Gaggia Brera review: Volautomaat

Geweldig voor lungo’s of een Hollandse kop koffie, maar hij kan zich niet meten met de beste handmatige machines voor pure espresso.

 

Voordelen:
  • Keramische maler voorkomt het doorbranden van de bonen waardoor je de pure smaak proeft.
  • Fraai metalen front & chromen details
  • Direct stoom beschikbaar dankzij het dubbele thermosysteem
  • Reiniging en ontkalkingscyclus van de Gaggia Brera is volledig automatisch
Nadelen:
  • Weinig ruimte voor grote mokken
  • Heeft een relatief klein bonenreservoir

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gaggia Brera review

Gaggia BreraPhilips bezit zowel Seaco als Gaggia, maar de Gaggia Brera bonenmachine ziet er heel anders uit dan de retro hi-fi stijl van de Saeco Xsmall. De Brera heeft plastic zijden en bovenkant, maar metalen panelen aan de voorkant die hem meer klasse geven.  We zijn niet weg van de grote knop, deze ziet er goedkoop uit.

Je moet goed voorbereid zijn als je de Gaggia Brera gaat gebruiken, want elke keer als je hem aanzet spoelt hij het systeem. Je moet dus altijd een mok onder de tuit hebben staan.

De bestanddelen gaan er op dezelfde plekken in als bij de Seaco Xsmall: het water aan de linkerkant van de tuit, gebruikte vermalen koffie rechts, en de geroosterde koffiebonen aan de bovenkant.

Je kunt waarschijnlijk net twee kleine koffiekopjes tegelijk onder de tuit zetten, maar er is geen ruimte voor groot servieswerk.

 

De Gaggia Brera is makkelijk in het gebruik, en de metalen panelen aan de voorkant geven hem een luxe uitstraling

 

Het is gemakkelijk om de vermaling aan te passen met de controle knop in de koffiemolen. Je kunt de sterkte van de espresso aanpassen met de knop onder de start-knop aan de voorkant van de machine. Is zijn ook aparte knoppen voor espresso en americano-stijl grote koffies.

De beste espresso hebben we gemaakt van een combinatie van de fijnst mogelijke vermaling en stand twee uit drie van de sterkte-opties. Het resultaat was een goede, bittere espresso, met een cremalaag die niet te wit was, met een redelijke temperatuur van 64 graden. Deze espresso kan niet voldoen aan de olieachtige, rijke smaak van de beste handmatig bediende machine, dus het zou niet onze keuze zijn voor een pure espresso, maar het was een goede basis voor een grote koffie.

Gaggia Brera reviewEen acceptabel kop espresso, die een goede basis is voor een grote koffie, maar niet hoog op de lijst met beste handmatig gemaakte espresso’s

De keur aan dranken die we konden maken was mede door het schuimpijpje, die precies de juiste soort opgeschuimde melk produceerde die we wilden hebben, met stevige belletjes en een mooi schuim – perfect voor een latte.

Het schuim is precies goed voor een latte door het stoompijpje van de Brera

We zijn erg te spreken over de Gaggia Brera. De kwaliteit van de espresso haalt het niet bij de beste handmatige machines, maar het kwam in de buurt. Het is ook een compacte en mooi uitziende machine, en er gaat niets boven een bonenmachine als je de keuken netjes wilt houden.

Als je op zoek bent naar het ultieme koffiegemak is dit een goede koop.

 

Gaggia Brera Specificaties

Afmetingen (HxBxD); 315x255x45mm,
Water capaciteit: 1,2 L,
Kop verwarmer: ja,
Melk opschuimer: ja (stoompijpje),
Aanpasbare vermaling: ja,
Aanpasbare sterkte: ja (3 stappen)

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Lees ook:

8.5 Totale Score
Gaggia Brera: Heerlijke koffie voor een betaalbare prijs!

Topkwaliteit voor een redelijke prijs! Zet goede koffie, makkelijke bedieneing en makkelijk schoon te maken. Je hoeft voortaan voor heerlijke koffie niet meer de deur uit.

1 Reactie
  1. Goede koffie maar de stand-by blijft te lang aan gaat niet naar een uur uit

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo