Wacaco Nanopresso review

De Wacaco Nanopresso kopen?

Wacaco Nanopresso review

De Wacaco Nanopresso is zeker een beetje een vreemde eend in de bijt: een handmatige machine die lijkt op een versierde thermos is waarschijnlijk niet wat je in gedachten had toen je op pad ging om een espressomachine voor thuis te kopen. Maar we waren zo onder de indruk van de charmes van de Nanopresso, dat we het niet konden laten om hem te bespreken.

Simpel gezegd is de Nanopresso van Wacaco een machine in zakformaat met de mogelijkheid om een met de hand gepompte espresso te bereiden. Als je geen ruimte hebt voor een enorme espressomachine of zoveel onderweg bent dat thuis meerdere locaties is, dan is de Nanopresso zeker een apparaat om te overwegen. In deze Wacaco Nanopresso review zullen we hem uitgebreid bespreken.

Direct prijzen vergelijken:


 

Ontwerp

Het eerste wat je moet weten over de Nanopresso is je geen batterijen nodig hebt en hem niet hoeft op te laden. Je espresso wordt gemaakt met een druk tot 18 bar door middel van handpompen en het eindresultaat is vergelijkbaar met wat geserveerd wordt in een goed café.

Wacaco Nanopresso

Direct prijzen vergelijken:

Lichter, kleiner, gemakkelijker te pompen en toch twee keer zo krachtig als zijn voorganger (de Minipresso). De Nanopresso wordt geleverd met een ingebouwd espressokopje en lichtgewicht behuizing die perfect is gegoten om het apparaat te beschermen.

Je kunt zelfs de onderkant van de koffielepel gebruiken om je koffie aan te drukken. En als je van koffiecups houdt, koop dan de NS adapter om in plaats daarvan cups te gebruiken.

Hoewel de behuizing en onderdelen van de Nanopresso zijn gemaakt van plastic, voelt hij zeer solide en robuust aan en is ideaal voor op reis. Kleine dingen, zoals het feit dat je het waterreservoir makkelijk kan plaatsen en verwijderen, geven je het idee dat de Nanopresso het vele jaren uit zal houden onderweg.


 

Dagelijks gebruik van de Wacaco Nanopresso

Als je nog nooit een espressomachine voor buiten hebt gebruikt, dan neemt het even tijd om uit te vinden waar elk onderdeel voor dient. Dit is dus zeker niet een om de eerste keer om 7 uur op een doordeweekse ochtend uit te proberen, maar zodra je hem eenmaal onder de knie hebt is hij geweldig voor het meenemen van een kwalitatieve espresso, ongeacht waar je naartoe gaat.

Na meer dan een maand gebruik tijdens deze Wacaco Nanopresso review, vonden we hem het beste voor tijdens het forensen en weekenden in de wildernis; met andere woorden, al die momenten dat je niet zeker weet of er een goede espresso binnen handbereik is.

Wacaco Nanopresso handmatige espressomachineAls je veel onderweg bent, voornamelijk buitenshuis studeert of regelmatig van kantoor naar kantoor reist, dan is de Nanopresso een geweldige gadget om te hebben die zonder al te veel gedoe gebruikt kan worden. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot heet water en een soort van stabiel oppervlak om alles op te zetten.

Het enige nadeel dat we echt hebben gemerkt tijdens deze Wacaco Nanopresso review zou hetzelfde zijn als wanneer je een thermoskan hebt; wat de droogtijd en het opnieuw in elkaar zetten van alle onderdelen is. Maar met altijd een geweldig smakende espresso binnen handbereik, is dit een minpunt dat makkelijk overtroffen wordt door de pluspunten.


 

Smaak van de Wacaco Nanopresso

Wacaco Nanopresso

Na een paar pogingen bereikten we al een heerlijk soepele, rijke crema met elke shot, wat we te danken hadden aan die 18 bar druk die heet water door de vermalen koffie drukt.

We denken dat juist omdat deze machine zo eenvoudig is en de technologie teruggebracht is tot het essentiële, dat het gemakkelijk is om kleine aanpassingen te maken en direct resultaten te zien. Binnen een paar dagen heb je het gevoel dat je veel leert over het verbeteren van die perfecte espresso.

Het feit dat het gepatenteerde druksysteem die 18 bar druk kan bereiken verandert het speelveld voor met de hand gepompte espresso’s, en het betekent dat de Nanopresso qua smaak kan concurreren met het beste wat de markt te bieden heeft.

Als je van accessoires houdt, dan heeft Wacaco ook een Barista Kit Double Espresso uitgebracht waar we ook mee hebben geëxperimenteerd tijdens deze Wacaco Nanopresso review. De Barista Kit schroef je op de Nanopresso om zodoende twee espresso shots te maken. Dit betekent echter wel dat je nog een kit mee moet nemen en persoonlijk gaven we de voorkeur aan het minimale design van de Nanopresso voor gemak.


 

Energiezuinig en milieuvriendelijk

De eco eigenschappen van deze kleine machine zijn indrukwekkend. Je hoeft alleen maar water te koken en de rest wordt met de hand gedaan. En omdat hij daarnaast zo draagbaar is, kan je de koffie bij de pomp (en alle wegwerpverpakkingen die erbij horen) achterwege laten.

Onderdelen Wacaco Nanopresso

De Nanopresso zorgt voor veel minder afval en is veel goedkoper op de lange termijn. De initiële kostprijs is daarnaast ook niet hoog (minder dan €70 of €80 inclusief NS adapter), waardoor je binnen een maand of twee de kosten er al uit hebt gehaald en ook nog eens veel lekkerdere koffie hebt.


 

Conclusie van de Wacaco Nanopresso

Wacaco Nanopresso review

Qua uitstraling, prijs en ervaring kan de Nanopresso niet verder verwijderd zijn van de espressomachines die we normaal gesproken beoordelen. En toch kan hij qua smaak gewoon opboksen tegen deze volwaardige espressomachines. Hij vereist iets meer aanpassingen en werk, zoals het zelf koken van water en een vlakke ondergrond vinden, maar het eindresultaat is echt indrukwekkend.

Hij is erg praktisch, heeft weinig impact op het milieu en je hoeft niet te betalen voor een specifiek systeem. Wissel simpel tussen cups en vermalen koffie en vergeet al die reinigingsproducten; ouderwetse zeep en water is alles wat je nodig hebt.

Na een maand met de Nanopresso, was het de demografische aard van het apparaat dat de meeste indruk op ons maakte. Of je nu in de kantine op een universiteit, op een camping of in een ondermaats uitgeruste werkplek zit, met de Nanopresso kun je geweldige espresso met de hand maken, zonder dat je daar stroom voor nodig hebt.

Er zijn zeker eenvoudigere apparaten in deze categorie, maar die bereiken niet dezelfde resultaten en we vroegen ons tijdens deze Wacaco Nanopresso review echt af waarom het bereiden van koffie zo ingewikkeld geworden is, wanneer je alleen maar zo’n krachtige kit als deze nodig hebt voor je dagelijkse dosis cafeïne.

Direct prijzen vergelijken:

7.5 Totale Score
Compacte topper voor op reis

De Wacaco Nanopresso is erg praktisch, heeft weinig impact op het milieu en je hoeft niet te betalen voor een specifiek systeem. Of je nu in de kantine op een universiteit, op een camping of in een ondermaats uitgeruste werkplek zit, met de Nanopresso kun je geweldige espresso met de hand maken, zonder dat je daar stroom voor nodig hebt.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo