Nespresso Expert & Milk review

De Nespresso Expert & Milk kopen?

Met de mogelijkheid om hem te gebruiken via een Bluetooth Smart app, vergelijkbaar met de eerste verbonden cupmachine, brengt de Nespresso Expert & Milk het maken van koffie naar een hoger niveau.

Hij is ontwikkeld om een grotere hoeveelheid gepersonaliseerde drankjes te bieden, door middel van een geïntegreerde melkopschuimer, vier aanpasbare serveerafmetingen (ristretto, espresso, lungo en de nieuwe Americano die 25 ml koffie en 125 ml heet water gebruikt), 200 ml heet water en drie temperatuurinstellingen (warm, heet en extra heet), zodat je je koffie precies kan drinken zoals jij wilt.

De Expert & Milk is onderdeel van de nieuwste generatie vlak tegen de muur geïnspireerde kits en de wijde maar ook ondiepe vorm maakt hem uitstekend voor keukens met een gelimiteerde hoeveelheid ruimte, aangezien helemaal achterin op het aanrecht geplaatst kan worden. Hij is beschikbaar in zwart en antracietgrijs. In deze Nespresso Expert & Milk review zullen we deze espressomachine uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Nespresso Expert & Milk

Positief:
  • Maak koffie via een app
  • Geïntegreerde melkopschuimer
  • Meerdere hoeveelheden die je kan maken
Negatief:
  • Investeringsaankoop
  • Gebruikt alleen maar cups die compatibel zijn
  • Niet veilig voor in de vaatwasser

 

Design en functies

Alhoewel je direct ziet dat het een koffiemachine is, is de buitenkant van de Expert & Milk een designrevolutie. In plaats van de standaard configuratie van voren naar achteren, is hij goed doordacht gerangschikt. Zijn spuitkop bevat een aparte heet water uitgang, die Americano’s maakt door water toe te voegen na de koffie, wat resulteert in een drankje zonder bitterheid.

nespresso expert & milk review

Vergelijk prijzen nu bij:

Daarnaast zitten twee minimale draaiknoppen, waarmee je handmatig de grote van je kopje kan bepalen (dit kan je zelfs zodra de machine gestart is aanpassen) en de temperatuur aan kan passen. Dit kan je ook configureren via de app. Bovenop onthult een schuifvakje een ruimte waar je de cups plaatst, terwijl een discrete knop aanzet en gebruikt wordt om koffie te maken. Als je de machine negen minuten niet gebruikt, dan schakelt hij zichzelf uit, maar dit kan je verlengen tot acht uur.

Onderaan zit een magnetische druppelbak, welke je van links naar rechts kan bewegen voor verschillende afmetingen van kopjes. Dit betekent dat je deze bak niet continu hoeft te verwijderen. De capaciteit van het waterbassin kan een probleem zijn, maar de Expert & Milk biedt de standaard capaciteit van een liter. Tot slot zal de melkopschuimer voor hete en koude melk de latte liefhebbers tevreden houden. In plaats van een aparte Aeroccino is het een geïntegreerd onderdeel en heeft dus geen extra stekker nodig.


 

Hoe is het gebruik van de Nespresso Expert & Milk?

Om de app te gebruiken voor het aansturen van de machine moest ik hem eerst koppelen. Helaas kreeg ik dit niet voor elkaar na herhaalde pogingen met een Android telefoon. Hij koppelde echter wel direct met een iPhone, dus het is een goed idee om te kijken welke apparaten compatibel zijn.

review nespresso expert & milk

Vergelijk prijzen nu bij:

De app stuurde alleen maar het element van het koffie maken aan, niet de melkopschuimer. Hij biedt echter wel andere handige functionaliteiten. Zo kan de app bijhouden hoeveel cups je nog hebt, hoeveel water er nog in het bassin zit en ontkalkingsmeldingen sturen.

De thermoblock van de machine was in ongeveer 25 seconden klaar om koffie te maken. Ik begon met het maken van een hete ristretto met behulp van de app. Na het selecteren van de afmetingen van het kopje en de gewenste temperatuur stuurde de app mijn instellingen door. Pas toen ik de instellingen verstuurde veranderde deze op de machine, dus deze worden niet direct tijdens het instellen gewijzigd. Er was ook een optie om verschillende combinaties op te slaan als favorieten en een schema in te stellen voor koffie. De Expert & Milk deponeerde de gebruikte cup automatisch in de geïntegreerde prullenbak, dus ik kon koffie maken zonder de machine aan te raken.bovenaanzicht nespresso expert & milkDe handmatige besturingen van de Expert & Milk waren net zo makkelijk om te gebruiken. Met het platform van het kopje op de gewenste positie, draaide ik de knoppen naar espresso en extra heet, en vervolgens drukte ik op de knop aan de bovenkant. Aangezien dit ook de knop is waar je de machine mee aanzet, voelde het een beetje verwarrend dat je met deze knop de machine niet uitzet. Die functie wordt uitgevoerd door de draaiknop van de temperatuur naar nul te draaien. Aangezien dit anders dan normaal is, zal het mogelijk een tijdje duren voordat je hier aan gewend bent.

nespresso expert & milk

Vervolgens verplaatste ik het platform naar de andere kant om ruimte te maken voor een grote kopje. Ik selecteerde de Americano optie. De koffie schonk eerst koffie in het kopje en daarna schakelde hij over op een vaste stroom van heet water. Terwijl dit kopje koffie gemaakt werd, vulde ik de interne Aeroccino met melk en drukte ik op de knop aan de voorkant voor hete opgeschuimde melk. Het was vooral handig dat je tegelijkertijd koffie kon zetten en melk op kon schuimen.

Na de machine uitgezet te hebben leegde ik de prullenbak voor de cups. Dit is een slim tweedelig design die gespleten wordt, waardoor het niet nodig is om water in de prullenbak met de cups te doen.


 

Hoe goed is de koffie?

nespresso cups

Of je nu de voorkeur geeft aan shotjes koffie of langere drankjes, de Expert & Milk kan aan al je wensen voldoen. Elk kopje dat ik maakte was smaakvol, aromatisch en had een rijke, zijdezachte crema.

De steeds grotere verscheidenheid aan koffie keuzes van Nespresso, zoals onder andere cafeïnevrij en opties met een smaakje, zorgt ervoor dat je nooit verveeld zal raken. De Aeroccino van de machine produceert zijn opgeschuimde melk met een vergelijkbare kwaliteit en deze is consistent soepel en valt niet uit elkaar wanneer je hem in je kopje schenkt.


 

Moet ik de Nespresso Expert & Milk kopen?

Als je gefrustreerd bent om het gebrek aan opties van je huidige koffiemachine, dan kan de Expert & Milk precies de machine zijn die je interesse weer nieuw leven inblaast. Zijn meerdere combinaties zijn geweldig om aan de behoeften van verschillende leden en gasten van je huishouden te voldoen, terwijl de mogelijkheid om koffie op afstand maken handig kan zijn voor wanneer je niet veel tijd hebt in de ochtend.

nespresso expert & milk koffiecupmachine

Het zou handig geweest zijn als de machine verwijderbare onderdelen had, zoals de prullenbak voor de cups, zodat je deze in de vaatwasser kan doen. Online ondersteuning voor verbindingsproblemen was ook fijn geweest. Dit zijn echter kleine minpunten. Voor toegewijde koffiedrinkers maakt de naadloze functionaliteit en ongeëvenaarde stijl de Expert & Milk een machine die zijn naam en prijskaartje verdient.


 

Conclusie van deze Nespresso Expert & Milk review

nespresso expert & milk review

De Nespresso Expert & Milk heeft ons aangenaam verrast met smaakvolle koffiedranken. De app is een leuke toevoeging en past in het plaatje van de SMART home. Dit maakt het een uitstekend apparaat voor technologie omarmende koffieliefhebbers. De Nespresso Expert & Milk serveert baristastijl koffie op bijna elke gewenste manier en biedt waar voor zijn geld.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

»» Bekijk hier ook onze beste nespresso machine TOP 5 »

9 Totale Score
SMART koffiezetapparaat

De Nespresso Expert & Milk heeft ons aangenaam verrast met smaakvolle koffiedranken. De app is een leuke toevoeging en past in het plaatje van de SMART home. Dit maakt het een uitstekend apparaat voor technologie omarmende koffieliefhebbers. De Nespresso Expert & Milk serveert baristastijl koffie op bijna elke gewenste manier en biedt waar voor zijn geld.

1 Reactie
  1. De grootste mislukking ooit van Nespresso. Machine lekt overal koffie. Hebben de machine in een schaal moeten plaatsen om het verlies van koffie op te vangen. Nespresso is gecontacteerd, komen binnenkort de machine ophalen.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo