Zo maak je sekskoffie

Geef je libido een boost met dit verrassend simpele recept voor sekskoffie: een kop koffie, maca, cacao en kaneel. Dat is alles. Deze rauwe voedingsmiddelen worden al sinds de oudheid gebruikt om je libido te ondersteunen en als je deze geweldige ingrediënten niet aan je dagelijkse dieet toevoegt, dan mis je een aantal serieuze sexy voordelen.

 

Dit is wat elk ingrediënt je kan bieden

 • Maca: Een Azteekse wortel die meestal tot poeder vermalen wordt. Het is een adaptogeen die je lichaam ondersteunt om de enzymen te creëren die het nodig heeft om hormonen in evenwicht te brengen en je vruchtbaarheid te verhogen. Het wordt vaak bestempeld als een afrodisiacum die libido kan verhogen.
 • Cacao: Rauwe cacao is een stimuleringsmiddel. Het zorgt ervoor dat je bloed gaat pompen en activeert je lichaam om serotine vrij te laten, wat je humeur verbetert. Het Journal of Sexual Medicine heeft een onderzoek gepubliceerd waarin ontdekt werd dat vrouwen die chocola aten iets hoger scoorde op de vrouwelijke seksuele functie index, wat de tabel is die het seksuele functioneren van vrouwen meet.
 • Kaneel: Kaneel bevordert vitale energie, wat voorkomt dat je lichaam aan het einde van een lange dag langzaam reageert.
 • Honing: Honing kan je uithoudingsvermogen vergroten en het is bewezen dat het mannelijkheid en vruchtbaarheid vergroot.
 • Kokosmelk: Veel culturen hebben kokosmelk gebruikt om voor koffie. In sekskoffie werkt het om je hormonen te balanceren en libido te verhogen. Kokosmelk zit vol met gezonde vetten en zal je energie geven voor seks, zonder een vervelende crash naderhand.

Deze sekskoffie neemt al deze vijf superfoods en maakt er een heerlijke latte van. Om deze koffie te maken heb je ene handblender en ongeveer vijf minuten van start tot finish nodig. Probeer deze koffie een keer per week te maken, vooral wanneer je tijd hebt om langzaam te nippen en echt van je dag te genieten. Je krijgt je normale dosis cafeïne en daarnaast een boost van de eeuwenoude seksgerelateerde superfoods.  (Lees ook: Hoeveel Caffeïne zit er eigenlijk in je kopje koffie?)

Je zal het ongetwijfeld heerlijk vinden en de smaak lijkt een beetje op een pittig Azteeks drankje. Als je ooit Mexicaanse warme chocolademelk hebt gehad, dan zal de smaak vergelijkbaar zijn: donkere chocola, kaneel en een vleugje zoetheid.

 

Zo maak je sekskoffie en geef je je libido een boost

Voor 1 portie

 • 2/3 kopje hete koffie
 • Een eetlepel rauwe cacao
 • Twee eetlepels kokosmelk
 • Een eetlepel honing
 • ½ theelepel kaneel
 • Een theelepel maca

Giet de koffie in een middelgrote kom. Voeg cacao, kokosmelk, honing en kaneel toe. Klop het met een handblender totdat het schuimt. Voeg de maca toe, klop nog een keer en serveer direct. Geniet van je sekskoffie en veel plezier daarna!

–> Koop hier Maca poeder

 

 

 

» Bekijk hier onze andere koffie recepten.

 

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo