Beste koop

Senseo melkopschuimer review

Als je gek bent op koffiespecialiteiten met melk, zoals cappuccino of latte macchiato, dan kun je niet zonder een melkschuimer. Als je een koffiezetapparaat zonder ingebouwde melkopschuimer hebt, dan zul je melk handmatig moeten opkloppen of een apart apparaat moeten aanschaffen. Zo’n automatische melkopschuimer is de Senseo melkopschuimer van Douwe Egberts en Philips. Op sommige websites zul je hem onder de naam Senseo Milk Twister tegenkomen. Met dit apparaat kun je de koffie uit je Senseo-machine omtoveren tot de melkvariant die jij wilt, maar je hoeft natuurlijk geen Senseo-koffiezetapparaat te hebben om deze melkopschuimer te kunnen kopen. Lees verder als je benieuwd bent wat wij van deze melkopschuimer van Senseo vinden.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

senseo melkopschuimer review philips

Senseo melkopschuimer review:

Voor- en nadelen

In het kort de voor- en nadelen van dit apparaat:

Positief:
 • Maakt uitstekend melkschuim
 • Mooi en strak ontwerp
 • Makkelijk mee te nemen
 • Eenvoudig schoon te maken
Negatief:
 • Minder geschikt voor opwarmen melk
 • Binnenkant niet uit te nemen bij schoonmaken
 • Hoeveelheid op te schuimen melk per keer beperkt

LEES OOK: Beste melkopschuimer TOP 10

 

Kenmerken van de Senseo melkopschuimer:

De belangrijkste kenmerken van dit apparaat:

 • Gemakkelijk luchtig melkschuim maken
 • Maakt zowel warm als koud melkschuim
 • Genoeg melkschuim voor twee kopjes per keer
 • Ook voor het opwarmen van melk
 • Eenvoudig te reinigen
 • Verkrijgbaar in wit en zwart
 • Vanaf prijs tijdens review: €59

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Design en kenmerken

Wij vinden dat de Senseo melkopschuimer er erg mooi uit ziet, zeker als je kijkt naar andere melkopschuimers die er op de markt zijn. De Senseo Milk Twister is een stijlvol vormgegeven apparaat met precies één grote aan- en uitknop op de voorkant van de machine. De buitenkant heeft door het ontbreken van een handvat een strakke vormgeving en is volledig van kunststof gemaakt. Zeker naast een Senseo Twist staat deze melkopschuimer heel mooi in je keuken of op kantoor.

senseo-melkopschuimer-kopen-reviewIn de voet van het apparaat zit de aansluiting voor de stroomkabel. De opschuimer zelf klik je vast op deze voet en kun je 360 graden draaien. De machine is te verkrijgen in twee kleuren: in effen zwart (CA6500/60) en in het wit (CA6500/01). Daarnaast is er een zwarte versie met een roestvrijstalen voet (CA6502/65), die wat duurder in de aanschaf is.

 

Prestaties van de Senseo melkopschuimer

Bij een melkopschuimer gaat het er natuurlijk om dat de opgeschuimde melk van goede kwaliteit is. En daarin stelt deze machine zeker niet teleur, want hij levert een prachtige volle en warme schuimlaag voor op en in je koffie. Je zult zelf moeten uitproberen met welke soort melk je de lekkerste schuim krijgt. Met bijvoorbeeld volle melk krijg je een romigere schuimlaag, terwijl je bij magere melk meer een “skimmed” cappuccino krijgt (wel zo fijn voor de lijn). Je kunt als het echt warm is ook met het melkschuim uitstekend koude koffievarianten als een “iced cappuccino” maken.

Je kunt per keer maximaal 120 milliliter melk opschuimen, waarmee je twee kopjes cappuccino of latte macchiato kunt maken. Dat is over het algemeen genoeg voor thuisgebruik, maar misschien wat weinig voor een groter kantoor. Er zijn melkopschuimers met een vergelijkbare prijs die veel meer melk in één keer kunnen opschuimen.

Het apparaat kan ook melk opwarmen, maar de melk wordt niet heet. Als je echt warme melk nodig hebt voor bijvoorbeeld je baby of het maken van warme chocolademelk, dan is dit apparaat daar niet echt geschikt voor.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gebruiksgemak

Deze melkopschuimer is gemakkelijk te gebruiken. Je vult de opschuimer met de hoeveelheid melk die je nodig hebt en drukt op de grote “Aan”-knop. Vervolgens zal je melk verwarmd en opgeschuimd worden. De machine is heel stil en je zult hem dus bijna niet horen als hij melk opschuimt.

Je kunt de opschuimer loshalen van de voet en zo het melkschuim direct in je kopje of glas overgieten. Daardoor is de melkopschuimer ook makkelijk schoon te maken. Een nadeel is dat je de binnenkant van de melkopschuimer niet los kunt halen om schoon te maken. De garde en deksel van het apparaat kunnen in de vaatwasser gereinigd worden.

LEES OOK: Senseo koffie maken tips

 

Accessoires

Over de meegeleverde accessoires kunnen we kort zijn. Naast het apparaat zelf wordt er alleen een handleiding bij deze melkopschuimer geleverd. Wil je bijvoorbeeld een cacoastrooier of een melkreiniger, dan zul je die apart moeten bijbestellen.

 

Moet je de Senseo melkopschuimer kopen?

De kwaliteit van het melkschuim is van uitstekende kwaliteit en het apparaat is gemakkelijk te bedienen en schoon te maken. Deze melkopschuimer is mooier vormgegeven dan de meeste van zijn concurrenten. Met een prijs vanaf 58 euro zit de machine in middenmoot. Grootste nadelen vinden we de beperkte hoeveelheid melk die per keer opgeschuimd kan worden (slechts 120 milliliter) en dat de machine melk niet goed verhit.

 

Conclusie Senseo melkopschuimer review

Als je thuis of op kantoor wilt kunnen genieten van een goede cappuccino of latte macchiato, dan is deze melkopschuimer van Senseo een aanrader. De vormgeving is mooi en de kwaliteit van het melkschuim is uitstekend. Alleen als je per keer heel veel cappuccino’s wilt maken of ook echt warme melk nodig hebt, raden we je aan om even verder te kijken.

We hopen dat je wijzer bent geworden door deze Senseo melkopschuimer review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

9 Totale Score
De melkopschuimer van Senseo is een echte aanrader

Als je thuis of op kantoor wilt kunnen genieten van een goede cappuccino of latte macchiato, dan is deze melkopschuimer van Senseo een aanrader. De vormgeving is mooi en de kwaliteit van het melkschuim is uitstekend. Alleen als je per keer heel veel cappuccino's wilt maken of ook echt warme melk nodig hebt, raden we je aan om even verder te kijken.

2 Opmerkingen
 1. Als Moederdag cadeau kreeg ik deze prachtige melkschuimer. Heerlijke schuimlaag op de koffie. Echt genieten! Maar na een aantal keren gebruikt te hebben komt er geen schuim meer op de melk en blijkt dat het klopspiraaltje niet meer naar boven komt…en wordt de melk alleen warm.. Hoe zou dit kunnen?

  • Hi Edelweiss dan lijkt het er op dat er toch iets mis is met de machine. Onze aanbeveling zou zijn het toestel terug te brengen onder garantie zodat je een nieuwe krijgt.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo