Nespresso Vertuoline Review: een 1-kops koffiezetapparaat met stijl

Voordelen:
  • De Nespresso Vertuoline is een robuuste koffie- en espressomaker met een verrukkelijke intuïtieve design. Net als zijn vriendelijke 1-kops tegenhangers heeft nespresso zijn ontwerp met enkele retro stijl elementen opgesmukt.
Nadelen:
  • Voor €299,- Is hij aanzienlijk duurder dan zijn concurrenten. Alleen koffie- en espressocapsules van het Nespresso merk zijn te gebruiken in Vertuoline machines.

Waar het op aankomt Deze goed ontworpen nespresso machine is een goede keus voor personen die graag hun koffie en espresso thuis maken. Als je een nog veelzijdiger koffiezetapparaat wil, bekijk dan zeker onze espressomachine top 10.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Nespresso Vertuoline Review

Nespresso Vertuoline review koffiezetapparaatNestle’s Nespresso merk staat bekend om hun espressolijn voor thuiszetters. In een poging om mensen aan te trekken die óók van koffie houden, hebben ze onlangs de VertuoLine, Nespresso’s allereerste 1-kops espresso- en koffiezetapparaat geïntroduceerd. Nespresso richt zich op premium koffiezetfans met hun gepatenteerde selectie van barcoded ‘Grand Cru’ koffie-en espressocapsules. Met € 299,= zijn VertuoLine machines niet goedkoop, maar ze bieden wel een superieure look & feel en Nespresso’s karakteristieke crèmelaagje waardoor je dagelijkse dosis caffeine een beetje meer gatronomisch smaakt. Globaal gezien krijg je bij deze machine echter geen beduidend betere koffie dan wat je krijgt bij andere goedkopere modellen en koffiecapsules. En toch, als je geïnteresseerd bent in een machine die alleen koffie en espresso maakt, is VertuoLine een hele goede keus.

 

Ontwerp en functies

Nespresso’s VertuoLine is er in chroom, zwart of rood. Het apparaat ademt een retrosfeer uit die ik echt mooi vind, vooral sinds andere modellen die we getest hebben wel de functies maar verder weinig karakter bezitten. De VertuoLine is 21 cm breed bij 30 cm diep en 30 cm hoog, ongeveer dezelfde maat als een standaard senseo machine. Hij weegt 4,9 kg, heeft een middelgrote 1,2 liter watertank en een afvalbak voor 14 capsules.

De VertuoLine is stijlvoller dan de andere 1-kops koffiezetapparaten die we tot nu toe hebben getest.

koffiezetapparaat Nespresso Vertuoline review zijkantHij heeft drie verstelbare kophoogtes voor kleine espressokopjes, standaard koffiemokken en grotere reisbekers. De machine gebruikt standaard 3,8 gram voor espresso en 22 gram voor koffie, al kan je deze instellingen naar wens aanpassen; van 0,8 gram tot 48 gram. Een enkele knop regelt het hele koffiezetapparaat en je kan de instellingen aanpassen door de knop in bepaalde combinaties verschillende keren in te drukken. Een grendel bovenaan houdt de pad op zijn plaats en nadat je drank is gemaakt valt hij rustig in de afvalbak.

Het duurt 15 tot 20 seconden voor de VertuoLine is opgewarmd. Tijdens het zetproces draait de pad snel rond door Nespresso’s gepatenteerde Centrifusion Techonology. Door deze technologie wordt het decadente crèmelaagje gemaakt. VertuoLine gaat automatisch na 9 minutes uit.

Bij aankoop krijg je een aantal proefcapsules, zodat je de verschillende melanges zelf kan testen en proeven. En als je gewone espresso zat bent, kun je er een Nespresso Aeroccino+ melkschuimer om lattes te maken bijnemen, maar wat accessoires betreft houdt het hier wel mee op. De functies zijn wat dat betreft een beetje teleurstellend. De VertuoLine is alleen te gebruiken in combinatie met Nespresso’s eigen koffie- en espressocapsules.

Je kan niet je eigen gemalen koffie gebruiken, je kan geen filter toevoegen om heet water te maken voor thee, en je kan met deze machine zeker geen ander merk koffiecapsules gebruiken. Daar heeft Nespresso met deze ontworpen capsules wel voor gezorgd. Elk exemplaar heeft een barcode die door de machine gescand wordt om te bepalen hoe de specifieke koffie gezet moet worden. Dat is nogal een grote beperking als je bedenkt dat er andere 1-kops machines zijn die veel accessoires en koffiezetopties hebben.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gebruik en onderhoud

Nespresso Vertuoline bovenkantEén van de favoriete dingen die ik waardeer in dit koffiezetapparaat is zijn eenvoud. Hij heeft één knop en die knop regelt alles. Het waterreservoir zit op een makkelijk bereikbare plek, is makkelijk te verwijderen en terug te zetten en de koffiecapsules zijn makkelijk in te brengen. Het deksel vergrendelen heeft wat meer kracht nodig dan ik gedacht had maar de manier waarop hij stevig vastklikt bevalt me zeer. Dat je geen koffiezettype hoeft te kiezen vind ik erg fijn. De barcode op de koffiecapsule doet al het werk. En als hij klaar is, hoef je alleen maar het deksel op te tillen en je gebruikte koffiecapsule valt in het afvalbakje.

Voor onderhoud moet je wel wat doen en het is mischien nodig om de gebruiksaanwijzing goed door te lezen. Alle verschillende opties – een schoonmaakcyclus draaien, ontkalken, resetten van instellingen – hebben allemaal hun specifieke instructies. En aangezien hij maar één knop heeft, wordt de schoonmaakcyclus gestart door de knop 2 seconden ingedrukt te houden, terwijl de ontkalkcyclus begint als de knop 7 seconden wordt ingedrukt. Geen van deze instructies zijn ingewikkeld maar ze zijn ook niet moeilijk te onthouden.

 

Prestatie

We hebben tijdens een test de VertuoLine vergeleken met verschillende andere 1-kops koffiezetapparaten. Koffiezetttijden en smaak waren de belangrijkste factoren die we op dit gebied hebben onderzocht.

De Nespresso VertuoLine kwam laatste op het gebied van zettijd (bij gebruik van de fabrieksinstellingen per gewicht). Terwijl anderen een kop van 2,27 gram in slechts 42 seconden zette, nam de VertuoLine zijn tijd, hij deed er 1 minuut en 51 seconden over om een kop van 2,18 gram te zetten. Ik gebruik thuis een french press dus 1 minuut en 51 seconden is in mijn ogen ontzettend snel, maar het is pijnlijk langzaam in de wereld van de 1-kops koffiezetapparaten.

De VertuoLine deed er het langst over om een kop koffie te zetten – 1 minuut en 51 seconden.

koffiepadmachine Nespresso Vertuoline reviewAls je meestal koffie zet terwijl je ‘s ochtend bezig bent met de deur uit te rennen, dan kunnen die twee minuten aardig gaan irriteren. Alles in beschouwing genomen had ik er niet zo’n moeite mee. De Nespresso VertuoLine gebruiksaanwijzing zegt, “Het duurt even voor de koffie begint te lopen (door het lezen van de barcode en voorbevochtigen van de koffie).” Aangezien de barcode gebruikt wordt zodat de machine weet hoe de koffie gezet moet worden (en zo alleen gepatenteerde capsules gebruikt worden), hoef je geen extra tijd te besteden aan het maken van een keuze te maken tussen de knop voor ‘espresso’ of ‘koffie’- druk eenvoudig op de ‘start’ knop en je bent klaar. Ik ben best bereid wat langer op mijn koffie te wachten als dat betekent dat ik tijd bespaar door geen meerdere knoppen in te hoeven drukken, maar dit zal niet voor iedereen zo zijn.

Nespresso schept graag op over zijn Grand Cru koffie- en espressocapsules en hun karakteristieke crèmelaagje, maar wij hebben geen overduidelijk verschil gemerkt in smaak tussen deze blends en andere 1-kops keuzeopties die we uitgeprobeerd hebben. Hij leverde constant heerlijke koffie maar dat deden de andere modellen ook. In werkelijkheid is het crèmelaagje wat ervoor zorgt dat Nespresso’s product er bovenuit stijgt- en ik denk dat dat invloed heeft op hoe je over je kop koffie denkt. Het geeft het een premium gevoel dat ervoor zorgt dat je net iets meer van je drankje geniet, zelfs als deze uiteindelijk ongeveer hetzelfde smaakt als een ander merk koffiecapsule. Ik denk niet dat het crèmelaagje voor de meeste mensen genoeg is om VertuoLine’s prijs te rechtvaardigen, maar het zorgt zonder twijfel voor een classy uitziende kop koffie.

We genoten van Nespresso’s Grand Cru blends, maar ze zijn niet aanzienlijk beter dan andere 1-kops koffiecapsules die we hebben geproefd.

 

Conclusie Nespresso Vertuoline Review

Nestle’s Nespresso VertuoLine van € 299,= is aan de prijs, maar zijn gestroomlijnde kijk op koffiezetten is met gemak de beste die we zijn tegengekomen in een 1-kops koffiezetapparaat. Je kan met deze machine koffie en espresso maken maar je bent wel gebonden aan de capsules van het Nespresso merk. Je zult ook geen enkele accessoire kunnen vinden om je eigen gemalen koffie toe te voegen of om heet water voor thee te maken – deze machine is geheel op (Nespresso merk) koffie en espresso gericht.

Als je het gemak van een koffiezetapparaat voor koffie en espresso voor thuis wilt, vind ik deze machine een veel betere keus dan de Starbucks Verismo 580. Het VertuoLine crèmelaagje voegt zeker iets extra’s toe en zijn layout is beduidend beter dan die van de Verismo. Je kan ook een Nespresso Aeroccino+ melkschuimer toevoegen om zelf thuis lattes te maken, wat veel beter is dan de poedermelkcapsules die Starbucks verkoopt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Lees ook: Welke Nespresso machine kopen? 5 tips die je moet lezen.

7.5 Totale Score
Robuuste koffie- en espressomaker

Deze goed ontworpen machine is een goede keus voor personen die graag hun koffie en espresso thuis maken.

6 Opmerkingen
  1. En waar kan ik deze machine kopen?

    • De VertuoLine wordt (momenteel) niet in Nederland en België verkocht en het lijkt zelfs dat Nespresso geen plannen heeft dit ooit te doen. Je kan hem wel kopen op ebay of amazon. We houden jullie hier allemaal op de hoogte mocht hij toch plots beschikbaar zijn in de Benelux.

  2. Nespresso Vertuo is verkrijgbaar in Frankijk en England, sinds 2 maanden is verkrijbaar in grote steden Duitsland!

  3. Maar voor zover ik kan nagaan zijn de cups ook niet te verkrijgen in Nederland, noch via de nespresso store, dus die zou je dan ook uit het buitenland moeten halen? Verder zijn die cups ongelofelijk duur….

  4. Ik woon in Amerika en we hebben de Vertuoline. We zijn er erg tevreden over. Qua smaak is het echt een topper. Echter zijn de capsules erg duur (minimaal 1 dollar per stuk). Bovendien bestaan er ook geen imitatie capsules.

  5. Klopt, ik heb de machine in Frankrijk gekocht, en daar zijn de capsules ook alleen te verkrijgen in de Nespresso winkels en via Internet bij Nespresso. Het is schandalig dat veel bedrijven in Nederland wel de Vertuo machines verkopen, maar niet kunnen zorge voor de capsules. Alleen Bol.com, die heeft iemand, vermoedelijk een ZZP’er die in de regio Rotterdam woont en naar België rijdt om daar de bestelling te kopen. Hij rekent hiervoor wel fikse prijzen, tot meer dan het dubbele van de originele prijs. Ook bij Amazon kun je de capsules bestellen, maar je bent voordeliger uit om in het café je koffie te bestellen. De koffie is fantastisch, de service van Nespresso waardeloos!!! Beter niet kopen!

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo