Bialetti Moka Express review

De Bialetti Moka Express kopen?

Bialetti is een merk dat bekend is bij de meeste koffieliefhebbers, omdat hun uniek ontworpen Moka Express koffieapparaten al meer dan zes decennia een prominente stijl icoon zijn. De Moka Express percolator van het bedrijf is een meer recent model die gebaseerd is op de klassieke Moka Express die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1933.

We kunnen je aan het begin van deze Bialetti Moka Express review al vertellen dat deze percolator samen met zijn onmiskenbare esthetische aantrekkingskracht, ook uitstekend scoort op het gebied van gebruiksgemak. Laten we snel een kijkje nemen hoe voor de rest presteert.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Bialetti Moka Express

Positief:
  • Robuust gebouwd, stijlvol ontwerp
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Maakt zachte, rijke koffie
  • Draagbaar
Negatief:
  • Koffie zetten duurt langer
  • Tuit heeft de neiging om te druppen

 

Wat koop je?

De Bialetti Moka Express is een 6-kops percolator (ook grotere en kleinere modellen beschikbaar voor 1, 3, 9 en 12 kopjes) waarmee je met voorgemalen koffie direct op het fornuis koffie kunt zetten.

Bialetti Moka Express review Percolator

Direct prijzen vergelijken:

Het gebruik is heel eenvoudig: Vul de onderkant van de mokkapot met koud water, vul de trechter met gemalen koffie, schroef het bovenste deel van het apparaat vast en zet hem op middelhoog vuur op het fornuis. Binnen enkele minuten zal de verse koffie beginnen met het vullen van het reservoir bovenin, aangezien de warmte van het fornuis het water door het koffiedik omhoog begint te persen. Uiteindelijk kun je genieten van een heerlijke vers gezette koffie.

We moet bekennen dat we een beetje een obsessie hebben voor de Italiaanse keuken (vooral als het gaat om koffie zetten) en één ding wat we tot ons grote genoegen hebben ontdekt, was dat vrijwel elk Italiaans huis ten minste een of twee Bialetti-machines in verschillende maten heeft. Kortom, de machines van Bialetti representeren de traditionele manier van koffie in Italiaanse stijl zetten en ervan genieten, en volgens ons is de traditionele manier de betere vanwege de eenvoud en tijdloze aantrekkingskracht.Mokkapot Bialetti Moka Express Review

Je kunt de kwaliteit en kwantiteit van je koffie blend selecteren, maar welk type koffie je ook gebruikt, je kunt vertrouwen op de betrouwbare prestaties van de Bialetti Moka Express om een zachte, rijke, volle koffie met een uitstekende smaak te leveren. Bovendien is hij goed gemaakt en duurzaam, aangezien hij bestaat uit aluminium dat speciaal gebruikt wordt voor de voedingsindustrie en hittebestendig nylon.


 

Hoe makkelijk is hij te gebruiken?

Gebruiksgemak is zeker een van de sterke punten van de Bialetti Moka Express. Eerlijk gezegd is er echt niets ingewikkeld aan het gebruik van deze percolator. Zoals eerder vermeld hoef je alleen het onderste reservoir met water te vullen en vervolgens de trechter met voorgemalen koffie te vullen; daarna schroef je gewoon het bovenste gedeelte van het apparaat vast en begin je met koffie zetten.

Bialetti Moka Express review Percolator

Let er wel op dat je het bovenste deel van het apparaat zo goed mogelijk vastschroeft, om ervoor te zorgen dat je koffie met de beste kwaliteit krijgt. Als er lucht door die afdichting kan ontsnappen, kan dit de prestaties van de percolator verminderen, waardoor de kwaliteit van je koffie afneemt.

Bovendien is de Moka Express ook zeer eenvoudig te reinigen, ook al moet je het met de hand doen (hij is niet vaatwasserbestendig).


 

Andere belangrijke dingenBialetti Moka Express review Percolator

Vergeet niet dat je het af en toe vervangen van de rubberen pakking aan je budget toe moet voegen. De pakking die we bedoelen is degene die de opening afsluit tussen het onderste deel van het apparaat (het waterreservoir en de trechterhouder) en de bovenste kamer waar de koffie uiteindelijk terechtkomt.

Zoals te verwachten is (vooral bij zeer frequent gebruik), kan deze pakking uitdrogen of verslijten en op dat moment zal hij niet langer een adequate afdichting bieden om een optimale koffie te garanderen. Gelukkig verkoopt Bialetti hiervoor vervangende pakkingsets.

Tot slot is de Moka Express ook beschikbaar in andere kleurcombinaties.


 

Conclusie van deze Bialetti Moka Express reviewBialetti Moka Express review Percolator

Bialetti is een legendarische naam geworden op het gebied van huishoudelijke apparaten en dit is voor een groot deel te danken aan het zeer populaire vlaggenschip Moka Express koffieapparaat.

We raden je aan om deze percolator zelf uit te proberen om te zien of de hype gerechtvaardigd is. Mogelijk zal niet iedereen het met ons eens zijn, maar op basis van onze persoonlijke ervaring met deze percolator hebben we er alle vertrouwen in dat je niet teleurgesteld zult zijn.

Direct prijzen vergelijken:

 

LEES OOK:

7 Totale Score
Ouderwets lekker

Als je op zoek bent naar een percolator dan is de Bialetti Moka Express een goede optie. We raden je aan om deze percolator zelf uit te proberen om te zien of de hype gerechtvaardigd is. Mogelijk zal niet iedereen het met ons eens zijn, maar op basis van onze persoonlijke ervaring met deze percolator hebben we er alle vertrouwen in dat je niet teleurgesteld zult zijn.

Tags:

1 Reactie
  1. Vul de bialetti met heet/kokend water. Vul de trechter met (het liefst vers gemalen) koffie, iets grover dan espresso maling en fijner dan pour over. Haal de bialetti van het vuur op het moment dat er koffie uit de pijp komt. Zet eventueel terug als hij niet volledig doorloopt. Schenk de koffie meteen uit in kopjes. Hierdoor voorkom je overmatig bittere tonen en krijg je een perfect koopje koffie

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo