Koffieapparaten: zo koop je de beste machine

We hebben veel verschillende koffieapparaten getest, van merken zoals Gaggia, DeLonghi, Jura, Gaggia, Miele en Nespresso, zodat we je kunnen helpen om een espresso, cappuccino, latte of flat white thuis precies zoals je het lekker vindt te maken. Maar welke koffiemachine is goed voor je en je cafeïne voorkeuren? Met prijzen die uiteenlopen van €30 tot ver over de €1.000, is het het waard om eerst uit te vinden wat je nodig hebt en vervolgens onze reviews te gebruiken om de beste koffiemaker voor je budget uit te kiezen.

Direct naar:

 

Espressomachines (gemalen koffie)

Als je verse koffie wilt maken met een grote verscheidenheid aan gemalen koffie, dan is een traditionele espressomachine waarschijnlijk de beste keuze voor je. Ze zijn vaak een stuk lichter en goedkoper dan koffiebonen machines, terwijl ze meer flexibiliteit bieden dan capsules koffieapparaten, aangezien je niet vast zit aan een specifiek koffiemerk. Gemalen koffie gebruiken is ook goedkoper dan capsules. Espressomachines geven je daarnaast ook meer controle over je drankje. Je kiest hoeveel gemalen koffie en water je gebruikt, zodat je de sterkte van je drankje makkelijk aan kan passen aan je smaak. Deze controle betekent echter ook dat er meer geduld en inspanning vereist is ten opzichte van koffiebonen machines en capsule machines.

Koffieapparaten kopen tips

 

Koffiebonen machines

Als je een koffiemachine wilt die koffiebonen afhankelijk van de behoefte vermaalt, dan zijn deze soort koffieapparaten voor jou. Deze machines hebben een ingebouwde vermalen, want betekent dat ze de verst mogelijke koffie kunnen produceren. Deze modellen zijn vaak makkelijker te gebruiken dan traditionele modellen (koffie wordt met de druk van een knop geproduceerd), maar je kan nog steeds de koffiebonen of gemalen koffie gebruiken die jij wilt. Koffiebonen machines zijn echter ook duurder dan andere soorten koffieapparaten, want sommige modellen kunnen meer dan €1.000 kosten.

 

Koffiecapsule koffieapparaten

Als je een snelle en probleemloze manier om je koffie thuis te maken wilt, dan is een capsule koffiemachine waarschijnlijk de beste keuze voor je. Koffiecapsule machines zoals die van de Nespresso, Tassimo en Dolce Gusto reeks, zijn vaak erg makkelijk te gebruiken en schoon te maken. Ze zijn vooral een goede optie als je denkt dat je je koffiemachine niet heel vaak gaat gebruiken, aangezien hun gesloten capsules de koffie vers houden. Het kiezen van een capsule machine betekent echter ook dat je gelimiteerd bent tot één merk van koffie capsules en ze zijn duurder dan koffiebonen en gemalen koffie.

capsule Koffieapparaten kopen

 

 

Koffieapparaten checklist

Neem voordat je een koffiemachine gaat kopen eerst even een kijkje naar onze checklist. Dit zijn dingen die je zou moeten overwegen om de grote lijst met opties kleiner te maken en uiteindelijk de machine te kopen die het beste bij je past.

 

Capaciteit

De capaciteit van het waterbassin is belangrijk als je meerdere espresso’s achter elkaar aan wilt maken of het gewoon vervelend vindt om om de haverklap het bassin te vullen. Je kan koffieapparaten kopen die twee espresso’s per keer maken, maar we hebben ontdekt dat sommige de koffie niet gelijk verdelen over de kopjes, waar bij sommige een verschil van 10 ml was (wat een derde van een espresso kopje is).

 

Koffiemachine merk

Een koffiemachine is een luxe product, dus het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat premium merken, zoals Saeco, Jura, Miele, DeLonghi, Gaggia en KitchenAid koffieapparaten aanbieden. Maar je zal ook B merken of zelfs huismerken van supermarkten vinden. We hebben goedkope modellen gevonden die geweldige koffie kunnen maken, maar ook hele slechte. Je moet daarnaast beslissen of uitstraling belangrijk voor je is, want budget opties zullen niet altijd mooi op je aanrecht staan.

 

Koffiemachine stijl en kleur

Retro koffieapparaten, rode koffiemakers, blauwe koffiemachines, roestvrij staal afwerking… Je zal een overvloed aan koffiemachine stijlen, kleuren en afwerkingen vinden die bij je keuken passen, als dit iets is wat belangrijk voor je is. Zoek daarnaast ook naar koffieapparaten die waterkokers en toasters hebben met hetzelfde design, zoals de DeLonghi Scultura of KitchenAid Artisan series.

 

Gebruiksgemak

Een barista laat het er misschien makkelijk uitzien, maar leren omgaan met een koffiemachine (met hendels, knopjes en filters) kan een moeilijke taak zijn. Een van de belangrijkste elementen tijdens onze reviews, is kijken hoe makkelijk elke koffiemachine te gebruiken is en dat belonen we zeker in onze beoordelingen.

 

Espresso snelheid

Snelheid is belangrijk voor koffiegenieters die niet veel tijd hebben en de gemiddelde tijd die je machine nodig heeft om iets te brouwen is iets wat je pas weet wanneer je hem uitprobeert. Goede koffieapparaten hebben minder dan 15 seconden nodig om 30 ml te maken en te stoppen met druppen, terwijl slechte modellen 30 seconden nodig hebben voor 30 ml en nog eens 30 seconden om te stoppen met druppen. Tijdens onze testen meten we altijd de tijden en in onze reviews kan je de winnaars en verliezers zien.

Beste Koffieapparaten kopen

 

Koffiemachine accessoires

Het is het waard om te kijken welke accessoires je krijgt (als je die krijgt) bij de koffiemachine die je overweegt om te kopen. Onderdelen zoals melkschuimers, melkkannen, koffievermalers en passende koffielepels en -kopjes voegen allemaal iets toe aan de algehele ervaring van het thuis koffie maken. Dus als er geen accessoires meegeleverd worden met je koffiemaker, dan is het het zeker waard om te onderhandelen met de verkoper om te kijken of er niet een paar gratis gegeven kunnen worden.

 

Druppelbakken

Deze zou je makkelijk op moeten kunnen tillen en verwijderen, zonder dat je overal koffieresten knoeit.  Roestvrij stalen bakjes moet je poetsen en schoonmaken.

 

Portafilter

Kijk wanneer je in de winkel bent of de portafilter van de koffiemachine makkelijk kan plaatsen en verwijderen. In de portafilter zit het filter waar de koffie inzit (deze heeft een handgreep). Sommige modellen hebben lastige, stijve mechanismen, wat betekent dat je elke keer met de machine aan het wortelen bent wanneer je een koffie wilt maken.

 

Je koffievoorkeuren

Met koffiebonen machines en traditionele espressomachines kan je elke soort gemalen koffie of koffiebonen gebruiken die je wilt. Wij raden sterk en donker geroosterd aan, zoals Arabica wat warmte en rijkheid biedt. Als je een capsule machine wilt kopen, dan is het het waard om te kijken welke drankjes beschikbaar zijn, zodat je ervoor kan zorgen dat je de keuze uit smaken hebt waar je van houdt. Voor deze machines zijn namelijk capsules vereist die vaak maar compatibel zijn met een apparaat van hetzelfde merk.

Beste Koffieapparaten

 

Conclusie

We hopen dat het kopen van een goede koffiemachine iets makkelijker is geworden met deze tips. Koffieapparaten zijn erg divers, dus dit is lang niet alle informatie die je zou moeten overwegen, maar het zijn wel de belangrijkste punten. Neem ook zeker een kijkje naar andere artikelen waarin we je tips geven, want als je ze allemaal doorleest zal je zeker weten alle informatie hebben die je nodig hebt om de beste koffieapparaten te kopen. Het belangrijkste is altijd om eerst goed te overwegen waar je de koffiemachine voor gaat gebruiken. Het heeft geen zin om een uitgebreide espressomachine te kopen als je daar in je dagelijkse leven helemaal geen tijd of geduld voor hebt. Als je daarnaast echter op zoek bent naar de beste smaak in je koffie, dan is een capsule machine aanschaffen een slechte keuze, want deze bieden gebruiksgemak maar een gemiddelde smaak. Laat zeker een reactie achter als je naast deze tips nog meer informatie hebt of als je vragen hebt. We horen graag van je!

Direct naar:

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo