Dolce Gusto Drop review van Nescafé

Met een vorm die geïnspireerd is door het effect van een druppel koffie, is de Dolce Gusto Drop zonder twijfel een opvallende machine. De introductie brengt het totaal aantal Nescafé Dolce Gusto automatische en handmatige machines op acht. De Dolce Gusto Drop heeft net als zijn zusteruitgave Stelia, een touchscreen. Dit is een verbetering ten opzichte van de knoppen die in vorige automatische machines gebruikt werden. Hij is beschikbaar in zilver, wit en rood en gebruikt Dolce Gusto capsules om meer dan 30 verschillende drankjes te maken. Ook heeft hij een ingebouwd ontkalkingsalarm en zelfs een aparte prullenbak om gebruikte capsules in te doen. In onze Dolce Gusto Drop review zullen we deze machine eens goed onder de loep nemen.

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief:
 • Strak touchscreen
 • Ongebruikelijk design
 • Platform voor kopjes kan verstelt worden
Negatief:
 • Werkt alleen met compatibele capsules
 • Klein waterbassin
 • Neemt meer ruimte in beslag dan vergelijkbare machines

Vergelijk prijzen bij:

 

Dolce Gusto Drop review – Design

Voor iedereen die een beetje moe wordt van de koffiemachines die je ook kan verwarren met een stereo speaker, biedt de Dolce Gusto Drop een verfrissend, alternatief design. Het ronde design betekent dat je hem niet in een krappe hoek kan plaatsen, maar waarom zou je dat ook willen doen? Dit is een machine die het verdiend om in de spotlight te staan.

De standaard verbergt het waterbassin van de Dolce Gusto Drop. Een duidelijk paneel aan de voorkant laat zien hoeveel water er nog inzit en een subtiel lipje aan de onderkant maakt het makkelijker om het bassin te verwijderen. Vanwege het design is het bassin erg compact en heeft deze maar ruimte voor 800ml, maar er zit in ieder geval wel een deksel op om te voorkomen dat je knoeit wanneer je gaat vullen. In de standaard zit ook een druppelbak die in hoogte verstelbaar is, zodat je ruimte hebt voor de wijdste mokken en een helder oranje stroomdraad.

Om de machine te gebruiken selecteer je eerst hoeveel water je wilt gebruiken voor elke capsule. Je kan de aanbevolen hoeveelheid aanhouden of je drankje slapper of sterker maken. Ten slotte kies je of je heet of koud water wilt gebruiken.

Dolce Gusto Drop kopen

LEES OOK: Welke Nespresso machine kopen? 5 tips die je moet lezen.

 

Dolce Gusto Drop review – Hoe is het gebruiksgemak?

De Drop is uitstekend voor de ochtenden wanneer je niet veel tijd hebt, aangezien hij erg snel opgewarmd is nadat je hem aan hebt gezet. Het toevoegen van een capsule is simpel. Deze passen precies in de houder aan de bovenkant van de machine en deze schuift soepel terug. In tegenstelling tot vorige versies, is het nu niet nodig om een clipje naar beneden te trekken om de capsule door te prikken. De machine doet dit nu namelijk automatisch.

Je hoeft ook niet te controleren hoeveel water toegevoegd wordt, aangezien alleen de hoeveelheid streepjes die je geselecteerd hebt toegevoegd zullen worden. De machine onthoudt de laatste streepjes instelling die je gebruikt hebt, zelfs als je hem uitzet. Dit maakt het ideaal voor het maken van meerdere kopjes koffie of personen die veel koffie drinken.

We begonnen met het maken van een Latte Macchiato, waarbij een witte melk capsule en zwarte koffie capsule gebruikten. We gingen er vanuit dat we het kopje op een lagere hoogte moesten zetten, maar dit bleek niet de bedoeling te zijn. Toen de melk en koffie in het kopje werd gegoten zorgde de hoogte ervoor dat het veel spetterde, dus de hogere positie was beter geweest. Het uiteindelijke drankje had echter een uitstekende hoeveelheid schuim en koffie (220ml) voor het kopje. De prullenbak voor de capsules was ook erg handig, aangezien we niet meerdere keren naar de prullenbak in de keuken hoefde te lopen.

We bewogen het platform weer omhoog en maakte vervolgens een espresso. Het kopje werd makkelijk gevuld en resulteerde in een aromatisch drankje met een indrukwekkende crema. Ten slotte maakte we nog een Chococino (een chocolade en melk drankje) in het grote kopje. Deze keer hielden we het platform op de hoogste stand en de spetters waren nu minimaal. De warme chocolademelk was aangenaam romig, maar moest wel een beetje geroerd worden om de chocola die naar de bodem van het kopje was gezonken te combineren.

Dolce Gusto Drop review

 

Dolce Gusto Drop review – Hoe goed is de koffie

Rijk, glad en altijd perfect gebrouwen, het Dolce Gusto Drop capsule systeem maakt echt geweldige koffie, compleet met een zijdeachtige crema. De espresso heeft een rijke en bevredigende smaak, terwijl de keuze van andere drankjes, zoals cappuccino’s, koude drankjes en theeën, de Drop meer maken dan alleen een koffiemachine. De melkcapsules zullen niet iedereen kunnen bekoren, maar ze zijn zonder twijfel handig wanneer verse melk geen optie is. Ze geven echt een perfecte ‘finishing touch’ aan melkdrankjes.

LEES OOK: Beste koffiepadmachine TOP 10

 

Zou ik de Nescafé Dolce Gusto Drop moeten kopen?

Alhoewel er veel compacte machines zijn die een groter waterbassin bieden, zouden de strakke esthetica en het geweldige gebruiksgemak van de Drop genoeg moeten zijn om hem in huis te halen. Aangezien de drankjes die aangeboden worden constant uitgebreid worden, is hij een geweldige keuze voor een huishouden waar iedereen van wat anders houdt. Zolang je er uiteraard geen problemen mee hebt om hem regelmatig te vullen.

Goedkoopste Dolce Gusto Drop

 

Conclusie

Knopvrij, morsvrij en met een design dat altijd aandacht zal trekken, is de Drop momenteel een van de beste incarnaties van het Dolce Gusto systeem. We hopen dat je genoten hebt van deze Dolce Gusto Drop review!

Vergelijk prijzen bij:

8 Totale Score
Een design dat altijd aandacht zal trekken

Knopvrij, morsvrij en met een design dat altijd aandacht zal trekken

2 Opmerkingen
 1. ik heb ook een drop dolce custo en tweemaal ontkalk maar het lampje blif daarna oranje inplaats van groen zoals het hoort te zijn

 2. Helaas tot twee keer toe de pech gehad een slecht apparaat te treffen.
  In het eerste geval kregen we na een paar weken het probleem dat de standby knop rood bleef knipperen en apparaat deed niets meer

  In het tweede geval, na retourneren van het eerste apparaat, kwam er direct na het thuis plaatsen geen water eruit.

  Daarna weer retour, maar geen nieuwe voor gekocht. Geld netjes terugontvangen.

  Wellicht een slechte levering bij de winkel?

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo