Saeco Intuita HD8750 review

Voordelen:
 • Een makkelijk te bedienen machine. Geen moeilijk gedoe met menu’s, maar gewoon een knop voor iedere functie.
 • Klassieke melkopschuimer voor romig schuim
 • De koffiesterkte stel je in met de draaiknop.
 • Water bij vullen, koffieafval verwijderen en water afvoeren is makkelijk toegankelijk aan de voorkant.
 • Snel opwarmende boiler
 • Automatische reiniging van koffiedoorloopsysteem
 • In één klik afneembare zetgroep
 • Vaatwasmachinebestendige lekbak en ingebouwde beker
Nadelen:
 • Het staafje om de melk te schuimen is zo kort dat het soms kan spetteren als je je kopje wilt voorverwarmen met heet water.
 • Bij de maling van bonen maakt hij vrij veel geluid.
 • Spoelt veel

Vergelijk prijzen bij:

 

Saeco Intuita HD8750 review

De Saeco Intuita HD8750 is een super automatische espressomachine. Hij doet alles voor je: van het malen van de bonen tot het brouwen en het uitwerpen van het gruis met een druk op de knop. Saeco Intuita HD8750
Deze machine is het meest geschikt voor beginnende barista’s, of koffieliefhebbers die gaan voor de handigste manier om koffie te bereiden.

Het is een machine die door een pomp wordt aangedreven. Hij perst water door het koffiemaalsel met behulp van een interne pomp. Dit werkt met een hogere druk dan een stoommachine en resulteert in een beter smakend kopje espresso.

Met een druk van 15 bar, is deze machine goed uitgerust om een lekkere espresso schot te leveren. De minimale druk die nodig is om dit te doen is 9 bar.

Het is een betaalbare super automatische espressomachine, met een lager prijskaartje dan de meeste andere super automatische machines.

Rekening houdend met factoren zoals de smaak van de espresso,  duurzaamheid van de machine en het gebruiksgemak, is de Saeco Intuita HD8750-47 iets beter dan de gemiddelde super automatische machine die verkrijgbaar op de markt.

 

Met één druk op de knop kun je genieten van een kop vers gezette espresso of lungo, wat de HD8750 eenvoudig in gebruik maakt.

 

Vergelijk prijzen bij:

 

Het Mechanisch Ontwerp

 • Volautomatisch                    Ja (koffie)
 • Soort koffie                           Koffiebonen
 • Pompdruk (bar)                   15
 • Digitaal display                    Nee
 • Bonenreservoir (gram)      300
 • Waterreservoir (liter)          1.5
 • Melkreservoir                       Nee
 • Melktoevoer                         Handmatig
 • Melkfunctie                          Ja, middels stoompijpje
 • Auto ontkalkingssysteem  Ja
 • Keramische maalschijven Ja
 • Koffiesterkte instelbaar     Ja
 • Maalgraad instelbaar         Ja

Dit apparaat maakt gebruik van een enkele ketel met warmtewisselaar om water te verwarmen.
Het pompt het water door een warmtewisselaar om het te verwarmen tot de ideale zettemperatuur.
Dit systeem houdt de temperatuur van het water constanter en zorgt ervoor dat je kunt brouwen en op hetzelfde moment melk kunt stomen.

De ketel is gemaakt van roestvrij staal, wat voor deze doeleinden het beste materiaal is. Het houdt de warmte goed vast en is corrosiebestendig.

Voor degenen die de hoeveelheid schuim in de koffie liever zelf regelen is deze machine ook uitgerust met een aparte stoompijp om de melk voor espresso/latte drankjes handmatig te stomen.

Bovendien heeft de machine een geïntegreerde koffiemolen, die voor extra gemak zorgt en tijd bespaart bij de voorbereiding en achteraf met het schoonmaken.

 

De Saeco HD8750 koffiemachine is gemakkelijk schoon te maken doordat je het zetsysteem eenvoudig in één klik kunt afnemen en een volautomatisch reinigingsprogramma kunt draaien.

 

Met de Saeco Intuita kun je een verscheidenheid van koffiedranken eenvoudig en gemakkelijk brouwen met behulp van verse bonen. Met een stoompijpje om melk op te schuimen en aanpasbare instellingen voor koffiesterkte en volume en kracht kun je nu keer op keer je favoriete koffieshopdrankje thuis bereiden.

Vergelijk prijzen bij:

 

De Koffiemolen

De Saeco Intuita HD8750 is uitgerust met een bonenreservoir van gemiddelde grootte. Met 300 gram kan hij genoeg bonen opslaan voor 20 espresso shots.

Verder beschikt deze koffie-automaat over keramische koffiemolens, voor een optimaal aromabehoud!

De hightech koffiemolen heeft een superieure levensduur ten opzichte van andere koffiemolens en is één van de stilste, schoonste en meest betrouwbare maalmachines die je maar kunt vinden.
Saeco Intuita HD8750 koffiemachine

Nooit meer de smaak van verbrande koffiebonen dankzij volledig keramische molens. Instelbare molen waarmee je kunt variëren met de koffiesterkte.

Met dit espressoapparaat kun je zelf de hoeveelheid en sterkte van je koffie instellen. De HD8750 heeft 5 instelbare maalvoorkeuren, van de fijnste instelling voor een heerlijke volle espresso tot de grofste voor een lichtere koffievariant.

Daarmee presteren de stalen molens op vele vlakken beter dan de molens van de concurrentie en creëer je altijd het meest perfecte Italiaanse aroma!

 

Heerlijk melkschuim met de Saeco Intuita HD8750 dankzij de befaamde klassieke melkopschuimer

Deze espressomachine beschikt over de melkopschuimer die door barista’s een “Pannarello” wordt genoemd.
Deze klassieke melkopschuimer geeft stoom af en wordt in melk ondergedompeld om vervolgens een prachtig melkschuim te bereiden.

Maak de barista in je vrij en bereidt heerlijke melkspecialiteiten op de traditionele manier!

Afmetingen

 • Hoogte (cm)  34
 • Breedte (cm) 44
 • Diepte (cm)   25.6
 • Gewicht (kg)   8

Als je van plan bent om de Saeco Intuita HD8750 onder je keukenkastjes te plaatsen zal dat zeker lukken. De afmeting van het apparaat zorgt er bij de meeste opstellingen voor dat er  ruimte overblijft. Uitgaande van een standaardafstand van 45 cm tussen het aanrecht en de onderkant van de kast.

Met ongeveer 8 kg is De Saeco Intuita HD8750-47 merkbaar zwaarder dan de gemiddelde super automatische machine. Hoe zwaarder de machine, hoe stabieler hij is, waardoor de espressoshots consistenter worden.

 

Conclusie Saeco Intuita HD8750 review

Met unieke keramische molens die er voor zorgen dat je nooit de smaak van verbrande koffiebonen proeft, maalt de Saeco HD8750 Intuita koffiemachine de koffiebonen .

Ook beschikt de koffiemachine over de pre-brewing-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de gemalen koffie vochtig is voordat de daadwerkelijke bereiding begint. Zodoende kun je van meer aroma genieten. Met de eenvoudige interface kun je zelf de hoeveelheid gemalen koffie en de sterkte van de koffie bepalen.

Je geniet snel en gemakkelijk van een heerlijke espresso of lungo met de Saeco Intuita HD8750 volautomaat espressomachine.

Met drie sterkte-instellingen kies je de koffiesterkte waar je op dat moment behoefte aan hebt en met het klassieke stoompijpje maak je snel heet water of mooi melkschuim voor de perfecte cappuccino.

Vergelijk prijzen bij:

Zoek je een andere espressomachine voor thuis?
Check onze #1 koopgids & lees de beste espressomachine reviews

 

8.5 Totale Score
Saeco Intuita HD8750: Voor de perfecte authentieke Italiaanse koffie

De Saeco Intuita HD8750/11 koffiemachine is tot beste koop benoemd door de consumentenbond in juni 2015!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo