Hario Skerton review

De Hario Skerton koffiemolen met keramische maalschijf is een goed ontwerpen en zeer goed presterende handmatige koffiemolen. We vinden echter dat het gebruik van een deels glazen behuizing hem iets meer breekbaar en daardoor minder mobiel maakt dan we zouden willen. In deze Hario Skerton review zullen we bespreken wat hij zoal te bieden heeft.

 

Hario Skerton review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief:
  • Goedkoop
  • Stil
  • Iets sneller dan andere handmatige koffiemolens
Negatief:
  • Glazen opvangreservoir kan scheuren en breken

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prestaties van de Hario Skerton

De Hario Skerton ontvangt een gemiddelde score op het gebied van prestaties, wat grotendeels komt door de extra inspanning die vereist is om een handmatige koffiemolen te gebruiken. Hieronder zullen we de prestaties per onderdeel verduidelijken.

 

Kwaliteit van de smaak

De Hario Skerton presteerde goed in onze testen op het gebied van de kwaliteit van de smaak, met een score van 6. Voor bereidingswijzen waar een erg fijne maling nodig is, voornamelijk de overgiet methodes, was de Hario Skerton erg goed. Op dat gebied presteerde hij een smaak die bijna gelijk was aan die van de geweldige OXO. Toen we een grovere maling probeerde te krijgen waren de resultaten veel minder consistent. Hierdoor was onze French press koffie erg bitter. Met de andere handmatige koffiemolens in deze prijsklasse behaalde we vergelijkbare resultaten.

LEES OOK: Aeropress vs French press: welke moet je kopen?

 

Gebruiksgemak

De Hario Skerton behaalde een lage score van 4 op dit gebied, wat simpelweg komt door het feit dat een handmatige koffiemolen meer tijd nodig heeft en er meer inspanning van de kant van de gebruiker vereist is dan een elektrische. We hadden ongeveer vijf minuten nodig om genoeg koffie voor een kopje te malen, wanneer we rustig maalde. Die tijd konden we flink verlagen door sneller te draaien, maar hierna moesten we ook direct onze bezwete kleren vervangen. Al met al was de Hario Skerton ongeveer 20% sneller dan vergelijkbaar geprijsde handmatige koffiemolens.

 

Stilte

Alle handmatige koffiemolens zijn stil en de Hario Skerton is geen uitzondering. Met een score van 9 op dit gebied presteerde hij net zo goed als andere handmatige modellen. Je kan deze koffiemolen zonder problemen gebruiken in een druk kantoor of appartement vol met uitslapers. Niemand zal gestoord worden.

Beste Hario Skerton Review

 

Gebruik zonder rotzooi

Op dit gebied presteerde de handmatige modellen wederom zeer goed. Met een score van 9 staan alle handmatige koffiemolens bovenaan. Door het volledig gesloten ontwerp van de Hario Skerton zal er geen koffie gemorst worden tijdens het malen. Het glazen opvangreservoir kan je makkelijk loskoppelen en zonder te morsen de vermalen koffie in je apparaat voor het bereiden van de koffie gieten. Je kan deze koffiemolen overal gebruiken zonder je zorgen te maken dat je een rotzooi maakt.

 

Beste toepassingen

De Hario Skerton is iets sneller dan andere handmatige koffiemolens die we getest hebben, maar hij is niet net zo duurzaam. Dit maakt hem ideaal voor een koffiemolen die je collega’s of huisgenoten niet zal storen. Als je op zoek bent naar een model dat meer mobiel is, voor bijvoorbeeld op de camping, dan denken we dat de kleine snelheidsopoffering van andere modellen de extra duurzaamheid waard is.

 

Hario Skerton: Waarde voor je geld

Met een prijs van zo’n €40 is de Hario Skerton iets duurder dan de meeste handmatige koffiemolens. Als je op zoek bent naar iets dat stil is voor op het kantoor of een vol huis, denken we nog steeds dat hij een goede waarde biedt, aangezien hij iets sneller is dan andere modellen. Als je je zorgen maakt over mobiliteit en duurzaamheid, kies dan een model met stevigere materialen uit.

Goedkoopste Hario Skerton Review

 

Conclusie van deze Hario Skerton review

De Hario Skerton is een geweldige handmatige koffiemolen die sneller is dan de meeste handmatige modellen, maar hij is niet zo duurzaam. Als je een handmatige koffiemolen voor thuis of op het kantoor wilt, koop dan de Skerton. Als je iets voor op de camping of tijdens je reizen wilt, kies dan een model met minder breekbare materialen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

9 Totale Score
Geweldige & snelle handmatige koffiemolen

De Hario Skerton is een geweldige handmatige koffiemolen die sneller is dan de meeste handmatige modellen, maar hij is niet zo duurzaam

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo