Krups EA8110 Arabica review

Moet je de Krups EA8110 kopen?

Als je dacht dat een volautomatische koffiemachine buiten je budget valt of niet genoeg ruimte op je aanrecht denkt te hebben, dan is de Krups EA8110 voor jou.

Deze compacte koffiemachine past makkelijk in de meeste keukens en levert de kwalitatieve shots espresso die je zoekt. Het opschuimen van melk is niet geweldig, maar dat kunnen we door de vingers zien gezien de prijs. In deze Krups Arabica Picto review nemen we hem uitgebreid onder de loep.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Krups Arabica Picto (EA8110)

Positief:
  • Geweldige waarde
  • Kleine behuizing en degelijke bouwkwaliteit
  • Geweldige espresso
Negatief:
  • Erg basis bediening
  • Weinig controle over het opschuimen van melk
  • Beperkte opties

 

Ontwerp en bouwkwaliteit

Met slechts 365 x 240 x 295 mm is de Krups EA8110 een van de kleinste volautomaten die we zijn tegengekomen. Hij past netjes in de meeste keukens en neemt nauwelijks meer ruimte in beslag dan een traditionele handmatige espressomachine. Gezien het feit dat hier een koffiemolen is ingebouwd, is dat erg indrukwekkend. De belangrijkste kenmerken zijn dat hij een automatische melkopschuimer heeft, het apparaat ruimte biedt aan 260 gram bonen en hij een waterreservoir heeft met een maximale inhoud van 1.5 liter.

krups ea8110

De Krups EA8110 is relatief goedkoop, maar de bouwkwaliteit is indrukwekkend. De mix van glanzend en matzwart kunststof ziet er aantrekkelijk uit en de koffiemachine voelt robuust en stevig aan tijdens deze Krups Arabica Picto review. De budgetprijs zie je terug in de basis bediening aan de voorkant van de machine. Er is een draaiknop voor het instellen van de hoeveelheid en slechts vier knoppen.

De tuit aan de voorkant is aanpasbaar tussen 65 en 105 mm, wat betekent dat de meeste mokken er zonder problemen onder passen; alhoewel latte glazen lastig wordt.

De stoompijp klapt omhoog, zodat je er een kan onder kan plaatsen en vervolgens schuimt de Krups EA8110 automatisch de melk op. Dit ontwerp is wederom veel eenvoudiger dan op de meeste volautomaten die een melkslang en externe kan hebben.

krups ea8110 review

Prijzen vergelijken:

Het waterreservoir zit aan de achterzijde en kan je eruit tillen. Er wordt geen waterfilter meegeleverd bij dit model, maar het reservoir biedt hier wel ruimte voor. Dus het is de moeite waard om hier in te investeren; je koffie zal beter smaken.

Bonen doe je in het reservoir aan de bovenkant, welke iets verhoogd is ten opzichte van de rest van de behuizing. Deze biedt ruimte voor 260 gram bonen, wat meer is dan de gemiddelde zak met voorgebrande koffie. De molenbesturing is toegankelijk via het bonenreservoir en biedt drie maalinstellingen, waarbij de fijnere instelling een rijkere espresso biedt en de grovere instelling voor een slappere koffie is.


 

Kenmerken

Eenvoud is het woord dat deze koffiemachine het beste omschrijft tijdens deze Krups Arabica Picto review, dus je krijgt geen persoonlijke profielen of vooraf ingestelde drankprofielen. Voor zwarte koffie zijn er twee knoppen: de ene bereidt een sterke koffie, de andere een “normale” koffie. Vervolgens kan je met de draaiknop de hoeveelheid in stappen van 20ml instellen, helemaal tot 220ml. Met deze besturing moet je oppassen: je vergeet maar al te gemakkelijk dat je de Krups EA8110 hebt ingesteld voor een grote mok en vervolgens een espressokopje laat overstromen.

arabica picto krups ea8110 review
Een derde knop wordt gebruikt om de stoomfunctie aan te zetten. Je moet echter je eigen melkkan voorbereiden om te gebruiken met de stoompijp. Met een vierde knop kan je een spoelcyclus uitvoeren, wat een goede gewoonte is om na elk gebruik uit te voeren, om de machine in uitstekende conditie te houden.

Onder de bekerhouder bevindt zich een klein LCD-scherm dat eenvoudigweg een nummer weergeeft. Met behulp van de insteltoets combinatie (spoelen en sterke koffie gelijktijdig ingedrukt houden terwijl de koffiemachine is uitgeschakeld), is het mogelijk om een aantal instellingen te selecteren. Er is een optie om de waterhardheid in te stellen, die bepaalt wanneer het ontkalkingslampje gaat branden. Je kan de temperatuur van het water instellen (1, 2 of 3 in oplopende volgorde). En tot slot kan je de automatische uitschakelfunctie instellen om na één, twee, drie of vier uur te werken.


 

Espressokwaliteit tijdens deze Krups Arabica Picto review

Design krups arabica picto ea8110

We vonden dat de sterke espresso-instelling, de gemiddelde watertemperatuur en de fijne maling het beste werkten voor onze testbonen. Toen we een kopje espresso van 40 ml bereide tijdens deze Krups Arabica Picto review, waren we onder de indruk van de resultaten.

De crema had een goede afmeting en was niet te schuimig, maar wel een beetje licht van kleur. Met 63ºC leverde de Krups EA8110 de shot espresso op precies de juiste temperatuur.

De sterke smaken en de uitgesproken zuurgraad van de testbonen waren te onderscheiden, hoewel er een licht vleugje waterigheid was. Dit laat zien dat de extractie op deze machine niet zo goed is als op de duurdere modellen. Toch is het voor de prijs moeilijk om de kwaliteit van de shot te bekritiseren.


 

Kwaliteit van de melkdranken

Het proces van het bereiden van melkdranken zit ergens tussen dat van een handmatige en een volautomatische machine. De Krups EA8110 voert het stoomprogramma automatisch uit, maar je moet de melkkan aanleveren en onder de stoompijp plaatsen. Je kunt dan de stoomcyclus uitvoeren tot je melk genoeg opgeschuimd is.

arabica picto krups ea8110 review

Om je melk op de juiste temperatuur te krijgen, is het de moeite waard om te investeren in een thermometer. Bij dit apparaat kan het bereiken van de juiste temperatuur betekenen dat je voorbij het punt komt waar je blij was met het schuim. Helaas biedt de Krups niet veel controle op dit gebied. Tijdens deze Krups Arabica Picto review werd onze melkopschuimkan snel met schuim gevuld voordat de juiste temperatuur bereikt was. Dit resulteerde in een erg schuimige melk bovenop en dunnere melk daaronder. Het was zeker niet een goed gemengd microschuim.

De resultaten zijn acceptabel voor een basis cappuccino, hoewel je het schuim er aan het einde het beste uit kunt lepelen. Als je echt perfecte melkdranken wilt creëren, dan moet je een ander apparaat zoeken.


 

Onderhoud

stoompijp krups ea8110

Lichtjes aan de voorkant gaan aan als het tijd is om het 1,5 liter waterreservoir bij te vullen of de afvalbak te legen (er kunnen maximaal 10 gebruikte hopen koffiedik in). De afvalbak is uitneembaar voor het eenvoudig verwijderen van de droge koffiedik. Tijdens het legen van de afbak moet je ook de lekbak eruit halen en legen.

De lampjes gaan branden om aan te geven wanneer het tijd is om het apparaat te ontkalken of om het espressoreinigingsprogramma uit te voeren. Doe hiervoor gewoon een reinigingstablet in de sleuf onder de kopjeshouder. Zonder display om je door de opties te leiden, moet je de handleiding raadplegen voor het exacte proces.

Na het maken van een melkdrankje is het verstandig om het stoompijpje schoon te maken. In de meeste gevallen is schoonvegen voldoende. Het is echter wel mogelijk om de pijp volledig te verwijderen en af en toe goed te wassen. Het is ook een goed idee om de pijp met stoom door te spoelen, om de laatste restjes melk te verwijderen.

arabica picto krups ea8110 reviewTot slot is er een spoelknop die het koffiesysteem spoelt. Druk hierop voordat je de machine uitschakelt om ervoor te zorgen dat de Krups EA8110 goed blijft werken.

Er is geen toegang tot de bereidingsunit, wat jammer is. Bij duurdere machines kan je deze verwijderen en reinigen, zodat oude koffieresten volledig verwijderd worden.


 

Conclusie; is de Krups EA8110 het overwegen waard?

Er zijn twee belangrijke redenen om deze Krups koffiemachine te overwegen: afmetingen en prijs. Een van de kleinste volautomaten is ook een van de goedkoopste. Voor de prijs krijg je een erg goede espresso. Zolang je tevreden bent met de handmatige besturingen en vooral zwarte koffie drinkt, is de Krups EA8110 een geweldige budgetkeuze.

krups ea8110 review

Melkliefhebbers kunnen gefrustreerd raken door het gebrek aan controle over het stomen; en de resultaten waren slecht tijdens deze Krups Arabica Picto review. Voor basis cappuccino’s verricht dit apparaat redelijk werk, maar hij mist de finesse die nodig is om een echt goede melkdranken te bereiden. Een koffiecupmachine, zoals de Sage Nespresso Creatista Uno, zou een goed alternatief kunnen zijn.

Samenvattend kunnen we stellen dat de Krups EA8110 een geweldige budgetmachine is voor espresso, maar melkschuim is niet zijn sterkste punt.

Prijzen vergelijken:

 

7 Totale Score
Lichtgewicht volautomaat

Er zijn twee belangrijke redenen om deze Krups koffiemachine te overwegen: afmetingen en prijs. Een van de kleinste volautomaten is ook een van de goedkoopste. Voor de prijs krijg je een erg goede espresso. Zolang je tevreden bent met de handmatige besturingen en vooral zwarte koffie drinkt, is de Krups EA8110 een geweldige budgetkeuze.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo