Een Cappuccino apparaat kopen? Let hier zeker op.

Wat is belangrijk bij het kopen van een Cappuccino apparaat

Of je nu ‘s morgens met het goede of verkeerde been uit bed bent gestapt, je gaat vervolgens altijd eerst naar de keuken om een kop koffie te zetten. Dit algemeen bekende ochtendritueel vindt in de meeste Nederlandse huishoudens plaats, want anders is het toch een stuk moeizamer om op gang te komen. Jaren geleden was koffie gewoon koffie, je had de keuze uit een ‘bakkie’ gezet door het klassieke koffiezetapparaat of een kop oploskoffie. Tegenwoordig kan de koffieliefhebber(ster) te kust en te keur gaan en kiest uit een espresso, latte, cappuccino en andere koffievariaties. Hij of zij hoeft hiervoor niet eens meer de deur uit, want deze dranken kunnen allemaal van de vroege ochtend tot op de late avond heel eenvoudig thuis bereid worden.  Cappuccino-  en andere types espresso machines hebben een hele nieuwe cultuur van koffiebereiding en smaak in het leven geroepen. Maar hoe ga je nu het juiste cappuccino apparaat kopen, die volledig aan je wensen tegemoet komt.

»» bekijk hier onze beste espressomachine TOP 10 »»

 

De Pomp

Het belangrijkste onderdeel van een cappuccino- of beter gezegd espresso-apparaat is de pomp. Je hebt koffiemachines, die niet zozeer door de pomp dan wel door stoom worden aangedreven, deze kunnen wel een sterke kop koffie zetten, maar geen échte espresso bereiden. Het kenmerk van een pomp aangedreven espressomachine, is dat het water, afkomstig uit de boiler met een bepaalde consistente hoge druk door het koffiemaalsel wordt geperst. Dit is een vereiste om een ware Italiaanse espresso te maken. Er bestaan vier verschillende soorten pompen:

 

Pomp Espresso-Machines Omschrijving

.

Handmatige Espresso-Machine of ‘Lever’ Espresso-Machine Niet erg makkelijk in gebruik

Hierbij wordt het hete water handmatig door het koffiemaalsel geperst

.

Halfautomatische EspressoMachine Eenvoudig in gebruik

Met één druk op de knop wordt de machine in- of uitgeschakeld

.

Automatische EspressoMachine Zeer makkelijk in gebruik

Slaat automatisch af na het bereidingsproces

.

Volautomatische EspressoMachine Meer dan gebruiksvriendelijk

Maalt de koffiebonen

Slaat automatisch af na het bereidingsproces

.

Het is belangrijk om te weten, wat de verschillen zijn tussen de 4 verschillende pomp aangedreven machines, want op basis hiervan kan jij als cappuccinodrinker(ster) bepalen hoeveel moeite je bij het opstaan wil doen om je favoriete koffiespecialiteit te bereiden. Wil je dat het apparaat al het werk doet inclusief het malen van de bonen, dan is de volautomaat bij uitstek de juiste keuze. Vind je het niet erg om een aantal handelingen zelf te verrichten en is je overweging meer op het prijskaartje gebaseerd, dan is een handmatig espresso-apparaat precies iets voor jou.

 

De Opschuimoptie

Cappuccino apparaat kopen delonghi pumpHet stoompijpje om melk op te schuimen is een niet over het hoofd te ziene optie bij een cappuccino machine. Hierbij heb je de keuze uit twee types er zijn apparaten, die uitgerust zijn met een automatische melkopschuimer, waarbij de opgeschuimde melk automatisch bij de espresso terechtkomt en anderen waarbij je het stoompijpje in de melkkan dompelt en na het opschuimproces je zelf de melk in de espresso giet. Het automatische cappuccino apparaat werkt met het twee boilersysteem, waarmee één boiler water voor espresso verhit en de andere boiler tegelijkertijd melk verwarmt.

 

Watervoorziening

Voor het gemak in de ochtend is het zeer praktisch als je de espresso- cappuccino apparaat rechtstreeks op de kraan kunt aansluiten, Op deze wijze heeft de boiler altijd vers water om je geliefde cappuccino of espresso te zetten. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan om dagelijks zelf het waterreservoir bij te vullen, maar vind je dit te omslachtig dan is een espresso-apparaat met een rechtstreekse wateraansluitmogelijkheid een prima keuze. Er zijn trouwens ook espresso cappuccino machines met een verwijderbaar waterreservoir i.p.v. een ingebouwd reservoir.

 

Koffievariaties

DeLonghi Eletta Cappuccino apparaat Top stoompijpUiteraard ben je dol op een lekkere kop cappuccino, maar soms heb je zin in een pittige espresso of in het  oude vertrouwde ‘bakkie’. Er zijn cappuccino-apparaten, die zo veelzijdig zijn, dat ze dat allemaal kunnen bereiden. Met een dergelijke machine hoef je niet nog eens apart het traditionele koffiezetapparaat in de keuken te hebben staan. Dit levert in ieder geval ruimtebesparing op en het andere voordeel is dat je met één machine diverse koffievariaties kunt bereiden. Het merendeel van de cappuccino-apparaten kan een aantal cappuccino’s en ca. 12 koppen koffie zetten.

 

Reinigingsprocedure

Het gemak, dat voortvloeit uit het hebben van een cappuccino-machine met een zelfreinigend programma is superhandig in deze jachtige tijden. Dergelijke apparaten worden veelal geleverd met een reinigingsvloeistof of tabletten, die dan meerdere keren per jaar worden gebruikt. In geval een apparaat niet zelfreinigend is, dan zijn de te reinigen onderdelen vrijwel vaatwasmachine bestendig.

 

De Koffiebonen

“Verse cappuccino” gaat hand in hand met versgemalen koffiebonen. Ben je dezelfde mening toegedaan, dan kom je terecht bij een volautomatische espressomachine, want die zijn met een bonenmaler uitgerust. Wat betreft de koffie-apparaten, die geen bonen malen en je toch “verse cappuccino” wilt hebben, dan zul je naar een aparte koffiemolen op zoek moeten gaan.

 

Hoe Cappuccino apparaat kopen online

Een cappuccino apparaat kopen online is net zo makkelijk als bij een lokale winkel, misschien zelfs gemakkelijker. Kies je gewenste functies en je kan op zoek gaan naar de beste deals voor het desbetreffende apparaat.

Heb je de machine eenmaal in huis kan je aan de slag om je eigen ongeëvenaarde cappuccino à la barista te zetten!

 

»» bekijk hier onze TOP 10 »»

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo