Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe review

De meeste standaard koffiezetapparaten zijn relatief simpele apparaten, maar voor personen die echt van koffie houden is een uitgebreider model vol met features handiger. Stap maar naar voren Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe: de machine voor echte koffie liefhebbers. Van de verschillende instellingen tot de uitstekende bouwkwaliteit, dit standaard koffiezetapparaat schreeuwt echt naar enthousiastelingen die het beste willen. Je ontdekt er alles over in deze Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe review:

Bouwkwaliteit

Zoals je zou verwachten van een machine die zoveel kost is de bouwkwaliteit fantastisch, waarbij elk onderdeel robuust aanvoelt en alle bewegende onderdelen goed vastzitten. Het design met het waterbassin aan de zijkant betekent dat de Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe iets groter is dan de meeste koffiefiltermachines, dus zorg ervoor dat je er genoeg ruimte voor hebt.

Alhoewel hij iets groter is, heeft het design een aantal voordelen ten opzichte van andere filtermachines. Ten eerste kan je het waterbassin verwijderen, dus je kan hem makkelijk vullen en ervoor zorgen dat je genoeg water hebt. Het bassin heeft ruimte voor een maximum van 1,25 liter en markeringen geven ruwweg aan hoeveel je nodig hebt voor een klein (ongeveer 85ml) en groot (125ml) kopje. Het minimum is twee grote of drie kleine kopjes.

Beste Melitta Aroma Elegance Therm DeluxeTen tweede beweegt de trechter (waar je het papieren filter in doet) naar buiten toe, wat het erg makkelijk maakt om een nieuwe filter en koffie toe te voegen. Het is geweldig dat je papieren filters nodig hebt voor deze machine, aangezien je zal zien dat je betere resultaten hiermee bereikt en je kan het soort filter ook aanpassen om verschillende smaken te krijgen.

Voordat je de koffiemachine de eerste keer kan gebruiken moet je de hardheid van het water instellen. De meegeleverde teststrookjes zullen je helpen, maar je waterleverancier kan je deze informatie ook geven. Deze instelling bepaald wanneer het ontkalkingslichtje van het apparaat begint te branden. Zacht water betekent minder vaak ontkalken en hard water juist vaker ontkalken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Koffie maken

Koffie maken is hartstikke eenvoudig. Schuif de filterhouder naar buiten, doe er een nieuwe filter in en voeg de benodigde hoeveelheid koffie toe. Vervolgens vul je het bassin met de juiste hoeveelheid water en je bent al klaar om te starten.

Je hebt twee keuzes. Ten eerste kan je de simpele besturing aan de voorkant gebruiken om een starttijd in te stellen, zodat je bijvoorbeeld in de ochtend een lekker warm en vers kopje koffie op je staat te wachten. De tweede keuze is op de ‘Go’ knop drukken en direct koffie maken. Als je zes kopjes of minder maakt, dan kan je door deze knop langer dan twee seconden in te houden de Aroma Control knop activeren. Dit zorgt ervoor dat een optimale koffie extractie plaatsvindt voor kleine hoeveelheden water en dat je dus niet een waterig kopje koffie krijgt.

In alle gevallen warmt de koffiemachine snel op en begint hij met het gieten van de koffie in de thermoskan. Het grote voordeel van de zwaar geïsoleerde kan, is dat je koffie lange tijd warm blijft en niet constant opnieuw opgewarmd wordt. Het eerste en laatste kopje smaken dus precies hetzelfde, wat bij verwarmingsplaten vaak niet het geval is, aangezien deze de koffie bitter maken. Een anti-druppel mechanisme zorgt ervoor dat koffie in de filterhouder niet door blijft druppelen wanneer je de kan verwijdert.

 

Koffie kwaliteit

Het is waarschijnlijk onnodig om te zeggen, maar de kwaliteit van de koffie van deze machine was uitstekend. De temperatuur van de koffie was 69C en dit is precies goed voor een vers kopje koffie. De kleur was daarnaast ook precies goed en de koffie die we gebruikte had een mooie donkere kleur in het kopje. De smaak was tot slot precies zoals het zou moeten, waarbij de subtiele smaken iets extra’s toevoegde aan de warmte en lichte bitterheid. We moeten echt toegeven dat dit de beste filterkoffie is die je kan krijgen.

 

Onderhoud

Vanwege het design is elk onderdeel van deze koffiemachine erg makkelijk schoon te maken, dus je zal geen problemen hebben om hem schoon te houden. Het enige andere wat je moet doen is het apparaat ontkalken. Het ontkalkingslichtje zal beginnen te branden wanneer de machine ontkalkt moet worden en je hoeft alleen maar het eenvoudige ontkalkingsprogramma te laten draaien. In de handleiding worden alle instructies eenvoudig en duidelijk uitgelegd.

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe kopen

 

Conclusie Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe review

Ja het klopt dat deze machine een stuk duurder is vergeleken met andere filtermachines en je kan vergelijkbare koffie krijgen met de goedkopere Melitta Look Timer. Deze mist echter alle punten die deze koffiemachine zo geweldig maakt. Zo is hij namelijk makkelijker te gebruiken dankzij het design, de thermoskan zorgt ervoor dat de koffie warm blijft zonder het bitter te maken en je krijgt ook nog een geweldige garantie van vijf jaar. Als je de beste koffiefiltermachine wilt, dan is dit degene die je moet kopen.

Vergelijk prijzen nu bij:

9 Totale Score
De beste koffiefiltermachine

Als je de beste koffiefiltermachine wilt, dan is dit degene die je moet kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo