De 10 duurste koffiemachines ter wereld

Koffie wordt al lange tijd gezien als een krachtig geschenk van Moeder Natuur. Als de plaats in de globale markt voor culinaire landbouw wordt het gezien als de eerste. Nu er steeds meer kopjes koffie gedronken worden (nu ongeveer 2,25 miljard per dag), groeien de locaties waar koffie verbouwen wordt ook gestaag. Ecuador, Ethiopië, Wenen, Rome en Parijs zijn wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers van kwalitatieve koffiebonen.

Er komt steeds meer vraag voor premium koffie wereldwijd. Mensen zijn zich nu meer bewust van hoe bonen met blote handen verbouwen, gegroeid en geoogst worden en met enorm veel zorg behandeld worden. Daarna worden ze geroosterd en verpakt en uiteindelijk verkocht via de meest superieure methodes. Naast deze focus op de productie van koffiebonen, hebben mensen ook steeds meer interesse in de manier hoe koffie gebrouwen wordt om aan de meest veeleisende smaken te voldoen.

Hieronder zullen we de duurste koffiemachines met je bespreken. Ze zijn bekend vanwege hun vaardigheid om de beste kopjes koffie in de wereld te maken. Bereid jezelf voor op de beste machines voor koffieliefhebbers, welke uiteenlopen van een buitenaardse NASA espressomachine tot een Japanse sifon van $20.000 die gebruikt wordt in een café in San Francisco. Deze apparaten spelen zeker weten een vitale rol in het transformeren van een simpel kopje koffie in een van de lekkerste culinaire drankjes. Mocht je op zoek zijn naar een koffiemachine voor thuis, bekijk dan deze betaalbare koffiemachines.

 

10

De Blossom One ($5.950)

duurste koffiemachines blossom oneGeloof het of niet, maar dit mooie apparaat werd ontworpen door de beste mensen van Apple, Tesla en NASA. Ze werden ingehuurd door Blossom, een bedrijf in San Francisco. Hen werd gevraagd om een speciale koffiemachine te maken, die voldeed aan de hoogste standaarden.

De sterktes van de makers werden duidelijk toegepast, want deze machine heeft onder andere een ingebouwde Wi-Fi om recepten te downloaden. Ook is er een 1,3MP camera, zodat barista’s makkelijk QR codes van koffiebonen kunnen scannen. Deze onderdelen werden gecombineerd met een aantal handmatige onderdelen. Zo is er bijvoorbeeld een handmatige plunger en individuele controle modules voor temperatuur, druk, tijd en volume. Dit maakt het mogelijk om een perfect kopje koffie te maken die aan verschillende smaken voldoet.

De fabrikant heeft serieuze brouwers de optie gegeven om aangepaste designs te combineren met roestvrij staal. Dit loopt uiteen van walnoot, sapele, teakhout, mahonie of zebrano tot een semi-vintage elegante uitstraling die luxe cafés en restaurants perfect aan zal vullen.

 

9

Nuova Simonelli Aurelia Semi-Auto Espressomachine ($9.315)

Deze machine is gemaakt door de bekende Nuova Simonelli in Italië. Deze espressomachine is niet alleen een meester in het brouwen van koffie, maar ook een ster in het wereld kampioenschap voor barista’s. Vanwege zijn bouw en features is de Aurelia het officiële apparaat voor de deelnemers.duurste koffiemachines aureliaNuova Simonelli maakt al meer dan 70 jaar espressomachines die de lekkerste brouwsels op de wereld creëren. Deze competitieve machine garandeert exacte temperaturen door het gebruik van een speciaal gestuurde boiler. De boiler heeft ruimte voor 17 liter water en heeft een zeer elegante stijl met duurzame leren handgrepen, die extra bescherming bieden voor het met Teflon afgedichte portafilter.

 

8

De Bunn Tiger XL Super-Auto Espressomachine  ($12.000)

duurste koffiemachines bunn tiger xlBunn biedt een aantal krachtige brouw mogelijkheden en hetzelfde gaat op voor de Bunn XL-5. Dit is een super automatische alles-in-een koffiemachine. Deze machine van $12.000 heeft de mogelijkheid om 180 kopjes koffie per uur te maken. Ook heeft hij ruimte voor ongeveer 1,8kg verschillende koffiesoorten in twee compartimenten. Hij is echter maar 40,6cm breed, wat dus een klein pakket is dat uitstekende koffie aanbiedt.

Deze espressomachine heeft pod mogelijkheden en maakt het mogelijk voor barista’s om tegelijkertijd de machine te gebruiken en de temperatuur van de melk in de gaten te houden door gebruik te maken van de digitale display. Ook wordt een modulaire brouwkamer meegeleverd. Dit maakt het hele pakket compleet voor een probleemloze en efficiënte brouwervaring.

 

7

De volledig geautomatiseerde Astra 2000 ($12.500)

duurste koffiemachines astra 2000De volledig automatische Astra 2000 kan makkelijk verschillende koffiedrankjes maken in een aantal eenvoudige stappen. Tegelijkertijd kan hij ook als een conventionele espressomachine gebruikt worden. Hij zal hele koffiebonen vermalen, deze aanstampen en vervolgens de juiste hoeveelheid koffie in je kopje gieten.

De Astra 2000 heeft ook een krachtige stoompijp voor meer opgeschuimde of romige schuim. Een handige koffiebonen vermaler zorgt ervoor dat elk kopje koffie vers gemalen is.

 

6

Concordia Integra ($14.950)

duurste koffiemachines concordia integraEen concept dat geleverd wordt door de pionier op het gebied van Franse persen. De Concordia Integra is werkelijk waar iets die de integriteit van de eerst volautomatische uitvinder tot stand houdt.

Weg zijn de handleidingen en er wordt volledig vertrouwd op de steeds betere capaciteit van de technologie om alles te doen (waaronder je dagelijkse dosis cafeïne creëren). Concordia heeft hun digitale barista de naam Integra gegeven.

De machine kan gebruikt worden om verschillende soorten drankjes te maken. Zo heb je de keuze uit verschillende theesoorten, cappuccino’s, espresso, warme chocolademelk en verscheidene ijsdrankjes. Deze espressomachine is ook een favoriet voor drukke locaties, zoals hotels en buffets.

 

5

Franke Evolution 1 Step ($18.000)

duurste koffiemachines franke evolution 1 stepDeze high-end volledig automatische espressomachine kan vermalen, brouwen, stomen en schuimen zonder het kopje daarvoor te hoeven te verplaatsen. Daarnaast kan hij tot wel 90 dubbele shotjes espresso in een uur maken.

Afgezien van volledig geautomatiseerd heeft de Franke Evolution 2 zeer precieze burr vermalers en compartimenten, welke ruimte voor meer dan 1,2kg koffie hebben. Het automatische stoomsysteem geeft je ook controle over wereldklasse stomen en schuimen.

 

4

De elegante Elektra Belle Epoque koffiemachine ($18.200)

Haal de charmes van het verleden terug met de Elektra Belle Epoque. De ambachtsmannen van Belle Epoque hebben hun alles gegeven en succesvolle edelmetalen gesmeed, waarbij ze eeuwenoude processen afwisselen met geavanceerde methodes. duurste koffiemachine Elektra Belle EpoqueHij is zeer origineel, waarbij schoonheid, betrouwbaarheid en functionaliteit samengevoegd worden en geen enkele replica zal ook maar ooit in de buurt kunnen komen. Hij heeft ook 6 programmeerbare dosissen voor koffie en daarnaast ook een handmatige overschrijving voor kritische barista’s.

 

3

De Rancilio Classe 10 ($18.500)

Een creatie van Rancilio, een koffiemachine fabrikant uit Italië. De Classe 10 heeft geavanceerde technologie en zeer goed ontwikkelde elektronische systemen, waardoor het een van de beste machines is. Het apparaat is uitgerust met Rancilio USB technologie, waarbij de software totale controle over de espressomachine biedt voor een ultiem werk comfort.

duurste koffiemachines Rancilio Classe 10

Hij heeft ook een elektrische kop verwarmer. Dit zorgt ervoor dat de kopjes constant de optimale temperatuur hebben, wat cruciaal is voor een kwalitatieve espresso. Met de USB kan je de verwarming aanpassen en je hebt de keuze uit drie verschillende opties.

 

2

De Siphon Bar van the Blue Bottle Cafe ($20.000)

De Siphon Bar welke gebruikt wordt in Blue Bottle Café vestigingen in New York en San Francisco, wordt gebruikt om koffie als een vorm van kunst te maken. Er wordt gebruik gemaakt van traditioneel vacuüm brouwen via de halogeen aangedreven warmte, bolvormige gestapelde globes en bamboo stokken die gebruikt worden om de gemalen koffie handmatig te roeren.

duurste koffiemachine Siphon Bar blue bottle cafe

Door de gemalen koffie minder dan vier minuten binnen 45 tot 60 seconden met de hand te roeren, worden de favoriete en meest gezochte sifon brouwsels gemaakt en geserveerd door zeer kwalitatieve barista’s. Het is een procedure die gebruikt wordt door een aantal van de meest volharde koffieliefhebbers op de wereld.

 

1

Javabot, welke gevonden kan worden bij de Roasting Plant en $1.000.000 kost

De Roasting Plant is een high-end café welke op verschillende plekken in Detroit en New York gevonden kan worden. Het is in dit café waar je de Javabot terug kan vinden, welke $1.000.000 kost. Deze ongelofelijk dure espressomachine doet het volledige proces wanneer een kopje koffie besteld wordt. Hij roostert en vermaalt en brouwt de bonen op dat moment. Dit zorgt voor de meest smaakvolle, stimulerende en werkelijk waar verrukkelijke kopje koffie en welke een must is voor alle koffieliefhebbers.

duurste koffiemachines javabot

De Javabot heeft een reeks opslag zuilen met verse koffiebonen. Ze worden gemeten per kopje en naar de rooster getransporteerd via gebogen cilinders. Daarna worden ze teruggebracht naar de zuilen, waar ze binnen 48 uur hun eindbestemming bereiken. De geroosterde bonen worden gemalen, gebrouwen en zitten vol met de best mogelijke smaak. Het is geen wonder dat deze machine een miljoen waard is.

1 Reactie
  1. heel Nederland drinkt koffie met babymelk! voor een bevolking in blakende GEZONDHEID

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo