnen reinigen is het uitgerust met onder meer een uitneembaar lekbakje,
  demontabele zetgroep en automatisch reinigingsprogrammareiniging.

   

  Koffieboon Molen

  De DeLonghDeLonghi Magnifica ECAM 22.110 Grijsi Magnifica ECAM 22.110.SB is uitgevoerd met een bonenreservoir van gemiddelde inhoud. Er kan 250 gram bonen in, genoeg voor 16 espresso shots. Hij heeft 13 verschillende maalinstellingen waardoor hij gevoeliger is dan de gemiddelde molen.

  Hij is uitgerust met een conische schijfkoffiemolen, de beste in zijn soort. Het is de stilste, schoonste en betrouwbaarste molen die je ooit zult tegenkomen.

  Afmetingen DeLonghi ECAM 22.110

  • Gewicht:      9 kg
  • Hoogte:      35,1 cm
  • Breedte:     23,8 cm
  • Diepte:       43 cm
  • Materiaal:  Kunststof

  Als je de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110.SB op je aanrecht onder de keukenkastjes kwijt wilt, zul je zien dat het past met 10 cm ruimte over. Hierbij gaan we uit van  een standaard afstand van 45 cm van je aanrecht tot de onderkant van je keukenkastjes.

  Bekijk video van de review

   

  Conclusie DeLonghi ECAM 22.110 review

  De DeLonghi ECAM 22.110 SB maakt koffie zoals je die zelf het lekkerst vindt. Hiervoor staan tot jouw beschikking 3 verschillende temperatuurinstellingen, 13 maalstanden en keuze uit een extra sterke of extra lichte aroma. Met de Rapid Cappuccino functie kun je snel melk opschuimen na het zetten van een kopje koffie. Nieuw is ook de thermoblock. Hiermee is een ideale en constante temperatuur gewaarborgd. Dankzij de koffiebonen weet je nu pas echt hoe echte koffie smaakt!

  Vergelijk prijzen bij:

   

  Zoek je toch een andere espresso machine voor thuis?
  Check onze #1 koopgids + reviews om zo de beste espressomachine te kopen

  9 Totale Score
  DeLonghi Magnifica ECAM 22.110: als beste getest

  DeLonghi ECAM 22.110 SB maakt dankzij het efficiënte en gemakkelijke bedieningspaneel eenvoudig elke soort koffie. De koffiesterkte en de maalgraad zijn instelbaar. Ook de uitloopopeningen zijn in hoogte instelbaar. De DeLonghi ECAM 22.110.SB koffiemachine is in oktober 2014 als beste getest door de consumentenbond.

  Tags:

  2 Opmerkingen
  1. maakte na een week gebruikt te hebben heel veel herrie druppelaar schoon gemaakkt ging moeilijk {en had misschien de helemachine schoonmoeten maken achter klep }
   Nu terug gestuurd. En op zoek naar een andere WAT ERG MOEILIJK IS.

  2. Top apparaat, simpel en daardoor makkelijk in gebruik en goed te onderhouden. Zet heerlijke koffie en espresso. Ik gebruik daarnaast een melkopschuimer (voor een cappuccino) aangezien ik dat hygiënischer en lekkerder vindt dan een volautomaat incl. cappucinno-mogelijkheid. Verder goede service aan huis van DeLonghi wanneer er problemen zijn met het apparaat. Wanneer het binnen de 2 jaar garantie valt komt er een monteur kosteloos aan huis om het te te repareren, wanneer het buiten de garantie valt zijn de kosten uiteraard wel voor eigen rekening maar je hoeft, zoals bij veel andere merken wel t geval is, het apparaat niet af te leven bij een reparatie/servicepunt waardoor je hem een tijd kwijt bent.

  Laat een reactie achter

  Vivakoffie
  Logo