Sage Nespresso Creatista Uno review

De Sage Nespresso Creatista Uno kopen?

Een van de beste dingen aan het Nespresso-cupsysteem, is het aanbod van machines, van basis tot hoogwaardig. De Sage Nespresso Creatista Uno valt onder de hogere en meer creatieve klasse. Hij heeft een automatische stoomfunctie die de melk in een kan opschuimt, zodat je dit zelf in je dranken kunt gieten.

Eenvoudige besturingen en een geweldige bouwkwaliteit maken het plaatje compleet. Dit maakt de Sage Nespresso Creatista Uno de ideale keuze voor wie gemak wil, maar ook een beetje creatieve vrijheid.

Lees meer over deze koffiecupmachine in deze Sage Nespresso Creatista Uno review.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Sage Nespresso Creatista Uno

Positief:
  • Ziet er geweldig uit
  • Makkelijk om te gebruiken
  • Automatische melkopschuimer biedt een uitstekende kwaliteit
Negatief:
  • Gebruikte cuphouder is aan de kleine kant

 

Ontwerp en bouwkwaliteit

Deze koffiemachine is gebouwd door Sage en biedt alles wat we van het merk mogen verwachten: geweldige bouwkwaliteit en uitstraling. De Sage Nespresso Creatista Uno ziet eruit als een van de grotere volautomaten van het bedrijf, maar dan gekrompen tot cupformaat.

Sage Nespresso Creatista Uno review

Direct prijzen vergelijken:

De voorkant van de machine is voorzien van een lekbak, waarin een kleine metalen knop is ingebouwd. Dit is de temperatuursensor voor het automatisch opschuimen van melk. Zodra je een melkkan (welke meegeleverd wordt) onder de stoompijp plaatst, laat de temperatuursensor de machine weten wanneer het tijd is om uit te schakelen.

Er is ook een uitschuifbare kopjesstandaard, die handig is om kleinere kopjes koffie en espressoshots onder de hoofdtuit te krijgen. Daarboven zit een kleine gebruikte cuphouder. Aan de achterzijde bevindt zich het waterreservoir van 1,5 liter, dat aan de achterzijde is voorzien van een weloverwogen handgreep. Deze maakt het mogelijk om het reservoir er gemakkelijk uit te tillen om deze te vullen.

Zoals je verwacht van een Nespresso machine, zijn de bedieningselementen eenvoudig en binnen handbereik op de machine geplaatst.


 

Kenmerken

Eenvoud is een vaste eigenschap voor Nespressomachines en de Sage Nespresso Creatista Uno is niet anders op dit gebied. Je hoeft alleen maar de hendel open te klappen, de cup te plaatsen en dan kan je kiezen uit de drie soorten koffie die passen bij de cup: ristretto (25ml), espresso (40ml) of lungo (110ml). Je kunt de doseringen handmatig herprogrammeren als je meer of minder koffie wilt voor elke knop. Wanneer de koffie gezet is til je simpelweg de hendel weer omhoog. De gebruikte cup valt vervolgens naar beneden in de afvalbak, zodat je hem kan recyclen.Sage Nespresso Creatista Uno review
Op het gebied van melk is er iets meer controle. Met behulp van de knoppen aan de bovenkant kan je de melktemperatuur (hoog, medium of laag) en de hoeveelheid schuim (hoog, medium of laag) kiezen. Deze laatste bepaalt hoeveel lucht de stoompijp in je melk brengt. Het is de moeite waard om te experimenteren met de bedieningselementen, om de melk precies te krijgen zoals je wilt en aan te passen op basis van het soort drankje. Zo heeft een cappuccino bijvoorbeeld meer schuim nodig.


 

Espressokwaliteit

Sage Nespresso Creatista Uno review

Als er één ding betrouwbaar is aan Nespresso, dan is het wel dat de machines vaak een geweldige espressoshot te bieden. De uiteindelijke smaak hangt af van de cup die je gebruikt, met een enorme keuze aan hoogwaardige opties. Een aantal voorbeelden zijn single origin koffie, speciale melanges, seizoensspecialiteiten en zelfs gearomatiseerde opties.

Tijdens deze review gebruikte we de Dulsao do Brasil. Dit is een van onze favoriete opties die binnenkort vervangen zal worden door andere cups. Hier zat een degelijke dikke en volle crema bovenop. Het is een beetje schuimiger dan bij een handmatige machine, maar de beste kwaliteit die je kunt krijgen van een Nespressomachine.

De temperatuur van de shot was 64 C, wat precies goed is voor espresso. De smaak was uitstekend, met een fijne en gladde nasmaak. Een heerlijk kopje voor luie ochtenden of rustige middagen.


 

Kwaliteit van de melkdranken

Sage Nespresso Creatista Uno review

Melk opschuimen is eenvoudig. Je vult de meegeleverde kan met de hoeveelheid melk die je wilt (er zijn lijnen voor het minimum en maximum niveau) en drukt vervolgens op de stoomknop bovenaan. Op basis van de temperatuur- en schuiminstellingen die je instelt, stoomt en textureert de Sage Nespresso Creatista Uno dan automatisch je melk. Zo eenvoudig is het.

Door de manier waarop lucht wordt toegevoegd, begint het proces met vrij bubbelachtige melk in het begin. Aan het einde van dit proces worden deze echter volledig geïntegreerd in het mengsel. De kan aan het einde zachtjes op het aanrecht tikken zorgt ervoor dat er geen grote bubbels meer in de kan zitten. Zelf de kan een beetje draaien voordat je gaat gieten helpt ook enorm.

Misschien moet je het schuim en de temperatuurinstellingen wijzigen om resultaten te krijgen waar je tevreden mee bent. De Sage Nespresso Creatista Uno biedt echter meestal goede resultaten, met netjes opgeschuimde melk die je zelf in je drankjes kunt gieten.

Handmatig opschuimen met een duurdere machine geeft je meer flexibiliteit, maar het is een moeilijkere vaardigheid om te leren. Met de aanpak van de Creatista Uno krijg je snel zeer goede resultaten en kun je meer tijd besteden aan het verbeteren van je schenkvaardigheid.

Nespresso heeft een aantal handige video’s op haar website om je te helpen het maximale uit je Creatista Uno machine te halen.


 

Onderhoud

Er is zeer weinig onderhoud nodig. Je kunt de waterhardheid instellen met behulp van de meegeleverde strip om je water te testen. Hiervoor volg je simpelweg de instructies in de handleiding. Hiermee wordt ingesteld hoe vaak de Creatista Uno het ontkalkingslampje op zal lichten. Het ontkalken is eenvoudig en de handleiding begeleidt je door alles wat je moet weten.

Sage Nespresso Creatista Uno review

Wanneer je de kan na het stomen verwijdert, ontlucht de Sage Nespresso Creatista Uno automatisch de stoompijp en worden alle stukjes melk ook geëlimineerd. De stoompijp snel afvegen is waarschijnlijk alles wat je hoeft te doen. Als de stoompijp echter verstopt raakt, waarschuwt de koffiemachine je aan de achterkant met een lampje dat oplicht. Vervolgens kun je het meegeleverde hulpmiddel gebruiken en de pijp demonteren om hem grondig schoon te maken.

De enige andere taken zijn het legen van de houder met de gebruikte cups en het afspoelen van de lekbak wanneer deze vol is. Cups zijn meestal behoorlijk nat wanneer ze worden uitgeworpen, omdat het standaard systeem niet de centrifugale kracht van het nieuwe Nespresso Vertuosysteem gebruikt.

Het is dus een goed idee om de afvalbak wekelijks schoon te maken met een vochtige doek of een beetje afwasmiddel. Idem voor de lekbak.


 

Conclusie van deze Sage Nespresso Creatista Uno review

Sage Nespresso Creatista Uno review

Nespresso blijft het premium cupsysteem en de Sage Nespresso Creatista Uno biedt je een makkelijke en snelle manier om te experimenteren met melkdranken, door gebruik te maken van traditionele schenktechnieken. Als je gemak wilt, maar flexibiliteit voor je eigen creaties, dan is dit de koffiemachine die je moet kopen.

Als je een oudere Nespressomachine hebt en gewoon een manier wilt om melk toe te voegen of een breder assortiment dranken te creëren, dan is de Nespresso Barista een goede aanvulling.

Gemak in combinatie met vrijheid, de Sage Nespresso Creatista Uno is een hoogwaardige Nespressomachine waarmee je meer kunt doen.

Direct prijzen vergelijken:

 

7 Totale Score
Gemak en vrijheid

Gemak in combinatie met vrijheid, de Sage Nespresso Creatista Uno is een hoogwaardige Nespressomachine waarmee je meer kunt doen. Ideaal voor thuisgebruik vanwege de veelzijdige mogelijkheden.

2 Opmerkingen
  1. Er zit géén Nederlandse handleiding bij onze Nespresso creatista uno
    Kunt u mij daaraan helpen

  2. Hoe kom ik aan een Nederlandse handleiding want het lampje brand om te ontkalken maar we zien nergens hoe dit moet

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo