Krups Opio review: betaalbare kwalitatieve espressomachine

De Krups Opio kopen?

Hoewel het niet de meest elegante koffiemachine is, heeft de Krups Opio alle basisfuncties die je nodig hebt voor een espresso van baristakwaliteit. Je wordt echter niet gelimiteerd tot maar één soort koffie. Door gebruik te maken van de stoompijp kan je elk soort melkdrankje bereiden die je maar wilt. Dit kan je bereiken door simpelweg aan te passen hoeveel melk je wilt stomen.

Het grote waterbassin van 1,5 liter maakt het mogelijk om meerdere kopjes te maken voordat je hem weer bij moet vullen. Al met al is de Opio een goede koffiemachine voor de prijs. Hij is erg gebruiksvriendelijk voor beginners en een geweldige keuze voor personen die op zoek zijn naar een betaalbare espressomachine die uitstekende koffie maakt. Lees verder om meer te ontdekken in onze uitgebreide recensie.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Krups Opio

Positief:

  • Maakt kwalitatieve espresso.
  • Met de stoompijp kan je verschillende soorten melkdranken maken.
  • Betaalbaar.
  • Makkelijk om te gebruiken en onderhouden.
  • Compact ontwerp; neemt weinig ruimte in beslag op het aanrecht.
  • Door van filter te wisselen kan je de sterkte van je koffie variëren.
Negatief:
  • Het is lastig om het filter te plaatsen.
  • De stoompijp is niet zo krachtig vergeleken met sommige andere koffiemachines.

 

Wat koop je?

15-bar pistonmachine

krups opio pistonmachine koffiezetapparaat kopen

Direct prijzen vergelijken:

Om een degelijk shotje espresso te maken moet een pistonmachine heet water door de gemalen koffie pompen met een hoge druk. De druk wordt gemeten in bar. De 15-bar pomp in de Krups Opio is precies goed. De druk is niet te laag waardoor de koffie zwak wordt en ook niet te hoog waardoor je een bittere nasmaak in je koffie krijgt. Met deze druk krijg je een rijke en diepe espresso, met de heerlijke romige crema bovenop.

 

Bevat stoompijp voor melkdranken

De Opio is puur een pistonmachine. Je kan hem echter gebruiken om meer dan alleen espresso te maken.

krups opio pistonmachine koffiezetapparaat kopen

Met de gekoppelde stoompijp kan je opgeschuimde melk maken voor cappuccino’s, flat white en latte. Er is een kleine leercurve om de melk precies goed te stomen, maar uiteindelijk zal je dit onder de knie krijgen.

 

Enkele en dubbele shot filters

De koffiemachine wordt geleverd met twee filters voor een enkele shot of dubbele shot espresso. Dit maakt het mogelijk om te variëren hoe sterk je je koffie wilt of twee shots in één keer te maken.

 

Snelopwarmende boiler

De aluminium boiler gebruikt een snelopwarmende technologie om vertragingen te minimaliseren. Het voorverwarmen neemt maar een paar minuten in beslag.


 

Hoe makkelijk is hij om te gebruiken?

Het pluspunt van een basis koffiemachine zoals de Krups Opio, is dat hij erg makkelijk om te gebruiken en onderhouden is. Zelfs als dit je eerste koffiemachine is, zal je niet veel problemen hebben om je eerste koffie te maken. De enige bedieningselementen zijn voor aan/uit, voorverwarming en schakelen tussen espresso en stomen.

Waterreservoir

Direct prijzen vergelijken:

Het waterreservoir is makkelijk om te verwijderen en vullen. Ook de stoompijp is makkelijk om te gebruiken. Je moet echter een beetje oefenen om te weten hoe je de melk moet stomen tot de juiste consistentie en luchtigheid. Het enige waar de meeste gebruikers problemen mee hadden, is het filter plaatsen in de filterhouder. Er is aardig wat kracht vereist om het filter te draaien totdat deze stopt.

Onderhoud is redelijk eenvoudig. De stoompijp hoef je alleen maar schoon te vegen met een doekje en er stoom door te laten stromen om melk binnen te verwijderen. Om de koffiemachine zelf schoon te maken, moet je de eenvoudige richtlijnen in de handleiding voor spoelen volgen. Sommige onderdelen moet je handmatig schoonvegen met een natte spons, zoals de filterhouder (geen alcohol af wasmiddel).

krups opio review

Afhankelijk van de waterhardheid is het belangrijk om de koffiemachine regelmatig te ontkalken. Voer een waterhardheid test uit om de ontkalkingsfrequentie te testen. De handleiding heeft een handige tabel die laat zien hoe vaak je moet ontkalken op basis van hoe hard je water is en hoeveel koffie je per week maakt.


 

Welke accessoires zijn inbegrepen?

Deze koffiemachine wordt geleverd met twee handige accessoires: een stamper en een meetlepel. Gebruik de stamper om de gemaalde koffie aan te drukken in het filter. Wanneer de koffie meer aangedrukt is, wordt er meer weerstand geboden voor de waterstroom. Dit resulteert in een meer intense koffie terwijl het water meer smaak uit de koffie kan halen. Gebruik de meetlepel om precies de juiste hoeveelheid gemalen koffie in het filter te doen.

krups opio pistonmachine koffiezetapparaat kopen

Direct prijzen vergelijken:

Vergeet ook niet dat je een setje van twee filters krijgt. Eén voor een enkele shot espresso en de andere voor een sterkere dubbele shot espresso (of twee espresso’s).


 

Iets anders dat je moet weten?

Het soort water dat je gebruikt is niet alleen belangrijk voor de kwaliteit van de koffie, maar het bepaalt ook hoe lang je koffiemachine het uithoudt. Hard water met veel onzuiverheden hopen op in de koffiemachine, waardoor de gebruiksduur verlaagd wordt. Wanneer mogelijk moet je dus zacht water gebruiken.

Stoompijp en koffiemachine in gebruik

Ongeacht het water dat je gebruikt, is het belangrijk dat je de koffiemachine regelmatig ontkalkt. Als je ongeveer 7-20 kopjes koffie per week maakt, raadt de handleiding aan om elke vier maanden te ontkalken wanneer je zacht water gebruikt. Voor hard water is dit elke drie maanden en voor erg hard water elke twee maanden. Als je niet zeker weet hoe hard je water is en dus hoe vaak je moet ontkalken, doe het dan simpelweg om de twee maanden.


 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een betaalbare maar kwalitatieve espressomachine met een stoompijp voor melkdranken, dan is de Krups Opio een geweldige keuze. De kwaliteit van deze Duitse koffiemachine is duidelijk te zien. Zodoende kan je zeker zijn dat de machine met goed onderhoud het vele jaren vol zal houden.

krups opio pistonmachine koffiezetapparaat kopen

Direct prijzen vergelijken:

7.5 Totale Score
Krupswaardig

Als je de Krups Opio voor de juiste redenen koopt dan zul je er vele jaren veel plezier aan beleven.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo