Vijf leugens over cafeïnevrije koffie

Er zijn maar weinig drankjes die zo door het slijk zijn gehaald als cafeïnevrije koffie en daar is geen goede reden voor. Personen die cafeïnevrije koffie drinken kunnen gezien worden als koffieliefhebbers die koffie niet drinken om de stimulerende effecten, maar om de heerlijke smaak. We zijn erachter gekomen dat enorm veel personen deze vijf leugens over cafeïnevrije koffie voor waar aannemen.

 

Cafeïnevrije koffie smaakt slecht

We moeten eerlijk zijn dat de meeste cafeïnevrije koffie vreselijk smaakt. Maar dit ligt waarschijnlijk niet aan het proces van cafeïnevrij maken. De meeste cafeïnevrije koffie wordt gemaakt met goedkope, standaard koffie, dat simpelweg al slecht smaakte voor de cafeïne verwijderd werd. Moderne technieken van cafeïnevrij maken zijn redelijk geavanceerd. En verschillende merken hebben bewezen dat je met een goede, kwalitatieve basis een fantastisch smakende cafeïnevrije koffie kan krijgen.

 

Cafeïnevrije koffie wordt gemaakt met gevaarlijke chemicaliën

Cafeïnevrije koffie wordt vaak gemaakt met chemicaliën die enge namen hebben, zoals ethylacetaat of dichloormethaan. Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat je doodgaat aan je kopje cafeïnevrije koffie. Ethylacetaat is een natuurlijke ester van ethanol en azijnzuur. Het komt voor in fruit, wijn en wordt vaak gebruikt in parfum. Alle overblijfselen van dichloormethaan worden volledig verbrand tijdens het brandproces. Nog steeds niet overtuigd? In waterverwerkte cafeïnevrije koffie is duurder en minder efficiënt, maar kan als biologisch gecertificeerd worden.

 

Cafeïnevrije koffie bevat geen cafeïne

Cafeïnevrije koffie

Het proces van cafeïnevrij maken verwijdert het overgrote deel van cafeïne in koffie, maar een 240 ml mok cafeïnevrije koffie kan nog steeds tot 5 mg cafeïne bevatten. Als je erg gevoelig bent voor cafeïne, dan is het misschien een goed idee om over te schakelen op een natuurlijke cafeïnevrij drankje, zoals kamillethee.

 

Barista’s drinken nooit cafeïnevrije koffie

Barista’s in kwalitatieve cafés moeten een hoop koffie proeven tijdens hun dienst, wat betekent dat wanneer ze hun pauze hebben, ze meer cafeïne gehad hebben dan ze willen. Professionele koffieproevers spugen koffie vaak uit wanneer ze een kwaliteitscontrole doen, maar een hoop cafeïne wordt nog steeds geabsorbeerd. Dus wees niet verrast dat het kopje koffie waar je barista van geniet cafeïnevrij is.

 

Donker gebrande koffie bevat minder cafeïne

Oké, deze mythe gaat niet specifiek over cafeïnevrij, maar over cafeïnehoeveelheden in koffie in het algemeen, maar desalniettemin nog steeds van toepassing. Alhoewel de manier waarop je koffiebonen brand de hoeveelheid biologische zuren, zoals citroenzuur en appelzuur  beïnvloedt, heeft de cafeïnehoeveelheid hier niks mee te maken.

 

LEES OOK: 

 

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo