Krups EA8150 review

De Krups EA8150 espressomachine is niet smart. Hij gaat niet vanzelf aan in de ochtend om vervolgens een kopje koffie te bereiden en verstuurt geen notificatie wanneer hij je kopje gevuld heeft. Hij kan zelfs niet eens met je wifi-netwerk verbinden. Maar hij automatiseert bijna volledig de bereiding van een smaakvolle espresso, cappuccino en ja, ook simpele koffie. In deze Krups EA8150 review zullen we deze koffiebonenmachine uitgebreid onder de loep nemen.

Plus- en minpunten in een oogopslag

Voordelen:
  • Bereidt geweldige espresso en koffie
  • Produceert een volle crema, zelfs wanneer je grote porties bereidt
  • Bijna volledig automatisch en onfeilbaar
Nadelen:
  • Donker gebrande koffiebonen hebben hulp nodig om van het koffiebonenreservoir in de koffiemolen te vallen
  • Bereide koffie heeft een temperatuur van maar 78 graden
  • De stoompijp is een beetje lastig om te gebruiken
  • Kan geen heet water gieten voor het bereiden van thee

Je hebt geen barista vaardigheden nodig om heerlijke cafeïnedranken te bereiden met de Krups EA8150.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Krups EA8150 review:

Functies en eigenschappen

Krups EA8150 reviewDit is een thermoblock koffiebonenmachine, wat betekent dat hij precies de hoeveelheid water opwarmt die je nodig hebt voor je kopje koffie en ook nauwkeurig de juiste hoeveelheid koffiebonen maalt voor wat je wilt bereiden. Koffie dat bereid wordt met vers vermalen koffiebonen smaakt beter, omdat de essentiële oliën in de bonen geen tijd hebben om te verdampen zoals bij van tevoren vermalen bonen. Druk op de startknop van de EA8150 en hij zal de vereiste hoeveelheid water opwarmen, de koffiemolen met maalschijf opstarten en de hoeveelheid koffiebonen uit het reservoir in de molen trekken die voor het geselecteerde drankje nodig is.

‘Trekken’ is echter een beetje te positief. De koffiemolen vertrouwt op het gewicht van de bonen en zwaartekracht, waardoor we aankomen bij ons grootste kritiekpunt van deze machine. Krups raadt aan om alleen medium gebrande bonen te gebruiken, aangezien donker gebrande bonen meer olieachtig zijn. Toen we onze favoriete Franse ‘roast’ probeerden te gebruiken, kwamen we er snel achter dat de koffiebonen aan elkaar blijven plakken, waardoor voorkomen wordt dat sommige in de molen vallen. In de gebruikshandleiding van Krups wordt aangegeven dat als je donker gebrande bonen wilt gebruiken, dan moet je deze eerst roeren voor het bereiden, zodat ze van elkaar gescheiden worden.

Een grote bedekking over de ‘mond’ van de molen is waarschijnlijk bedoeld om te voorkomen dat voorwerpen (of vingers) contact maken met de molen. Wij kwamen erachter dat we de bonen niet alleen moeste roeren, maar ook regelmatig een lepel in het reservoir moest drukken om ervoor te zorgen dat genoeg bonen in de koffiemolen vielen (zelfs met de ‘olieachtige koffiebonen accessoire’ van Krups). De keel van de koffiemolen is lang genoeg dat de lepel nooit contact maakte met de maalschijven, maar ik denk dat de garantie komt te vervallen als dit wel zo is.

ss

Je kan de molen instellen om fijn, medium of grof vermalen koffie te produceren. Zodra de bonen vermalen zijn worden ze samengedrukt in een compacte houder en geïnjecteerd met heet water op hoge druk (de waterpomp van de EA8150 produceert 15 bat atmosferische druk) om je hete drankje te bereiden. Nadat de koffie in je kopje is gegoten wordt de koffiedik automatisch gedumpt en daarna is de machine klaar voor de volgende ‘bestelling’. Het is een volledig automatisch proces; afgezien van het hele koffiebonen met een lepel aandrukken. Het enige andere wat je moet doen is af en toe het waterreservoir bijvullen, het koffiebonenreservoir aanvullen (deze biedt ruimte voor 250 gram), de koffielade reinigen en de lekbak en afvalbak legen en schoonmaken.

Het waterreservoir biedt ruimte voor 1,7 liter, is verwijderbaar en heeft een deksel die omhoog klapt om een ingebouwde handgreep te onthullen. Het is een uitstekend ontwerp; pas echter op dat je hem niet te veel vult, want anders stroomt mogelijk water over de rand wanneer je terugloopt naar de machine. Dit reservoir kan ook uitgerust worden met een optioneel waterfilter, welke Krups die meegestuurd had voor deze Krups EA8150 review. Wij gebruikte gefilterd water uit onze koelkast voor de testen.

 

Maakt ristretto, espresso en koffie

De EA8150 kan drie verschillende soorten koffie bereiden met verschillende serveer hoeveelheden. Ristretto (20 tot 30 ml), espresso (30 tot 70 ml) of koffie (80 tot 180 ml). De machine kan ook twee bereidingscycli achter elkaar uitvoeren (een vers setje bonen voor elke cyclus malen) om de aangegeven serveer hoeveelheden te verdubbelen voor een kopje of koffie voor twee kopjes bereiden. De in hoogte verstelbare koffietuit is groot genoeg om in een kopje te gieten of in twee kopjes dicht naast elkaar geplaatst.

Krups EA8150 cappuccino machineZoals we eerder al aangaven is de EA8150 niet zo ‘smart’ als sommige koffiemachines van vandaag de dag, maar hij heeft genoeg hersenen om het bereidingsproces van koffie te vereenvoudigen. Hij kan twee van je favoriete bereidingsinstellingen onthouden (de hoeveelheid, sterkte en het aantal cycli) en hij heeft een monochroom lcd-scherm dat samenwerkt met een aantal knoppen op het paneel aan de voorkant. Het display geeft nummers en ietwat lastig te ontcijferen iconen weer om je te informeren over de instellingen en periodieke onderhoudsvereisten (je doet er goed aan om de handleiding bij de hand te houden om de hiëroglyfen te ontcijferen).

De machine zal je op de hoogte stellen wanneer het waterreservoir gevuld moet worden, de koffielade en afvalbak geleegd moet worden, wanneer een reinigingscyclus vereist is (een proces van 13 minuten) of wanneer hij ontkalkt moet worden (een proces dat 20 minuten duurt waarbij gebruik gemaakt wordt van ontkalkingspoeder). Plastic drijft in de lekbak wanneer die te vol begint te raken, maar het is mogelijk een goed idee om er een gewoonte van te maken om de lekbak tegelijkertijd met de afvalbak te legen en reinigen.

Je kan de machine informeren hoeveel mineralen in je water zit (Krups levert een teststrip mee welke de waterhardheid op een schaal van 1 tot 4 meet), de temperatuur van je koffie uit een van de drie instellingen kiezen, de sterkte van je koffie aanpassen (ook op een schaal van 1 tot 3) en een automatische spoelingscyclus in- of uitschakelen wanneer je de machine aanzet (je kan deze spoeling ook handmatig uitvoeren).

Een stoompijp aan de rechterkant van de machine maakt het mogelijk om melk te stomen en op te schuimen voor een cappuccino, latte, macchiato of vergelijkbaar drankje. De EA8150 zal stoom produceren gedurende maximaal twee minuten of je kan de functie handmatig uitschakelen wanneer je genoeg hebt. De pijp zal naar buiten draaien, maar we vonden het vrij lastig om de melkkan rond de lekbak te manoeuvreren. We moesten onze kan van 12 cm kantelen om de pijp in de melk te dompelen en morste wat schuim toen we klaar waren en de kan weer moesten kantelen om hem te verwijderen. Positief is echter dat de pijp een goede hoeveelheid schuim produceerde en zorgde voor een temperatuur van zo’n 77 graden van de melk. Je kan de pijp ook makkelijk loskoppelen en reinigen.

 

Bereidingskwaliteit en algehele waarde

melkopschuimer Krups EA8150Nadat je de Krups EA8150 aan hebt gedaan duurt het 41 seconden voordat je je eerste drankje kan bereiden. Een kopje koffie van 130 ml bereiden doet hij 48 seconden over nadat de machine opgewarmd is (die hoeveelheid kozen we uit omdat dat ongeveer in het midden zit van wat de machine kan bereiden). Als je melk op wilt schuimen om een cappuccino te bereiden, dan zal je een extra 27 seconden moeten wachten voordat je de stoompijp kan gebruiken. We raden ook aan om je kopjes voor het bereiden te verwarmen met heet water, omdat de koffie die bereid werd een temperatuur van maar 78 graden had met van tevoren verwarmde kopjes; en we gebruikte de hoogste temperatuurinstelling. Volgens experts is de ideale watertemperatuur voor het bereiden van koffie tussen de 90 en 96 graden Celsius.

Alhoewel de koffie niet lang heet blijft, produceert de machine wel een rijk en automatisch drankje met een dikke laag crema, zelfs bij grote hoeveelheid en wanneer je koffie na elkaar bereidt. En de koffie is echt tot de laatste druppel goed, zonder dat er koffiedeeltjes in je drankje zitten.

 

Conclusie van deze Krups EA8150 review

De EA8150 is gemaakt voor personen die liever gewoon koffie drinken, in plaats van volledige controle te hebben over de fijnste details van de bereiding. Een aanpassing van het design van het koffiebonenreservoir en de koffiemolen zouden de grootste tekortkomingen oplossen en het was fijn geweest als het water nog 5 tot 10 graden warmer was geweest. Maar tijdens onze evaluatie van een maand zijn we gewoon geraakt aan het aandrukken van de koffiebonen met een lepel terwijl de bonen vermalen worden. En we moeten er een gewoonte van maken om de kopjes van tevoren op te warmen. Dit alles maakt van de minpunten geen dealbreakers en je zal zeker weten genieten van de koffie die geproduceerd wordt.

Vergelijk prijzen nu bij:

8 Totale Score
Bijna volautomatisch en onfeilbare koffiebonenmachine

De EA8150 is gemaakt voor personen die liever gewoon koffie drinken, in plaats van volledige controle te hebben over de fijnste details van de bereiding

1 Reactie
  1. Ik wil graag mijn favoriete bereidingsinstelling wissen. Hoe kan ik dat doen?

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo