Hoe de beste melkopschuimkan kiezen?

Melk stomen/opschuimen en latte art zijn twee essentiële vaardigheden voor een barista. Geen van deze zijn makkelijk om onder de knie te krijgen, vooral wanneer je net begint. We hebben echter goed nieuws voor je: als je de beste melkopschuimkan uitkiest, zal dit je enorm helpen.

Er zijn veel verschillende melkopschuimkannen die je vandaag de dag op de markt kan vinden. Ze verschillen in kleur, ontwerp, afmetingen, vorm, tuit, gewicht … En ze worden allemaal ontwikkeld en gedistribueerd door verschillende merken over de hele wereld.

Dus hoe weet je wat de beste melkopschuimkan is als je zoveel keuze hebt?  Nou, dat hangt af van je behoeften.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte melkopschuimkannen volgens:

 

De basis vereisten

Laten we beginnen met de primaire basisvereiste wanneer je de beste melkopschuimkan uitkiest: breedte.

Ten eerste wil je een kan die wijd genoeg is om een “draaikolkeffect” te creëren wanneer je melk stoomt. Deze draaikolk zal je grotere bubbels afbreken en microschuim creëren.

Je vraagt je af wat microschuim is? Dit is schuim dat geproduceerd wordt wanneer melk goed gelucht en gelijkmatig verwarmd is, wat voor een erg soepele, zijdezachte en glanzende melk zorgt. Deze melk smaakt niet alleen geweldig, maar heeft ook de optimale textuur voor het creëren van latte art designs.

LEES OOK: Wat is latte art? De kunst van het schenken

 

Afmetingen

Beste Melkopschuimkan kopen

De meeste melkkannen hebben een van de volgende twee afmetingen: 350 ml en 600 ml. Het is echter mogelijk om kleinere of grotere kannen te vinden, als dat nodig is voor je behoeften. Over het algemeen hebben de 350 ml en 600 ml kannen dezelfde base afmetingen, waardoor breedte niet een beslissende keuze is.

Het belangrijkste wat je moet overwegen wanneer je de beste melkopschuimkan uitkiest, is hoeveel melk je nodig hebt voor je drankje. Op het gebied van melk stomen of opschuimen wil je niet dat je kan te vol of te leeg is. Als de kan te leeg is, dan kan je de stoompijp niet goed in de melk onderdompelen voor een goede beluchting. Maar als de kan te vol zit, dan zal de melk over de rand stromen tijdens het stomen.

Een ideale hoeveelheid melk zit net onder het begin van de tuit, ongeveer een derde van de top af.

 

Materiaal

Je wilt een kan die gemaakt is van kwalitatief roestvrijstaal, aangezien dit de temperatuur consistent zal houden tijdens het stomen van melk. Nu we dat gezegd hebben zal de kan tijdens het stomen van melk naar 70°C ook flink heet worden. Als je je niet comfortabel voelt met de hitte van een roestvrijstalen kan, dan kan je altijd naar eentje zoeken met een teflon deklaag om je vingers en handen te beschermen.

LEES OOK: Beste melkopschuimer kopen tips.

 

Schenktuit

Alhoewel doorgewinterde barista’s en professionals waarschijnlijk met elke melkkan prachtige latte art kunnen creëren, zijn sommige ontwerpen makkelijker om mee te gieten dan andere. Dit maakt deze kannen makkelijker om mee te leren en andere te leren.

Harten en tulpen is waar de meeste personen beginnen met latte art. Maar vereenvoudig deze een klein beetje en je giet druppels van schuim die mooi en soepel gieten en min of meer in een afgeronde vorm. Wanneer je net begint en een gevoel probeert te krijgen voor dit soort dingen, zijn de beste melkopschuimkan modellen degene met een klassieke tuit. Deze maken het mogelijk om de schuim gelijkmatig en relatief afgerond uit de kan te laten stromen.

Rozetten zijn moeilijker met deze brede tuiten, maar een slowsetta (welke minder en dikkere bladeren heeft) is een optie. En deze kannen werken ook uitstekend voor golven.

Traditionele rozetten en moeilijkere latte art (zoals zwanen en pauwen) passen echter beter bij nauwere, scherpere tuiten. Dit geeft je meer controle voor gedetailleerde ontwerpen.

LEES OOK: Hoe zelf koffiebonen malen

 

Handgreep of geen handgreep?

Beste Melkopschuimkan modellen

Of je wel of geen handgreep wilt hangt af van hoe je een kan graag vasthoudt tijdens het gieten. Sommige personen vinden dat een kan zonder handgreep je meer flexibiliteit geeft tijdens het gieten. Het kan ook voor een betere grip zorgen richting de bovenkant van de kan, wat je meer controle en nauwkeurigheid geeft met de tuit.

Aan de andere kant moet je echter wel onthouden dat je melk naar een aardig hoge temperatuur stoomt. Als je voor de beste melkopschuimkan zonder handgreep kiest, dan raden we zeker aan om eentje te kopen die een goed geïsoleerde deklaag heeft.

 

Conclusie welke melkopschuimkan kopen?

We hebben een hoop punten besproken in dit artikel, maar uiteindelijk is het belangrijkste wanneer je de beste melkopschuimkan koopt of je je er comfortabel mee voelt of niet. Hij moet het juiste gewicht, balans en hittecontrole voor je hebben. Je moet ook opletten hoeveel controle je hebt tijdens het gieten. Hoe je de kan vasthoudt en wanneer je meer of juist minder druk moet gebruiken zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.

Wat voor een barista werkt, werkt mogelijk niet bij een andere. Probeer dus verschillende kannen uit, ontdek wat je favoriet is en verbeter je vaardigheden. Het kopen van de beste melkopschuimkan is de eerste stap richting het verbeteren van je melkstoom, latte art en algehele barista vaardigheden.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte melkopschuimkannen volgens:

 

LEES OOK:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo