Saeco Incanto review

Moet je de Saeco Incanto kopen?

Saeco heeft een nieuwe generatie van de populaire Incanto automatische espressomachine uitgebracht. De Saeco Incanto bereidt al vele jaren espresso’s met blijvende, kwalitatieve resultaten voor koffieliefhebbers. Het komt dus niet als een verrassing dat ze een nieuwe Incanto uitgebracht hebben. Saeco behoudt alle kwaliteiten van het originele model en voegt hier een nieuwe uitstraling en een aantal kleine updates aan toe.

Saeco biedt ook diversiteit met de nieuwe Incanto. Deze machine is namelijk beschikbaar in twee verschillende versies, waarbij de manier van melk stomen het enige verschil is. Dus als je de Saeco Incanto overweegt om te kopen, dan kan je de precies op de manier krijgen die je wilt; handmatig of automatisch. De keuze is volledig aan jou. Laten we eens een kijkje nemen wat je zoal krijgt bij de Saeco Incanto.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen

Positief:
  • Een geschiedenis van goed vakmanschap en kwalitatieve onderdelen
  • Uitstekende capaciteit en instelmogelijkheden
  • Aanpasbare tuit om ruimte te bieden voor die grote mokken (tot een hoogte van 15 cm)
  • Verwijderbare roestvrij stalen pannarello stoompijp voor makkelijke reiniging
  • Handmatig stomen maakt het mogelijk om precies de juiste melktemperatuur te bereiken die je wilt
Negatief:
  • Het verwijderen van de druppelbak is niet erg makkelijk; je moet meerdere knoppen tegelijk indrukken en optillen en daarna trekken
  • De Incanto Essential heeft voornamelijk een zwarte plastic behuizing in plaats van roestvrij staal
  • De pannarello stoompijp zal je uitstekend schuim geven, maar niet echt latte art Hiervoor zal je een duurdere half-automatische koffiemachine moeten kopen.

 

Functies en eigenschappen

De Saeco Incanto zit vol met subtiele eigenschappen en functies die je in eerste instantie mogelijk over het hoofd zal zien. De eerste is een slanker ontwerp om ruimte op je aanrecht te besparen. En afhankelijk van het model dat je kiest krijg je ook een roestvrijstalen behuizing, waardoor hij uitstekend past bij de meeste keukenapparatuur.

koffiemachine saeco incanto review

Direct prijzen vergelijken:

De Saeco Incanto heeft een voldoende groot waterbassin met 1,6 liter, een degelijk compartiment voor koffiebonen dat ruimte voor 250 gram biedt en een afvalbak die een capaciteit van 15 porties heeft. Je zal dus een redelijke hoeveelheid drankjes kunnen maken voordat je moet stoppen om de afvalbak te legen en het water en de bonen bij te vullen.

Iets wat we fijn vinden aan deze machine, is de programmeerbaarheid en daarmee doelen we niet alleen op de drankjes, maar ook het algehele gebruik van de machine. Naast dat je de sterkte, hoeveelheid en watertemperatuur in kunt stellen, is het ook mogelijk om de hardheid van het water in te voeren, de automatische uitschakeling te programmeren en de contrast van het scherm aan te passen.

De Saeco Incanto wordt standaard geleverd met een pannarello stoompijp. Als je machine echter fijn vindt, maar geen stoompijp wilt gebruiken, dan je ook kiezen voor een model met melkkan en automatische stomer.

saeco incanto review volautomaat espresso

Gezien de Incanto een reputatie heeft van kwalitatieve espresso met minimale onderhoud is hij redelijk geprijsd rond de €300-500. Met een machine in deze klasse zal je een paar toeters en bellen tegenkomen, maar voor uitgebreide aanpassingsmogelijkheden zal je tegen de €1.000 moeten spenderen.

Met het melk stomen heeft de Incanto een handmatig element, maar dit kan zowel een voor- als nadeel zijn. In deze prijsklasse is een handmatige stoompijp te verwachten.


 

Gebruiksgemak en betrouwbaarheid

Net als de vorige modellen is de Saeco Incanto erg gebruiksvriendelijk. Espresso’s trekken is volledig automatisch van bonen tot je kopje met het drukken op een knop. Voorkeuren van gebruikers kunnen makkelijk ingesteld worden via het lcd-scherm, waarbij je de keuze hebt uit vijf verschillende sterktes, drie watertemperatuur opties en treklengte.

saeco koffiemachine kopen beste

Direct prijzen vergelijken:

De Incanto is een erg betrouwbare koffiemachine. De constructie is erg solide en de onderdelen hebben een uitstekende kwaliteit, wat je ook mag verwachten voor de prijs. Saeco heeft in onze ogen een machine gebouwd voor iedereen die op zoek is naar consistente prestatie met minimale slijtage.

Deze machine komt het beste tot zijn recht in een huishouden waar hij regelmatig gebruikt wordt en waar ze consistente resultaten verwachten zonder om de paar keer het waterbassin bij te vullen en de afvalbak te legen. Met gemiddeld een kopje per dag zal de Saeco Incanto makkelijk door een werkweek gaan zonder gedoe.


 

Is de nieuwe Saeco Incanto het geld waard?

saeco incanto reviewJazeker. Gezien de diversiteit en kwaliteit die je krijgt is de vraagprijs erg redelijk. De Incanto heeft een redelijk grote capaciteit vergeleken met de concurrentie. En de nieuwe Incanto behoudt alle kwaliteiten waar hij om bekend staat.

Deze Saeco Incanto kan consistent gebruik aan met weinig slijtage en heeft een competitieve prijs vergeleken met vergelijkbare machines. Zorg er echter wel voor dat je hem goed onderhoud en je zal er jarenlang plezier van hebben.


 

Andere opties die het overwegen waard zijn

De eerste machine waar we je naartoe willen sturen als handmatig melk stomen niet je ding is, is een ander model van de Incanto. Zoals we al aangaven biedt Saeco ook een Incanto model met melkkan voor automatisch stomen. Je betaald iets meer, maar als je koffie wilt krijgen met zo min mogelijk gedoe, dan is dit de machine voor jou. Afgezien van een paar roestvrij stalen onderdelen is deze machine precies hetzelfde als het goedkopere model.

Gaggia Brera

Koffievolautomaat Gaggia Brera vergelijken saeco incantoLees review Vergelijk prijzen

Als je liever een ander merk wilt proberen voor een vergelijkbare prijs, dan is de Gaggia Brera zeker het overwegen waard. Ook dit bedrijf heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en zal je vergelijkbare mogelijkheden, maar een iets kleinere capaciteit bieden.


 

Conclusie

saeco incanto review

We zijn enorme fans van wat deze machine allemaal te bieden heeft. De Saeco Incanto is een kwalitatieve koffiemachine die een geweldige espresso en gestoomde melk voor een competitieve prijs biedt.

Met de Incanto krijg je een machine die een hoop gebruik aan kan en  basis aanpassingen voor maling van koffiebonen, espresso sterkte, hoeveelheid en watertemperatuur biedt. Dus als je de wereld van (half)-automatische koffiemachines wilt betreden, dan is dit een uitstekend apparaat om mee te beginnen.

We hopen dat je wat wijzer bent geworden van deze Saeco Incanto review.

Direct prijzen vergelijken:

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo