Senseo koffie maken

De twee meest belangrijkste woorden tijdens het bespreken van koffie zijn kwaliteit en gebruiksgemak. Meestal willen we beide, maar we moeten keuzes maken. Sommige personen zullen er alles aan doen om kwaliteit te bereiken, terwijl andere zullen kiezen voor gebruiksgemak, zelfs als dat betekent dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Bij Senseo koffie gaat het alleen maar om gebruiksgemak.

Als je geniet van de smaak van rijk gebrouwen koffie, zoals die van cafetières, espressomachines of vacuümpotten, dan kan je nu stoppen met lezen. Als je vers geroosterde koffie drinkt, dan kan je nu ook stoppen met lezen. Je bent al geëvolueerd tijdens je koffie reis en er is niks wat je situatie zal verbeteren als je een Senseo koffiemachine koopt.

De Senseo koffie is slap en bitter en wordt sneller gemaakt dan elke andere brouwmethode die beschikbaar is op de markt. Als je van een slap kopje koffie houdt, maar oploskoffie te lastig voor je is, dan zal je mogelijk kunnen genieten van Senseo koffie.

 

Wat is een pad?

koffiepads wallSenseo koffie wordt gemaakt door middel van een padsysteem. Een pad is koffie dat van te voren verpakt is in zijn eigen filter. Het is vergelijkbaar met een theezakje. Het voordeel van een pad is dat elke perfect afgemeten is en dat je bijna niks hoeft schoon te maken. Het nadeel is dat de koffie alleen maar zo vers is als toen het in de pad gedaan werd. In andere woorden wordt een van de belangrijkste regels van kwalitatieve koffie overtreden. Dit is namelijk je koffie zo dicht mogelijk bij het brouwproces vermalen. Sommige personen beweren dat de smaak in de vacuüm gesloten pads blijft zitten, maar daar is uiteraard niks van waar.

 

Stap voor stap brouwen

Aan de achterkant van de machine zit een waterbassin. Vul deze met water. Er zijn minimum en maximum lijnen die makkelijk te lezen zijn. Zoals bij elke brouwmethode moet je water gebruiken dat je normaal ook zou drinken. De Senseo koffieapparaat wordt geleverd met twee padhouders, namelijk een enkele en dubbele. Zoals je zou verwachten is een voor één pad en de andere voor twee. Elke pad zal genoeg brouwen voor 1 kopje.

Doe de pad in de juiste padhouder. Doe de deksel dicht en vergrendel de hendel. Druk op de middelste knop. Deze begint te knipperen en zodra het knipperen stopt kan je de Senseo koffie maken. Tijdens onze testen moesten we echter nog zo’n 30-60 seconden wachten, want anders was de koffie meer lauw. Als je nog even wacht heb je echt warme of hete koffie. Aan de linkerkant zit de knop voor 1 kopje en aan de rechterkant voor twee.

Senseo Koffie maken

 

Schoonmaak en onderhoud

Omdat het een padsysteem is hoef je in principe niks schoon te maken. Dit is nog een groot voordeel van dit brouwsysteem.

 

Senseo koffie maken

De Senseo is niet alleen een brouwsysteem, maar ook een koffielijn. De Senseo koffiepads zijn er in vier verschillende vormen, namelijk Mild Geroosterd, Medium Geroosterd, Donker Geroosterd en Cafeïnevrij. We zullen er niet om heen draaien. De Senseo koffie smaakt afschuwelijk. Het is slap en bitter. Aangezien wij van onze koffie houden en onze eigen koffie roosteren en elke dag Cafetières en espresso maken, dan krijg je een aardig goed idee hoe we tot die conclusie komen. Als er een koffieschaal is, dan zouden we de Senseo hoger plaatsen dan oploskoffie en lager dan druppelkoffie.

We hadden kunnen stoppen na verscheidene bittere kopjes gedronken te hebben, maar we waren vastberaden om te zien of de Senseo koffie nog te redden was. De koffie die gebruikt wordt in de pads is overduidelijk van erg lage kwaliteit. Misschien had deze machine alleen maar kwalitatieve koffie nodig? Jammer genoeg konden we onze eigen koffie niet gebruiken, aangezien de machine pads nodig heeft.

We stapte in de auto en reden naar de dichtstbijzijnde Starbucks. Ze verkopen namelijk een redelijke espresso die ook een padsysteem gebruikt. Toen we thuis kwamen ontdekte we echter dat de pad van Starbucks veel kleiner was dan die van Senseo en daarom werkte het niet. De Senseo heeft pads met eigen afmetingen.

We hadden op dit moment op moeten geven, maar dat deden we niet. Ik pakte een schaar en knipte een Senseo pad open. We verwijderden de smakeloze koffie en vervingen het met onze eigen Ethiopische Sidamo die we een paar dagen geleden geroosterd hadden. Vervolgens brouwde we weer en de meeste bitterheid was er niet meer, maar de koffie was nog steeds te slap.

Beste Senseo Koffie

 

Hoop voor Senseo koffie?

Onze hoop was dat deze machine de snelle brouw oplossing zou zijn voor personen die nooit meer dan een mok koffie per keer maken. Jammer genoeg is de koffie erg slap en mist het de rijkheid die je zou verwachten van een goed kopje koffie. Ondanks onze mening verkopen de Senseo koffiemachines nog steeds erg goed en dat komt waarschijnlijk omdat veel mensen nog nooit een echt vers kopje koffie hebben gedronken. Sinds de release zijn er veel extra pads uitgekomen met betere smaken en er zijn zelfs lege pads die je kan vullen met je eigen koffie. Dit laatste heeft wat ons betreft dit apparaat gered. 1 pad voor 1 kopje is echter nog steeds te zwak dus we raden aan om altijd 2 pads voor een kopje te gebruiken.

 

Overzicht van Senseo apparaten

ApparaatEigenschappenReview
SENSEO UP- kleinste ooit
- 1 kopje
- 2 koffiesterktes (mild of sterk)
- korte opstarttijd
- automatische aan- en uitschakeling
binnenkort
SENSEO Twist- 2 koffiesterktes (mild of sterk)
- reservoir voor 6 kopjes (1,6L)
- verstelbare tuit voor elke kopgrootte
- automatisch uit na 30 min.
- korte opstarttijd
lees review
SENSEO Viva Café- verstelbare tuit voor elke kopgrootte
- reservoir voor 6 kopjes (850ML)
- automatisch uit na 30 min.
- ontkalkingsmelding
binnenkort
SENSEO Latte Select- 1 of 2 kopjes
- reservoir voor 8 kopjes
- verstelbare tuit voor elke kopgrootte
- automatisch uit na 30 min.
- ontkalkingsmelding
binnenkort
SENSEO Latte Duo- 4 koffiespecialiteiten met verse melk
- ook voor gewone koffie (mild of sterk)
- ook geschikt voor chocolademelk
- zelf koffiesterkte kiezen
- intuïtief controlepaneel
binnenkort
SENSEO Cappuccino Select- 1 of 2 kopjes
- reservoir voor 8 kopjes
- perfect voor cappuccino
- automatisch uit na 30 min.
- ontkalkingsmelding
binnenkort
SENSEO Original- bepaal zelf koffievolume
- 1 of 2 kopjes
- reservoir voor 6 kopjes (750ML)
- automatisch uit na 30 min.
binnenkort

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo